[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
dilema in privinta popularii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
florin81
Junior member

IP:

Salut, am un acvariu de 100 litrii cu 2 carasi lionhead si 2 sanitari mici. As dori sa mai adaug si o alta specie de pesti . Ce imi sugerati? Ce alte specii pot convietui cu carasii in acvariu ?
Merci
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Niciuna. E suprapopulat deja.
[Email]
florin81
Junior member

IP:

Intrebarea era ce specie este comaptibila si nu daca este acvariul suprapopulat sau nu, OK ?
Sunt 2 lucruri total diferite.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Regine.
[Email]
florin81
Junior member

IP:

Multumesc frumos de raspuns.
Unde pot sa vad si eu niste foto cu aceasta specie de pesti ?
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

image
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote:Regine.

Dezvolta.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:
RaresLuc wrote:Regine.

Dezvolta.

Eram sigur...
Reginele sunt pesti de apa rece care au nevoie de aceleas conditii de mediu la fel ca si carasii, nu cresc mari, sunt frumos colorate si dau un aspect placut prin diferenta de forma si de culoare care intra in contrast cu carasii de acvariu. Fiind pasnice se potrivesc foarte bine intr-un acvariu cu carasi.
[Email]
alef0
Member
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote: Fiind pasnice se potrivesc foarte bine intr-un acvariu cu carasi.

Banuiesc ca te referi la "biban soare" (Lepomis gibossus). Hai sa fim seriosi. Numai pasnici nu sunt. Am avut eu cu ceva timp in urma si stiu ce spun. Ca sa nu mai vorbim de fel de fel de boli dulcicole pe care le pot aduce in acvariu. Asa ca, dupa parerea mea, aceasta alegere este gresita.
[WWW]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Ai dreptate daca te referi la temperatura...sunt cam in aceiasi plansa.
Depun marturie pentru temperaturi de pana la 28 °C in bazine cu Regine, deci se poate. In jos nu sunt probleme si carasii si reginele duc la greu pana spre doar cateva grade. Totusi fara sa fac aceasta asociere de specii ever, banuind ca vorbesti din experienta practica, eu am motive pentru care nu as pune-o in practica:

1 Nu agreez asociere de pesti ce provin din areale diferite.

2.Lepomis gibbosus-Regina , pe veche denumire Perca gibbosa ....este totusi o perca...adica un biban, chit ca-i biban-soare. Bibanii pe la noi nu au reputatie chiar buna... de pesti rapitori .
Nu te repezii pt ca stiu ca soretele nostru e mult mai blajin decat Perca fluviatilisu` neaos, de balta...dar ca orice biban la un momendat isi da arama pe fatza.
In cazul reginelor pe cat sunt ele de "pasnice in mod normal" pe atat de agresive in perioada de reproducere...si cand zic agresive chiar au avut de unde sa invete...au rude cu reputatie
Partea proasta e ca reginele sunt cu adevarat colorate la maximum de potential doar in perioada de reproducere...

3.Nu in ultimul rand vechea atentionare pe care am lansat-o de pe acest forum de atatea ori de a nu asocia pesti de acvariu cu pesti de balta.
Nu are sens sa reincepem discutiile cu iz ihtiopatologic dar am mai stabilit de fiecaredata ce potential de transmitere de boli grave inseamna aducerea unui peste din te miri ce rau sau balta...ori din cate stiu eu toate reginele la oferta :-) sunt fie din unditza fie din unditza dar tinute un pic intr-un acvariu de prezentare.

Intuind ca intrebarea colegului nostru vizeaza si upgradarea imediata a acvariului in care vrea sa tina carasi +ceva[regine in exemplul propus de tine] am putea considera ca nu avem o problema cu spatiul...altfel ajungem chiar si la al 4-lea motiv:dimensiunile acvariului pentru un peste de 10-15 cm care in natura poate ajunge si pana la 30-40 de cm...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

alef0 wrote:Banuiesc ca te referi la "biban soare" (Lepomis gibossus). Hai sa fim seriosi. Numai pasnici nu sunt. Am avut eu cu ceva timp in urma si stiu ce spun.

Cu ce pesti i-ai tinut impreuna, pentru ca bibanul soare nu ataca decat pestii care sunt o hrana potentiala, nu musca din alti conlocuitori ca Piranha? Nu uita ca vorbim despre acvariu de carasi.

Sandu, pentru ca am vazut ca noul nostru coleg florin81 nu este prea interesat de marimea acvariului si numarul pestilor din el, i-am raspuns strict la intrebarea care mi-a pus-o de 2 ori . Bineainteles ca trebuie un acvariu mult mai mare pentru a tine reginele cu carasi si, foarte importanta este deparazitarea reginelor inainte de a fi introduse in acvariu!
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa tina 1 caras la 80 de litri de apa ca sa aiba pesti frumosi si dezvoltati corect, pentru ca am vazut foarte multi carasi chirciti si batrani, cu burta mare si voalul foarte dezvoltat insa pestii nu atingeau 7-8 cm. Mie nu-mi plac astfel de pesti, se misca greu si se vede ca nu se simt bine.
Hai sa pun totusi si o poza, pentru florin81, care a mai tot circulat pe forum: POZA.
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si eu te sfatuiesc sa nu mai pui nici un alt peste in acvariu. 2 carasi in 100 de litri este acceptabil. Un caras are nevoie de cel putin 50l apa. Asa ca lasa familia regala in baltile ei, acolo unde ii sade bine.
alef0
Member
[Avatar]

IP:

RaresLuc wrote:
alef0 wrote:Banuiesc ca te referi la "biban soare" (Lepomis gibossus). Hai sa fim seriosi. Numai pasnici nu sunt. Am avut eu cu ceva timp in urma si stiu ce spun.

Cu ce pesti i-ai tinut impreuna, pentru ca bibanul soare nu ataca decat pestii care sunt o hrana potentiala, nu musca din alti conlocuitori ca Piranha? Nu uita ca vorbim despre acvariu de carasi.

Singuri, fara alte specii. Nu vorbesc de ei cind au 4-5cm ci cind ajung la 10-12.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: