[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sfaturi amenajare acvariu cu plante vii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
GeorgeN
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare dragi utilizatori ai acestui forum.

Am decis in urma cu mai mult de o saptamana sa explorez minunata lume a acvaristicii, asta dupa ce am primit cadou un acvariu de 30L. Am citit cu mult interes articolele postate de oamenii cu mai multa experienta in acest domeniu si doresc sa ii felicit pentru timpul acordat in scrierea articolelor, care mi'au fost de mare folos si ma pot lauda ca pestisorii din acvariu sunt voiosi si sanatosi. Le lipseste totusi un element important, si anume plantele. As dori sa primesc din partea voastr? niste recomand?ri de plante care sa dea viat? si culoare acvariului. Am plantat nisip la baza acestuia de granulatie mai mare, iar temperatura apei variaz? intre 21-22 grade. Astept cu ner?bdare recomand?rile voastre si doresc tuturor ape limpezi
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Egeria,cabomba,cryptocorine,heteranthera,valisneria

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
rxget21
Member
[Avatar]

IP:

Esti sigur ca sunt doar 21-22 de grade in acvariu? Ce pesti ai in el, este posibil sa fie prea rece pentru ei.
GeorgeN
Junior member
[Avatar]

IP:

Am 1 neon, un sanitar , o pereche guppy, 1 xipho, pentru un moment . am în?eles ca temperatura ar fi ideal? pentru ei, cel pu?in asa mi s'a comunicat de c?tre doamna din magazinul de unde i'am achizi?ionat
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

GeorgeN wrote:Am 1 neon, un sanitar , o pereche guppy, 1 xipho, pentru un moment . am în?eles ca temperatura ar fi ideal? pentru ei, cel pu?in asa mi s'a comunicat de c?tre doamna din magazinul de unde i'am achizi?ionat

Salutare si bun venit pe forum!

1) Completeaza-ti orasul de resedinta (My Profile - Location), ca sa nu te trimitem dupa cai verzi pe pereti.
2) Niciodata sa nu asculti ce-ti spune "doamna/domnul" de la petshop... aia sunt pusi acolo ca sa vanda, nu ca sa dea sfaturi bune.
3) Nu mai cumpara pesti, nu aglomera acvariul... nu pune castele si cacaturi de plastic.
- vezi pe la rubrica Donatii, ca sunt o gramada de colegi care dau plante
- mi-e greu sa cred ca ai 21-22 de grade in acvariu, acum, pe vremea asta... o temperatura medie ideala este undeva la 23-24 grade.
4) Citeste articolele (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page) si cauta sa intelegi ciclul azotului... e cel mai important lucru, in acvaristica.

Ca ultim sfat... nu te grabi, cu nimic! Intreaba, inainte sa dai banii pe ceva!

PS: Nu mai scrie cu diacritice, deoarece formatul software al forumului nu stie sa se descurce cu ele.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2016 12:36:09

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
GeorgeN
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru sfaturi Koala ! Am cautat si la colegii din rubrica donatii dar nu am gasit nimic de actualitate, din pacate. Referitor la temperatura apei, cred ca exista posibilitatea ca apa sa aibe o temperatura mai mare , valoare ce se apropie de 23-24 de grade, pe viitor voi achizi?iona si un termometru pentru aprecierea exact? a temperaturii apei. M'am hotarat inca de la inceput sa nu ma grabesc , pentru a oferi pestilor un camin cat mai apropiat de cel natural, fapt pentru care am lasat acvariul la ciclat aproximativ o saptamana, timp in care am pus in fiecare zi o unghie de mâncare. Pe?tii au fost introdusi ulterior, cate unul pe rand.

Mai am o dilema, aceea ca nu stiu cum vor trebui asezate plantele in acvariu. Vor avea nevoie de ceva substan?e sau le va oferi acvariul tot necesarul de nutrien?i ?

Multumesc pentru rabdarea de care dati dovada
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Daca iei plante "easy", atunci nu vei avea nevoie de nicio fertilizare suplimentara. Le asezi dupa gust, plantele mai inalte in partea din spate... le grupezi pe "caprarii".
Sper ca ai si lumina, la acvariul ala al tau...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
GeorgeN
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, capacul e dotat cu un neon, nu ii cunosc insa specificatiile

Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

GeorgeN wrote:...Am citit cu mult interes articolele postate de oamenii cu mai multa experienta in acest domeniu si doresc sa ii felicit pentru timpul acordat in scrierea articolelor, care mi'au fost de mare folos si ma pot lauda ca pestisorii din acvariu sunt voiosi si sanatosi...

Sa stii ca ceva nu se leaga in afirmatia de mai sus. Nu zic ca nu ai citit dar cu siguranta nu ai inteles prea mult pentru ca deja ai facut greseli.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: