gata,mi s-a luat si cu astia....plm de terminati...mi-au venit plantele si siporaxul dar... plantele au venit varza...toate dar toate plantele erau cu frunzele maronii,pe la radacina ce mai erau verde....bagami-as....plantele le-am aruncat,am vorbit cu cei de la amazon ei au spus ca au trimis marfa la livratori in data de 19 .10 2016...Plantele si siporaxul au venit acum 2 zile....le-au tinut asa 2 saptamini ..idiotii...in fine s-au scos aia cu magazinul...nu se poate sa imi dea alte plante doar sa rezolv cu firma de distributie....ma pis pe ei nu mai stau sa astept dupa astia sa imi recuperez plantele..in fine....
Azi am bagat siporaxul in filtru..dar de cind a venit,acum 2 zile l-am pus intr-o cuva cu ceva apa din acvariu si am adaugat ceva solutue cu bacterii,o pompa mica de la un filtru si putina mincare... cred ca a acumulta ceva .. nu suficient e clar dar nu e curat cum vine din magazin...Problema e ca mai am spatiu inca intr-un sertar..Bine acel sertar nu e gol,am bulele de plastic cu care a venit filtrul si ceva siporax.,in rest si pe fundul canistrei si in 2 sertare am siporax.Nu cred ca o sa fie o deciclare prea tare ca mai bine de jumate din totalul materialului filtrant care il am acum e ciclat si anume , de 2 saptamini prefiltru sun sun hw 602,filtru eden 501de numai stiu cind si un sertar din canistra,,,toate acestea sunt ciclate.\si la fiecare schimb bag aditie de bacterii
Cu nisipul,de fapt e un pietris mai marunt...1-4 mm.. m-am gindit sa fac la fel cum am facut cu siporaxul.. intr-o cuva cu aditie de bacterii,completari cu apa din acvariu la schimb ,sa fac asta vreo 2 saptaminisi cred ca nu va nmai fi o deciclare partiala la schimbarea substratului.ce parere aveti?
Plante o sa imi cumpar de la pet ca le pot alege...chiar daca o sa le iau la un pret dublu,macar vad ce iau
Tot se spune ca trebuie sa avem rabdare... mi-am luat vreo 3 mig-uri cu rabdare asa ca

...Daca veneau plantele in regula nu mai aveam rabdare asa am timp sa ciclez substratul sa vad cum aranjez,ce mai iau sau la ce renunt...ma refer la plante
Oricum pe 21 plec in tara si numai bine.ca nu mai fac nimic pina revin.Nu vreau sa las acvariu pe mina altuia daca nu e ciclat cum trebuie... asa stau linistit,filtrul se colonizeaza pina atunci si cu substratul o sa incep la intoarcere