[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dezinfectare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tudorl
Junior member

IP:

Salut

Am avut 4 carasi si 3 sanitari intr-un acvariu de 54 de litrii. La scurt timp dupa ce am adus sanitarii au murit si apoi s-au imbolnavit si carasii care au urmat aceeasi soarta (2 dintre carasi ii aveam de vreo 6 ceilalti 2 de vrei 3 luni). Intreband din om in om am aflat ca ar trebui sa dezinfectez acvariul dupa patania asta. Am curatat tot acvariul cu apa si otet l-am clatit si am facut acelasi lucru si cu substratul (manado). Nedumerirea mea e daca cumva nu am clatit suficient pietrisul si a mai ramas otet prin el e daunator pestilor? Ar trebui sa il clatesc din nou? Sau e destul daca as lasa sa se evapore toata apa ce e in pietris si se duce si otetul daca a mai ramas?

Ce as putea sa fac cu plantele ca sa nu pastrez cumva boala cu ele si sa o aduc iar in acvariu?
Mentionez ca sunt la primul acvariu si inca mai am de invatat...

Multumesc anticipat!
euro2me
Member
[Avatar]

IP:

Manado e un substrat poros, daca tot n-ai pesti nu strica sa-l mai clatesti in 2-3 ape.
Apoi, ce cautau carasi in 54 de litri (un singur "i") ? Asta-i acvariu pt. pesti mici (neoni etc.).

Nu-ti bate capul, sunt altii facuti pentru asta.
BettaChuck
Member

IP:

Ar trebui sa si ciclezi acvariu inainte sa pui alti pesti in el; si te rog citeste despre pesti inainte sa ii cumperi si sa ii pui in acvariu, altfel o sa ajungi in acelasi punct peste alte cateva luni, daca nu mai putin.
PimballWizard
Member
[Avatar]

IP:

1.poti face o solutie de clor : 1 parte clor la 19 parti apa DAR trebuie folosit "clorul classic" nu inalbitori din astea recenti ca mai au si alte minuni pe lnga clor
2.Apa oxigenata,le scufunzi pt cateva minute in ea,ar trebui sa gasesti pe la orice farmacie
3.Permanganatul de Potasiu,grija mare cu asta ca reactioneaza cu tot ce e compus organic,este periculos in reactie cu apa oxigenata sau orice substanta care contine formaldehide sau alcooli
Cel mai bine e sa il amesteci cu apa calduta pana formeaza o culoare roz/mov,le faci baie de 5-10 min

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2017 23:34:42

"Love the Emperor, for He is the salvation of Mankind.
Obey His words, for He will lead you into the light of the future.
Heed His wisdom, for He will protect you from evil.
Whisper His prayers with devotion, for they will save your soul.
Honour His servants, for they speak in His voice.
Tremble before His majesty, for we all walk in His immortal shadow"
tudorl
Junior member

IP:

Multumesc pt raspunsuri!

Cred ca voi folosi apa oxigenata pentru plante si voi clati si substratul de inca cateva ori.

Ce pesti imi recomandati sa pun in acvariu? As vrea sa fie mici si colorati. Ma gandeam undeva pe la 10 pesti daca intra in acvariu + 2 sanitari.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: