[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Volcanit 7 kg!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
l3n3a
Member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu cu baza de 120 X 40 cm. Dupa 3 ani de la vechiul setup doresc inceperea altuia nou (un nou substrat, alta iluminare... etc) Substratul pe care vreau sa-l pun este un amestec dintre terralit si JBL Aqua Basis pe care doresc sa-l acopar cu volcanit. Intrebarea mea este daca ajung 7 Kg de Volcanit pentru suprafata pe care o am?! Multumesc!

Just me!
[Yahoo!]
Fir3Splitter
Member

IP:

Ii prea putin. Mult prea putin pentru suprafata ta. Daca vrei sa se dezvolte plantele va trebui sa ~3 degete sau mai mult de substrat ca grosime. Nu stiu sa spun exact cat...eu pentru 100 x 40 am cam ~17-18 kg (din cate mai tin minte) cuartz marunt.
danyer
Member

IP:

Si eu tot 120x40 am baza. Am luat 3 pungi de vulcanit, mi-a mai ramas aproape o punga.
Dar am bagat intai si 25 kg de pietris, si parca 2 galeti de sera floredepot

acum am ditamai substratul, dar e bine.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

l3n3a wrote:Substratul pe care vreau sa-l pun este un amestec dintre terralit si JBL Aqua Basis pe care doresc sa-l acopar cu volcanit.
Cred ca nu-i bine sa amesteci substraturi in acest mod, fiecare a fost conceput sa fie folosit conform indicatiilor. Cine stie ce combinatie de microelemente o sa obtii acolo , se stie ca unele, daca sint in exces, inhiba asimilarea altora .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Teralitul nu merge deloc cu JBL-ul...asta o spun din experienta propie...sau poate nu merge la echinodorusi.
Il poti combina cu Sera floredepot insa pui cantitatea recomandata in prospectul teralitului si deasupra lui cel mult un sfert din cantitatea recomandata de floredepot. Iar in continuare folosesti doar fertilizantii complementari de la Aquamedic nu de la alta firma.

Iar ca substrat nu am folosit volcanit dar 7kg e mult mult prea putin. Eu am 8-9 cm de nisip la 100*40.Adica vreo 30 kg.

865
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Mi-am setat de curand acvariul folosind doar vulcanit ca substrat. La 65x30 baza mi-a ajuns, cu greu, o punga de vulcanit pt o grosime a substratului de 4-5 cm in spate si 3 cm in fata. Din ce am observat are o densitate mai mica decat a pietrisului bob de orez si acopera o suprafata mai mare.
Daca vrei sa folosesti doar vulcanit in loc de pietris, cred ca cel mai indicat, ti-ar trebui vreo 6 pungi

...
[Yahoo!] [MSN]
l3n3a
Member
[Avatar]

IP:

In concluzie va trebui sa renunt la volcanit, 3-4 pungi cit am dedus de la voi ca mi-ar trebui este mult peste bugetul pe care mi-l acorda sotia pentru acvaristica si nu risc alte incidente neplacute . Dintre Terralit si Jbl aqua Basis ce alegere considerati ca ar fi bine sa fac pentru a asigura mediul optim pentru urmatoarele plante pe care le am:
-Marsilea Hirtuta
-Limnophila aquatica
-Micranthemum umbrosum
-Vallisneria nana
-Echinodorus 'Red Special'
-Echinodorus 'Aquartica'
-Anubias barteri var. nana ?
Am avut 2 ani jumatate sera floredepot dar sunt convins ca se poate si mai bine de atit la costuri asemanatoare. Am vazut acvarii cu JBL Aqua Basis si mi s-au parut superbe. Nu prea am vazut acvarii cu terralit pe post de substrat dar citind ca se comporta foarte bine in timp m-am gindit ca o combinatie intre cele doua substraturi ar fi ideala. Se pare ca m-am inselat si de aceea va trebui sa ma hotarasc numai la unul.

Just me!
[Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

l3n3a wrote:... este mult peste bugetul pe care mi-l acorda sotia pentru acvaristica ...

Pentru o achizitie oarecum low-cost iti recomand schema de fertilizare JBL.
- Sol fertil - AquaBasis 5 l = 31 lei
- Substrat - pietris granulatie 2-3 mm (bob de orez) 25kg = 30 lei
- Fertilizant lichid - Ferropol - 500 ml = 38 lei
- Fertilizant zilnic - Ferropol 24 - 10 ml = 10 lei
- Fertilizant tablete - Ferrotabs 30 tab = 14 lei
- Fertilizant radicular - The 7 balls = 8 lei

Ramane doar sa-ti calculezi necesarul pentru acvariul tau.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: