[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Hygrophila corymbosa stricta - Comportament la iluminare  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am observat acest lucru in urma cu un an cand aveam Hygrophila (corymbosa stricta & angustifolia), acum ca am gasit iarasi aceasta planta si mi-am amintit de acest lucru, anume:

Ziua (lumina naturala) isi mentine coroana deschisa la maximum, pentru captare optima de lumina, insa seara (cand dispare lumina naturala din exterior) isi inchide coroana, adica strange frunzele de-a lungul tulpinei, si se inchide pur si simplu.

Acum pe mine ma preocupa gandul ca nu stiu ce importanta are lumina de afara, fiindca chiar daca as tine-o doua zile cu perdelele de soare trase, ca sa fie ca si noapte in camera mea, ea va avea totusi in permanenta iuminarea artificiala pe care o are mereu (fara influete exterioare), si tot ar avea acelasi comportament. Cum cunoaste planta orarul luminii naturale si ce influenta poate avea asupra ei ? Daca in ea bat 3 neoane de 18w.

image image
[Email] [WWW] [Yahoo!]
axy
Junior member

IP:

acelasi comportament il au si cele cateva fire de cabomba din acvariul meu , seara coroana se strange , iar dimineata se desface , asta chiar daca intr-o noapte le-am lasat lumina aprinsa , planta tot dimineata si-a desfacut coroana
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Orice planta are un bagaj de informatii stocat chiar daca este planta
Deci ea i-si va urma informatia pe care o are stocata de sute de anii
Chiar daca planta este inmultita si crescuta in avacvariu de generatii ea pastreaza acea informatie ca dimineata la rasaritul soarelui planta incepe sa se deschida si sa acumuleze energie iar spre seara se inchide coroana de frunze pentru a face economie de energie acumulata in timpul zilei asa cum fac unele plante in mediul lor natural
Sunt unele care au procesul invers seara se deschid si ziua se inchid
Dar daca o sa tii perdelele trase 2 zile ia tot i-si va urma cursul biologic daca aceasta perioada se lungeste sa zicem 1-2 saptamani atunci planta va folosi energia stocata in perioada in care a avut conditii optime iar daca aceasta perioada se lungeste va intra sa zicem intr-o perioada de agonie si in final decesul plantei
Si in final daca ai trei neoane si daca lumina produsa de om nu este identica cu cea naturala planta va avea acelasi comportament, ziua incercand sa acumuleze ca sa aiba si in perioada de intuneric cu ce se hrani
Poate nu la nivelul luminii naturale se vor vedea schimbarile dar si aas se vad ceva schimbari chiar si la lumina a trei neoane

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Foarte interesant legat de bagajul genetic, adica faptul ca este totusi stocata 'obisnuinta' legata de lumina, nu ma gandeam ca dupa chiar atat timp va fi chiar atat de important se pare... E interesant de vazut cum desi a fost cultivata in acvarii, si nu doar la planta... si vietati in general, isi pastreaza obiceiurile, chiar dupa perioade mari de timp...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

lazarginel wrote:Orice planta are un bagaj de informatii stocat chiar daca este planta
Deci ea i-si va urma informatia pe care o are stocata de sute de anii

Cu toate astea plantele sint capabile sa "invete" . Am un amic cu un program destul de ....... ciudat :ciudat: ....... In acvariu' lui lumina se aprinde seara si se stinge dimineata. Plantele au "invatat" programu' asta si noaptea (ceea ce numim noi noapte pentru ele e zi) stau bineinteles deschise si ziua se string . Lumina naturala e minima in camera - e orientata spre nord si parca e ceva vegetatie in fata geamului.

Poruncesc posesorului acvariului sa iasa in fata si sa ne impartaseasca din mirabolanta lui cooltura™.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: