[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta Halfmoon(mascul) este atacat intr-un mod foarte agresiv de catre un Molly galben(femela)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alex21
Junior member

IP:

Salut
Am o problema de compatibilitate dintre un betta halfmoon si un yellow molly femela. Am un acvariu de 40 l populat cu 3 molly,2 xipho,3 guppy,4 cory si 3 creveti iar ieri mi-am luat un betta halfmoon care si-o ia rau de tot de la o femela molly. Ce sa fac? Femela este galbena si il ciupeste intr-una. Betta se zvarcoleste ca si cum e pe uscat atunci cand este ciupit si nu riposteaza deloc. Azi am facut un mic experiment si am bagat fiecare peste pe rand cu betta in maternitate ca sa vad daca toti il ataca. Pe betta l-au mai atacat doar cei 2 xipho(mascul si femela)care nu au fost asa agresivi precum acel yellow molly dar la ei a ripostat in rest el a fost cel care urmarea pestii. Cand am pus molly galben am crezut ca o sa moara pestele betta in 30 de secunde pentru ca facea atat de urat cand era ciupit incat se dadea cu capul de peretii maternitatii asa ca am scos imediat pestele molly iar acum betta este singur in maternitate. Aseara am tinut pestele molly singur in maternitate ca sa vad cum se comporta betta in acvariu iar el este foarte retras pentru un peste betta,chiar dubios de retras si calm. Azi am luat o solutie care reduce stresul gandindu-ma ca molly reactioneaza asa deoarece este stresata dar nu a dat rezultate pentru ca experimentul l-am facut dupa ce am pus solutia si dupa cum am spus mai sus,pestele betta nu stia pe unde sa mai fuga de acel molly galben... . Am mai avut un beste betta crowntail in acel acvariu cu aceiasi pesti si nimeni nu se lua de el. Momentan crowntail este pus intr-un acvariu separat pentru ca este pe tratament. Vad ca si acum molly galben ii da tarcoale pestelui betta care este in maternitate. Ce sa fac? Va rog ajutati-ma pentru ca este un betta foarte frumos si este pacat de el pentru ca este si foarte calm.

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut.

Situatia e foarte simpla, nu sunt compatibili. De regula betta se tin singuri, mai ales masculii. Variantele voalate de betta sunt mult mai sensibile fiind mai greoi in miscare, le este mai greu sa se apere de ceilalti si fac mai mult efort sa scape cand e cazul. La volumul acvariului xipho nu au ce cauta acolo, nici molly. Sfatul meu e sa renunti ori la betta ori la ceilalti pesti. A treia varianta ar fi sa mergi inainte cu combinatia asta si sa vezi unde se ajunge. Eu unul nu as opta pt. asa ceva. Desigur, ai si optiunea sa ii faci bettanului un acvariu propriu.

Solutie care reduce stresul? Nu am auzit de asa ceva. Ce scrie pe ambalaj?

Momentan crowntail este pus intr-un acvariu separat pentru ca este pe tratament

si
Vad ca si acum molly galben ii da tarcoale pestelui betta care este in maternitate

E in alt acvariu la tratament sau e in maternitate, ca nu inteleg?!

Sfatul meu este sa te documentezi inainte de a mai cumpara alti pesti. Nu sunt toti compatibili si nu iti merg toti intr-un acvariu de 40 de litri. Stiu ca e tentant, dar nu fac casa buna.

PS: nu mai deschide atatea topicuri cu acelasi subiect si ai grija pe unde postezi, unele sunt vechi de ani de zile!

This message was edited 1 time. Last update was at 22/06/2017 21:54:35

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Alex21
Junior member

IP:

Salut si multumesc pentru raspuns. Solutia pe care am pus-o in acvariul de 40 l se numeste Acclimol si este de la JBL. Eu mai am un acvariu mic de 4 l unde am un Betta Crowntail care este pe tratament. Crowntail a fost in acvariul mare si nimeni nu s-a luat de el. Problema pe care o am acum este cu un Betta Halfmoon care este destul de voalat si mult prea pasnic pentru un Betta. Pe acesta,Halfmoon,l-am luat ieri dupa ce mi-am mutat Crowntail ul in acvariul pt tratament. Betta Halfmoon sta in maternitate momentan pentru ca este atacat intr-una de Yellow Molly si maternitatea este in acvariul mare(40 l ) . Eu ma intreb de ce acel molly imi ataca pestele betta.. ? Si cel Crowntail (tratament) era destul de voalat si nimeni nu se lua de el... .
Scuze pentru locurile unde am postat...este prima oara cand postez si eram destul de panicat in legatura cu pestele betta.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mai poti incerca sa bagi mai intai betta in acvariu si pe urma ceilalti pesti(dar nu in maternitate-spatiul e prea mic si viviparii sunt destul de agresivi)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Alex21
Junior member

IP:

Nu stiam ca viviparii sunt agresivi...adica m-am gandit ca si ei pot ciupi dar acel molly galben este BRUTAL cu noul meu peste Betta. Ciudat este faptul ca doar unul din 3 molly il ciupeste,ceilalti 2 nu au nici o treaba. Ciudat mai este si faptul ca de celalalat Betta Crowntail (care acum este pe tratament intr-un acvariu separat) nu se lua nimeni si nici el la randul lui nu se lua de pesti,doar de melci. Maine voi scoate Molly galben si cei 2 xipho si voi lasa Betta in acvariu cu cei 4 cory ( care sunt micuti), 3 guppy si 2 molly ( cei pasnici ). Voi reveni cu un update. Va multumesc mult pentru sfaturi!!
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Masculii sunt in genere agresivi, dar intre ei. Ce face el cu betta... Cine stie ce e in tartacuta lui de nu-i da pace. Oricum, daca nu se linistesc apele trebuie sa-i separi. Eu as renunta la vivipar, pentru ca se inmultesc repede si in curand o sa ai alt mascul. Lui betta ii place sa se ascunda, asa ca daca ai posibilitatea fa-i niste ascunzisuri pe acolo

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: