[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
prezentare  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
mircea peres
Junior member

IP:

Salutare tuturor,
In primul rand imi cer scuze pentru prezentare si implicit postare tarzie, dar lipsa de timp, acuta in ultima vreme, si unele probleme de conexiune la net sunt explicatia.
Ma numesc Mircea, am 31 de ani si locuiesc in Cluj-Napoca (satmarean la origine).
Acvaristica e o pasiune mai veche, practicata la nivel elementar inainte de ’89, iar din 2004 la nivel de diy-cu toate consecintele de rigoare. Am invatat foarte multe lucruri de pe acest forum-in masura accesului liber pana la un anumit nivel- dar si de pe cel vechi, mai ales in perioada in care existau mai multe dezbateri (mai mult sau mai putin aprinse) cu multe/putine argumente. Oricum acele discutii au fost un stimulent in a cerceta si mai mult informatiile existente pe internet in acest domeniu.
Unul din principiile mele legat de experienta-invatare este acela ca fie te folosesti/accepti intr-o masura mai mare sau mai mica experienta obtinuta de altii, materializata scriptic, auditiv sau vizual, fie o parcurgi personal, cu toate consecintele ce deriva de-aici.
Concluzia anilor care au trecut si in care am practicat acvaristica la nivel diy este urmatoarea: poti sa incerci diferite tipuri de fertilizare diy (tipuri de sol, turba, etc), co2 la nivel de bomba, iluminare mai mult sau mai putin eficienta (becuri economice, etc), rezultatul se va incadra aproape intotdeauna in acelasi limite: un boom intial spectaculos care sporeste increderea in solutia incercata, urmata apoi de o goana continua in incercarea de a mentine ceea ce s-a declansat anterior (evolutie buna plantelor, chiar a unor soiuri mai pretentioase), goana determinata de scaderea nivelului de fertilizanti, co2 dizolvat, etc, avand ca finalitate un setup mediu spre mediocru, lupta continua cu algele de diferite tipuri, exemplare sterse de plante, timp pierdut aiurea, nervi, etc.
Aceasta expunere reprezinta punctul meu de vedere si nu se vrea a fi ‘’indrumar’’ pentru altii- fiecare este liber sa faca ce vrea, cu atat mai mult sa experimenteze.
Drept urmare, in toamna anului trecut am trecut la varianta echipamentelor dedicate acvaristicii, nu in totalitate, deoarece consider (tinand cont de experienta obtinuta ulterior de mine si de catre altii) ca nu toate produsele comercializate de diferiti producatori isi merita banii.
Asadar, la momentul actual am, printre alaturi de alte acvarii mai mici, 1 acvariu de 360 l brut (L=120cm l=60cm h=50cm), adica 310 l net, cu un sump sub el de 113 l brut, aprox 90 l net. Acvariul principal este prevazut cu 2 gauri de supraplin.
Dotari tehnice:existente doar in sump- incalzitor sera 300w, instalatie co2 butelie cu ph controller s.a.m.d (reactorul e diy-powerhead cu un capat de pet -pt dizolvare co2- si ciorap dama), pompa 1400 l/h pt urcarea apei in acvariul principal, iluminare 4 TLD 830 + 1 Osram Flora fiecare avand 120 cm lungime si prevazute cu reflector JBL;
Filtrare mecanica -2 straturi de burete coarse 5 cm fiecare, un strat de burete mai dens 2 cm.
Filtrare biologica: 5 l bioballs argila, 12 seturi de bioballs Hailea 26 mm, 6 kg de inele ceramica Hailea.
Fertilizare : substrat JBL Aqua Basis plus 10 l, JBL Ferropol, Sera daily drops 24h, nisip decorativ 2 mm-50 kg.
Parametri: ph 6,7-6,8, kh 2
Vegetatie: Mayaca Sellowiniana, Pogostemon helferi, Ludwigia glandulosa, Hemianthus callitrichoides sp Cuba, Nesaea pedicellata, Rotala nanjenshan, moss, Cladophora aegagrophila, 2 cioate mangrove (conform vanzatorului),
Fauna: Paracheirodon innesi, Paracheirodon axelrodi, Nematobrycon palmeri, Blue Emperor Tetra ( Inpaichthys kerri), Crossocheilus siamensis, Neocaridina denticulata sinensis "red", neritine.
Scopul prezentei mele pe acest forum: dobandirea de noi cunostinte in domeniu, impartasirea propriei mele experiente atat cat este acumulata (cu bune si rele)- in acord cu politica forumului.
Scuze pentru prezentarea lunga-dar mai bine acum, decat ulterior repetata in alte topicuri.
[/i]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

mircea peres wrote:Am invatat foarte multe lucruri de pe acest forum-in masura accesului liber pana la un anumit nivel- dar si de pe cel vechi, mai ales in perioada in care existau mai multe dezbateri (mai mult sau mai putin aprinse) cu multe/putine argumente. Oricum acele discutii au fost un stimulent in a cerceta si mai mult informatiile existente pe internet in acest domeniu.

Bine ai venit ...ai avut prezentare lunga capeti raspuns pe masura
Faptul ca ai ajuns la aparatura enumerata de tine e o dovada ca dezbaterile alea nu au fost de pomana si chiar cu riscul ca au devenit contradictii cu acte in regula ce s-au soldat cu niste plecari ale contestatarilor, au folosit intr-un final userilor nostri fideli iar ulterior chiar si contestatarilor care s-au orientat catre tipul de acvaristica pe care noi am dorit sa-l promovam aici

Azi chiar si cei mai infocati contestatari, cei care ne balacareau atunci in direct si si-au infintat forumuri s-au vazut nevoiti sa-si modifice discursul in fata realitatilor. In mai mica sau mai mare masura pun pe primul plan aceleasi produse, aceleasi branduri care au ajuns sa se vanda chiar prin aceleasi magazine virtuale care au aparut initial la noi pe forum... fiind conduse de catre doi fosti administratori ai forumului nostru care au renuntat benevol la aceste functii spre a nu crea unora iluzii de dublu interes .
Nu-i decat o alta dovada ca ceea ce am construit noi aici a fost de buna calitate iar faptul ca aceste magazine isi desfac astazi branduri de renume si acolo unde pe vremuri se scuipa in san la auzul unor firme de renume...ba chiar a ajuns sa li se faca inclusiv reclama acolo :p , spune de la sine cine a "invins" in aceasta lupta ideologica...cine avea dreptate si cine nu, in cine trebuie sa aveti incredere si, fapt mult mai inbucurator: ca ne indreptam spre o stare de normalitate.

Personal consider asta o palma morala. Ca sa zic asa, ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat peste ani :p...bun ca de aici in colo se pot face discutii de genul ca anumite produse comercializate de diferiti producatori care isi merita mai mult sau mai putin banii...este o discutie complexa ce poate face loc unor subiectivisme legate de experientele personale cu produl respectiv ale oricarui interlocutor.
Drama insa era ca pe vremuri ti se arunca in nas...nu folosii soluri ca merge si cu pietris, nu-i nevoie de CO2 ca te rezolvi cu te mirice fertilizant de 2 bani, nu folosi filtru extern ca merge si o piatra de vibrator...nu era o discutie ca firma x e mai performanta decat firma y pe un anume produs.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu voi fi scurt pentru moment. Bine ai venit Mircea! Am un feeling ca vom vedea/auzi din nou lucruri frumoase pe aici.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
arnoldx
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Mircea.Eu sunt din Satu Mare si daca ai chef putem discuta si pe mess.ID-ul til trimit pe PM

Cel mai bun medicament antistres este privitul unui acvariu
[Email]
mircea peres
Junior member

IP:

Multumesc pentru primire. Urmeaza pozele la galerie cu evolutia in timp si bineinteles 'ochiul critic' al impatimitilor in domeniu.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare si bun venit pe forum !

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ezra
Junior member

IP:

salut mircea si te astept oricand in Manastur pentru schimburi de experienta acvaristica

pina la 13 ani eram convins ca sint reincarnarea unui scalar
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Man, respectele mele pentru cata aparatura ai acolo dar vorba internautilor (parca am mai zis-o) PICS OR IT DIDN'T HAPPEN!

Vreau sa vad si eu ce bijuterii produce atata aparatura
[WWW]
harry-ab
Member

IP:

Eheeee...bine ai venit!
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: