Author |
Message |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 16:15:29
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
mihacor
Junior member
IP:
|
buna ziua,am sa va rog de la inceput sa nu dati cu pietre in mine,nu ca nu as merita,dar acum am nevoie de sfaturi urgente!la inceputul lunii ianuarie am achzitionat un acvariu aquapro de 60 l la rugamintile baieteluilui meu,fara sa ne documentam prea mult!am luat substrat pt plante si pietris albastru(nu ma omorati),totul din hornbach...am lasat la ciclare 3 sapt fara plante,vinerea trecuta am achizitionate plante(5 buc la sfatul vanzatorului hornbach) din nou fara sa ne informam!acvariu are filtru intern aquaball 60,termostat si termometru,la ciclare am lasat apa la 26 de grade,am tratat cu aquasafe si easybalnce,inainte sa plantez plantele am curatat acvariu pt ca mi-a aparut alga bruna...am spalat filtru in apa scoasa din acvariu!marti am dus apa la teste la hornbach si ne-au spus ca sunt ok si putem lua pesti,am luat 8 zebre si doi sanitari(eu banui ca sunt cory),asta dupa ce m-am documentat putin!acum am 2 probleme :
-cu plantele(am folosit cand am plantat plantamin)...incep sa imi putrezeasca frunzele)
- un sanitar sta agatat intr-o planta,are burtica cam mare,nu prea circula...mancare le dau o data pe zi fulgi,dar din cate am vazut nu ajunge la ei jos si ei nu vin in sus!
Ieri seara am scos furtunasul de la filtru si am incercat sa mut filtru in sus pt a face o invaluire usoara,mi-a facut apa o usoara pelicula uleioasa la suprafata,dar banui ca e din cauza ca tot am introdus eu mana inauntru pt a modifuca filtru si termostatul...temp apei 24 de grade!
mi-as dori sa am mai mult timp liber pt a citi mai multe posturi,dar nu resusesc cu doi copii,de acea va rog sa imi dati sfaturi!
|
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 16:37:54
|
mihacor
Junior member
IP:
|
acesta este peste cu problema
|
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 16:41:46
|
mihacor
Junior member
IP:
|
asa arata pacientul meu la mine in acvariu!
|
|
 |
elven
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 18:14:59
|
elven
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0e2db0cb2c4645904a054261104b7a14.jpg)
IP:
|
ai gresit rubrica --> APA SARATA
|
My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
 |
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 18:52:51
|
mihacor
Junior member
IP:
|
elven wrote:ai gresit rubrica --> APA SARATA
sa inteleg ca faceti misto de mine?cu adica apa sarata?eu am acvariu cu apa de la robinet,adica dulce!sau sunt eu nebuna?
|
|
 |
Tonisoru
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 19:06:40
|
Tonisoru
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8cf40e328089249cf77075692aa0c09b.jpeg)
IP:
|
Buna seara,
Colegul a vrut sa spuna ca ati postat in cadrul unei sectiuni nepotrivite. De aceea topicul dvs. a si fost mutat la rubrica "Acvarii de apa dulce", de la cea pentru "Acvarii de apa sarata".
De indata ce vor vedea colegii topicul dvs., cu siguranta va vor ajuta.
Bine ati venit!
|
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 19:16:16
|
mihacor
Junior member
IP:
|
pai atunci va multumesc si imi cer scuze...nu am stiut ca sunt separat,doua "colturi"!
|
|
 |
Tonisoru
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 19:18:43
|
Tonisoru
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8cf40e328089249cf77075692aa0c09b.jpeg)
IP:
|
Cu placere.
|
|
 |
Jimmi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 19:44:14
|
Jimmi
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/9afa24d3da745fd5606e7d710a0763eb.jpg)
IP:
|
Salut, ceva teste de apa avem?
|
Acvariul meu dupa aproape 1 an
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40263.page#p368472 |
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 20:24:11
|
mihacor
Junior member
IP:
|
nu am teste de apa...am facut marti test la hornbach,au spus ca e ok si ca nu trebuie sa imi iau teste de apa!scrieti-mi va rog ce teste de apa ar trebui sa iau!merg maine si iau!zbrele sunt vioaie,dar sanitarii stau numai la fund intr-un singur loc,rar se muta!
|
|
 |
Jimmi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 20:30:57
|
Jimmi
Membru de baza
IP:
|
This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2017 20:31:10
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2017 13:38:04
|
Silviu Man
Aqua Man
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3d127bfaea921dcdb38685db1cf60c42.jpg)
IP:
|
Salut!
Din cite vad, acela este un otocinclus. Daca nu gresesc si asta este, atunci trebuie sa stii ca oto este mincator de alge, este foarte activ in anumite intervale ale zilei pentru ca apoi sa "intepeneasca" brusc in spatele plantelor sau in colturile acvariului. Am si eu 4 si asa se comporta. Mai au si perioade in care se agita brusc, traverseaza toata masa de apa si apoi iar se fixeaza pe peretele acvariului. La inceput si eu am intrat in panica atunci cind dispareau pentru ore intregi si cind ii cautam, erau "atirnati" prin spatele plantelor. Asadar, nu este nici o problema.
Suprafata cu aspect uleios al apei este un biofilm care poate sa se formeze pe suprafata apei sau (mai ales) pe suprafata echipamentelor pe unde circula apa (tuburi, furtune, etc). In acest caz este un biofilm organic dar inert, spre deosebire de cel de pe suprafete unde, pe linga materia organica depusa, se dezvolta si o colonie de bacterii (care, daca acvariul este bine ingrijit, sunt in cvasitotalitatea lor benefice). Acea pelicula va dispare treptat, daca respecti regulile de igiena (de ex. spala-ti miinile cu apa calda si fara sapun, inainte sa intervii in apa).
Prezenta algelor este normala la inceput. Dupa unele opinii, este chiar benefica in anumite limite, la ciclarea acvariului. Oto, eventual impreuna cu niste melci si creveti mincatori de alge (de ex. Amano) te scapa repede de problema. In opinia mea, este mai bine sa ai mincatori de alge care sa le tina sub control decit sa trebuiasca sa le elimini chimic sau/si mecanic. Dar asta este doar experienta mea...
In legatura cu plantele, subscriu colegului de mai sus : trebuie vazute testele apei (in acest caz cred ca esential este pH si duritatea) dar si ce fel de plante sunt. Ieri am citit pe un topic cum un coleg descoperea, dupa observatiile unui senior member, ca plantele pe care le-a cumparat la recomandarea vinzatorului erau plante care nu pot creste submers!!! Asadar, trebuie verificat.
Sper ca te-am ajutat citusi de putin.
|
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati
In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist |
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/02/2017 15:26:47
|
mihacor
Junior member
IP:
|
buna ziua,
din pacate astazi pestele oto a murit,eu banui ca a inghitit aer pt ca avea burta umflata,la cumparare s-a agatat in minciog si a durat ceva pana l-a eliberat vanzatorul!celalalt oto e mai activ,mai ales seara!plantele se pare ca isi revin,au crescut deja,acus iasa la suprafata,am pregatit apa in galetii,maine as vrea sa curat acvariul,sa rup plantele...si sa va fac o poza
ce sfat aveti pt mancatori de alge:un vanzator mi-a recomandat creveti,altul un melc negru...intrebarea mea este:cum curat pietrisul daca iau creveti,am observat ca ei isi cam fac veacul pe jos?!?voi cum curatati acvariul?stiu ca poate parea a fi o intrebare idioata,dar imi este frica sa nu ranesc pestii!
teste pt apa nu am apucat sa iau!
va multumesc pt ajutor!
|
|
 |
Jimmi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/02/2017 15:48:25
|
Jimmi
Membru de baza
IP:
|
Putin probabil sa fii murit de la aer...Aici e chestie de anatomie.Cand mananci traheea se inchide.Un principiu asemanator este si la pesti deci e putin probabil ca sa fii murit de aer.Un xifo de la mine a stat cam 1 minut cazut pe podea pana l-am gasit si nu a murit.
Ca idee eu iti recomand http://www.nevertebrate.ro/Filtru-de-fund-Resun-RS12P-(46x31-cm)
|
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/02/2017 17:26:49
|
mihacor
Junior member
IP:
|
deci sa inteleg intr-un fel ca oto acolo jos nu au destul oxigen?mie mi se pare ca celalalt oto care a ramas respira cam repede...cum nu ma pricep foarte mult la pesti,nu stiu daca respira foarte repede sau mananca sau ce face?!??
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/02/2017 17:28:15
|
Silviu Man
Aqua Man
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3d127bfaea921dcdb38685db1cf60c42.jpg)
IP:
|
Buna!
Dupa ce am scris un intreg text, l-am pierdut! Asadar revin...
In legatura cu oto, eu cred ca mai curind era deja afectat iar la tine doar s-a "stins". Cred ca trebuie sa fii mai atent cu furnizorii de animalute. Eu comand aproape exclusiv on-line si nu am avut nici o problema, avind si garantia supravietuirii pe durata transportului si timp de o saptamina dupa adaptare.
In ceea ce priveste mincatorii de alge, asa cum am scris si pe alte topicuri, eu am, intr-un acvariu de 112 litri, urmatoarea "trupa" de curatenie : 4 Ototcinclus, 8 Amano, Red Cherry Shrimp (initial 12 dar acum cine ii mai poate numara, cred ca 20-25) si 8 melci Spiral Horn. Mai am doi Atyopsis Gaboensis (niste creveti mari care au patru brate transformate intr-un fel de evantaie cu care filtreaza apa). Acestia din urma sunt mai scumpi dar isi merita fiecare banut. Asadar, pentru tine, teoretic, jumatate din "trupa" ar fi de ajuns insa tine cont de faptul ca unii (de ex. oto) prefera sa traiasca in grup. Eu tit recomand 4 Oto, 4 Amanao, 10 RCS si 3-4 Spira. Asta te va scuti si de curatarea peretilor acvariului.
Cit despre aspirarea substratului, poti folosi Sera Gravel, un aspirator cu clopot destul de usor de folosit. Nu te teme, cind ajungi in zona lor, crevetii si pestii au grija sa se fereasca. Crevetii tai maninca de pe substrat pentru ca acolo ajunge mincarea. Iti recomand sa-i hranesti cu Crusta Gran si Mineral King Shrimp, intr-o zona care sa devina zona de hranire. Sau, mai bine, sa folosesti un hranitor de creveti (dar acesta este mai scump). In orice caz, eu nu am probleme cu crevetii. Chiar daca din greseala aspiri unul, daca esti atent il poti refula in acvariu. Eu ii mai gasesc si prin filtru; ii adun cu o masura de plastic si ii bag inapoi in acvariu. Este interesanta o relatie care s-a creat intre neonii negri si SAE (care seamana cu o simbioza desi termenul este cam pretentios). Cind mincarea ajunge pe substrat este agitata de SAE iar neonii stau la "pinda" si "ciugulesc" tot ce se ridica in apa. Este un spectacol interesant....
Succes!
|
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati
In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist |
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/02/2017 17:29:00
|
mihacor
Junior member
IP:
|
furtunas de la filtru l-am luat jos,oare sa il pun la loc?
|
|
 |
mihacor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/02/2017 17:38:35
|
mihacor
Junior member
IP:
|
pt curatare substrat am cumparat tetra GC 30 l-am folosit o singura data....creveti inca nu am....dar voi achizitiona sapt asta!am 8 zebre pe care le hranesc cu fulgi si mai un oto...pt oto as avea nevoie de mancare speciala?nu il vad sa urce la suprafata sa manance!pesti i-am cumparat din hornbach!
multumesc pt sfaturi,voi tine cont de ele!
|
|
 |
Jimmi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/02/2017 17:47:38
|
Jimmi
Membru de baza
IP:
|
Oto este un peste erbivor, iar in cazul in care in acvariu nu are suficiente alge pentru a se hrani, puteti apela si la hrana ce are in continut vegetale
|
|
 |
Iliescu Mihai Ulmis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/02/2017 01:50:59
|
Iliescu Mihai Ulmis
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2b8f7198614e3d872116d3c2840fd37c.jpg)
IP:
|
Buna,
Otocinclus este un peste foarte sensibil si predispus imbolnavirii pana cand se aclimatizeaza cu noua casa (cam 4-6 saptamani),deoarece nu este inmultit in captivitate ci toate exemplarele din comert sunt aduse din salbaticie. Dupa aclimatizare devine un peste foarte rezistent.
Oto este un peste care simte bine in card de cel putin 6 exemplare (dar o duce ok si in 2-3 exemplare).
Burta umflata poate fi semn de dropsy, care este o denumire generica pt mai multe cauze (bacterii, obturatie intestinala, apa slab calitativa ) si nu exista tratament.
Eu am 2 oto de aprox 15 luni. Restul de 4 au murit in cca 3 saptamani de la introducerea in acvariu.
La mine niciodata nu s-au hranit din pastile cu spirulina.
Singurele lucruri cu care s-au hranit au fost dovlecel sau castravete (se curata bucata de dovlecel sau castravete de coaja, se opareste 20 secunde, se infige intr-o frigaruie iar aceasta se infige in substrat). Dupa cateva ore o sa ii vezi asezandu-se pe hrana. Dupa 24 de ore recomand scoaterea dovlecelului sau castravetelui din acvariu deoarece se vor descompune.
Pt sifonare substrat, la ce volum are acvariul, iti recomand un aspirator pt nano acvarii gen:
Legat de faptul ca pestii si crevetii se feresc de aspirator ca sa nu fie trasi de curentul de apa, ai mei sunt f. prosti, trebuie sa fiu atent sa nu ii trag mereu.
|
http://img.plici.ro/album/B3 http://img.plici.ro/album/Fc https://youtu.be/2Rl_AQf9eh8 https://youtu.be/N_-ONSnrZ-M |
|
 |
|