Salutari lume.
Cam asa sta treaba:
Mi-am propus sa construiesc un filtru exterior HM pentru acvariul meu de 60*30*35(L, l, h)(cam 50l net)
Pe scurt cam asa: un vas din sticla de 4 cu dimensiuni de 15*15*35 (L, l, h) va sta langa acvariu(la acelasi nivel). Apa ajunge in filtru prin principiul vaselor comunicante si dupa ce e filtrata se intoarce in acvariu cu ajutorul unei pompe de apa. Apa ajunge in filtru prin 2 tevi de pexal amorsate, prinse de sticla cu ventuze.Filtrul va avea un volum de 7,8 l
Eu ma gandeam la urmatoarele medii filtrante, de jos in sus:
-Bio-balls
-Inele de ceramica
-burete grosier
-eventual un saculet de nisip
-alt burete grosier
-vata de tip perlon
Principiul de functionare, dupa logica mea ar fi urmatorul: apa ajunge cu mizeriile in filtru
,mizeria ramane in stratul de vata si eventual in urmatoarele 2 iar in ultimele 2 straturi(inelele de ceramica si bioballs) se dezvolta bacteriile denitrificatoare(asa se numesc nu?)
Am sa folosesc o pompa ce scoate minim 150l\h, debit ce va fi masurat personal.
Filtrul va fi pozitionat pe o laterala mica a acvariului iar substratul va fi in panta spre aceasta laterala. Asta pentru a facilita o recoltare mai buna a mizeriei din acvariu.
Deci, ce parere aveti.......astept sugestii de imbunatatire(in special legat de mediile filtrante) si eventuale puncte slabe ale modelului.
Cam asta ar fi planul pe scurt.
Modelul l-am preluat de pe adresa de mai jos si l-am modificat un piculet.(Mergeti la sectiunea "Articole" si apoi la "Construiti singuri un filtru exterior"
http://www...............com/