Salut!
Acum o luna am primit un acvariu cu pesti de la o vecina. Are 30 de litri si 12 pesti.
Temperatura apei este de 28 de grade azi.
Chimia apei pare ok din testul JBL Easy Test 6.1
Schimbul de apa se face o data pe saptamana 15-20%.
Are o planta care pluteste si una in ghiveci si una pe fund si un pietris albastru.
Ca pesti: 1 guppy, 1 cory, 2 zebre, 2 sanitari si restul molly.
Problema mea a aparut acum 2-3 zile.
Un moly rosu parca naparleste pe mijlocul corpului in forma rotunda. Adica are o pata alba mai iesita decat restul solzilor.
Un molly negru de cate ori il vede vrea sa il ciuguleasca de locul acela si fraierul asta bolnav se intoarce cu corpul sa il ciuguleasca ala, apoi fuge...
Am citit o gramada, dar tot nu pot sa imi dau seama ce poate sa fie.
Mersi
This message was edited 2 times. Last update was at 26/06/2016 16:52:57
Sa le luam in ordine:
-treci pe la rubrica "Despre noi"
-12 pesti/30 litri prea multi pesti, ori ii donezi ori le asiguri alte conditii
-nimic despre filtrare? macar ai un filtru in acvariul ala?
-schimba apa mai des, 30% la 3 zile, apa noua las-o 24 de ore intr-un vas cu gura mare pentru declorinare
Pentru molly, respectiv ce ar putea avea, ajuta-ne cu niste poze.
Inuhanyou wrote:Salut.
In momentul de fata strang bani petru un acvariu mai mare.
Am 2 filtre claro 300
Deocamdata pestele sta in maternitate sa fie last in pace.
Ar fi bun un acvariu carntina, cu apa din acvariu si o piatra de aer, asa nu risti o raspandire in acvariu.
Daca urmeaza un acvariu mai mare atunci esti pe drumul bun, pana va veni acel acvariu recomand un schimb de apa cam 30% la 3 zile, mancare foarte putina cat pot manca in cateva minunte asta o data pe zi sau chiar la doua zile.
Iar daca te pricepi pun e un ventilator de la un pc, undeva deasupra apei, asta iti va mai scadea temperatura apei cu 2/3 grade, scoate planta din ghiveci si planteaz-o in substrat, si ajuta-ne cu o poza de ansamblu astfel te vom ajuta cu mai multe sfaturi.
opincarul wrote:Salut! Pune apa pana sus si ridica filtrele mai mult. Volumul suplimentar de apa te va ajuta.
Umple cu apa, nu uita de schimburile dese, eventual iti recomand un "aspirator substrat" pentru curatarea substratului, il poti cumpara acum si il vei avea si pentru cand vei trece la ceva mai mare.
Cam asa arata si asa se foloseste, bineinteles pe piata vei gasi foarte multe modele care de care mai sofisticate dar nu neaparat necesare, ceva simplu iti va fi de real ajutor, cu siguranta nu ai curatat substratul nici odata de cand ai acvariu si probabil nici vecina ta, la numaru de pesti pe care il ai crede-ma ca mizeria e multa.