[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pico Reef 30 L  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariu: Dennerle 30
Lampa: Hygger 30W (surprinzator de placuta la culori, cu toate ca e de pe alliexpress)
Filtrare: Skimmer BM QQ1
Pompa valuri: Jebao SLW 10
ATO optic
Incalzitor 25w Aquael

Lifestock: 2 clowni maturi pe care ii am de 5 ani, 5 melci, 1 crab , copepode la greu si ce a mai adus piatra vie.
Corali: Zoasi, LPS, SPS

Filtrarea e asigurata doar de 3Kg de piatra vie de calitate si schimburile regulate de ap? (5L saptamanal sau 10L la 2 sapt).
Daca la inceput ma plangeam ca nu a venit cu nimic, dupa 3 luni au inceput sa apara vietati noi, chiar si o mica scoica vie, spongi, ceva alge , cateva tipuri de coraline...

https://www.youtube.com/shorts/lZgQ5yNEY2Y

[Thumb - IMG_E1016.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 19/01/2026 12:20:22

Danila
Senior member
[Avatar]

IP:

.Piatra vie e vie
aerosv
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa este ! Fara sa dezamagesc alti colegi de aici, eu am aruncat toata piatra uscata (care a stat totusi la cilcat cateva luni), arata la fel de trista ca la inceput.

Nu exista marin adevarat fara piatra vie !
Danila
Senior member
[Avatar]

IP:

Am mai zis-o dar piatra ciclata(adica populata cu bacterii) nu este piatra vie in acceptiune biologica, e o confuzie creata voit sau nu (nu ma pot pronunta), care eludeaza ideea de biodiversitate si rolul ei in mentinerea parametrilor biochimici.Fiecare e liber sa procedeze cum doreste si mai ales cum ii place, dar macar sa fie in cunostinta de cauza.

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: