[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou început  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
ylang
Junior member

IP:

Bun? ziua!

Dup? o absenta îndelungat? revin cu un nou proiect.
Am nevoie de ajutorul vostru ?i va mul?umesc anticipat.
Noul setup as vrea sa aib? 150x60x65h sau, 150x60x60h, primul sfat ar fi vizavi de în?l?ime, care ar fi mai potrivit?, al doilea ar fi pt filtrare, canistre sau sump, substrat ?i vom continua pe parcurs. ?i nu în ultimul rand de înt?rituri, grosime geam, mul?umesc!
[Yahoo!]
ylang
Junior member

IP:

scuze pentru diacriticele lipsa, dar nu stiu sa editez mesajul.

This message was edited 2 times. Last update was at 31/05/2016 22:19:04

[Yahoo!]
moisei
Member
[Avatar]

IP:

Nu am multa experienta dar cred ca la dimensiunea asta cel mai potrivit e sump-ul. Asta depinde si de spatiul pe care il ai . daca ai acces usor la el e mai bun sump.
inaltimea 65 eu cred ca e prea mare dar ce vrei sa faci in acvariu da mai degraba inaltimea daca pui o buturuga inaltya e ok , vrei capac, lampa suspendata?

Apa inseamna viata
ylang
Junior member

IP:

In primul rand va fi un acvariu plantat, la fauna nu m am gandit inca, as vrea si discusi sau scalari, dar nu m ar deranja nici neoni si creveti, spatiul nu va fi problema dedesubt va fi un schelet metalic 150x60x70, optez pt capac, va fi intr un coafor unde pluteste in aer fixativ si mult amoniac. Am niste buturugI de peste 50cm inaltime.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/06/2016 07:21:29

[Yahoo!]
moisei
Member
[Avatar]

IP:

Atunci calculezi în?l?imea buturugii ,aproximezi substratul si spatiulpe care il necesita neoanele pt a nu iînc?lzii excesiv apa si daca î?i da aproape de 60 eu zic sa alegi 65 doar ca e un poc cam înalt ...po?i totu?i sa compensezi în?l?imea cu o rama in partea de jos acoperind substratul

Apa inseamna viata
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

ylang wrote:Bun? ziua!

Dup? o absenta îndelungat? revin cu un nou proiect.
Am nevoie de ajutorul vostru ?i va mul?umesc anticipat.
Noul setup as vrea sa aib? 150x60x65h sau, 150x60x60h, primul sfat ar fi vizavi de în?l?ime, care ar fi mai potrivit?, al doilea ar fi pt filtrare, canistre sau sump, substrat ?i vom continua pe parcurs. ?i nu în ultimul rand de înt?rituri, grosime geam, mul?umesc!

Salutare,

- pentru un bazin plantat, eu as merge pe o inaltime de maxim 60 cm... poate chiar 55 cm. Pe ideea ca lumina ajunge mai bine jos, daca stratul de apa nu e prea gros.
- la cotele de-acolo, as zice ca 150x60x60 se incadreaza in ceea ce vrei tu... geam de 12 mm, fund dublu si ranforsari longitudinale superioare...
- NU as face sump, in ideea ca un volum de apa mai mare necesita mai mult fertilizant... fiind acvariu plantat, baza se pune pe "verdeata", NU pe "animale". Nu vei avea o incarcatura organica foarte mare.
- as lua 2 filtre externe (canistre), prevazute cu prefiltrare (ca sa nu le speli foarte des)... nu stiu sa-ti fac recomandari de "vreo firma", dar eu am folosit Eheim si am fost foarte multumit de fiabilitatea lor. Depinde de posibilitatile tale financiare, deoarece exista si canistre mai ieftine care (probabil) isi fac treaba la fel de bine... nu stiu, nu ma bag.
- in rest, pentru "acareturile" speciale (CO2, ce tip de lumina, etc), o sa dau cuvantul colegilor care au bazine plantate.

In orice caz, e un proiect misto!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
moisei
Member
[Avatar]

IP:

Cum fac eu ca dau sfaturi eronate îmi cer scuze daca am indus in eroare. Este foarte logic ce ai spus nene Koala cu adâncimea acvariului si sumpul

This message was edited 1 time. Last update was at 01/06/2016 11:12:33

Apa inseamna viata
ylang
Junior member

IP:

Nu m? grabesc, astept idei si sfaturi in continuare
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ylang wrote:In primul rand va fi un acvariu plantat, la fauna nu m am gandit inca, as vrea si discusi sau scalari, dar nu m ar deranja nici neoni si creveti

Precizeaza te rog cit de plantat va fi ....... adica plantele vor fi principala ta preocupare?
Sau vrei sa te limitezi la citeva plante nepretentioase?
In functie de raspunsu' tau vei primi sfaturile .

Poze: smilie ... Poze cu plante
ylang
Junior member

IP:

Cat mai pretentioase, cred ca peste 50%. Nu am fixat ceva anume, dar imi plac cele plantate. Multumesc!

This message was edited 2 times. Last update was at 01/06/2016 14:07:15

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In conditiile astea iti sugerez si eu doua filtre canistra. 55 cm sint suficienti pentru inaltime, daca-i prea inalt iti va fi greu sa ajungi cu mina la substrat cind plantezi sau tunzi iar lumina va fi cam putina in partea de jos.
Pentru lumina ai nevoie de minim 300 W cu posibilitatea sa poti aprinde tuburile separat, sa iluminezi in functie de nevoie.

ylang
Junior member

IP:

Porcu wrote:In conditiile astea iti sugerez si eu doua filtre canistra. 55 cm sint suficienti pentru inaltime, daca-i prea inalt iti va fi greu sa ajungi cu mina la substrat cind plantezi sau tunzi iar lumina va fi cam putina in partea de jos.
Pentru lumina ai nevoie de minim 300 W cu posibilitatea sa poti aprinde tuburile separat, sa iluminezi in functie de nevoie.

Multumesc mult! , urgenta ar mai fi si cateva sfaturi vizavi de substrat, as vrea sa l comand. M? gândeam la JBL - ProScape Volcano Mineral sau Jbl monaco ?i subtrat nutritiv JBL - AquaBasis plus, Dennerle - DeponitMix, astept în continuare sfaturi.
[Yahoo!]
ylang
Junior member

IP:

Bun? diminea?a!

Luni vrea sa tai sticla, nu stiu inca daca e necesar s o cantuiesc pe toate laturile sau e suficient doar pe laturile exterioare.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cantuieste doar acolo unde e vizibil .

ylang
Junior member

IP:

Porcu wrote:Cantuieste doar acolo unde e vizibil .

Vizavi de substrat nu mi dai un sfat sa l comand si pe el?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pai nu prea am ce sfat sa-ti dau. Cele facute de firmele mari sint de calitate si daca respecti regulile esti aproape sigur de succes. Cel mai bun sfat e sa folosesti substratu' conform recomandarilor producatorului .

ylang
Junior member

IP:

e cineva care ma poate intruma unde pot gasi sticla de 12mm in constanta ? am fost azi la euroconstruct glas si au doar sticla float (destul de verde la 12mm) plus ca pretul e destul de maricel, pt proiectul meu 150x60x60 cu fund dublu si cantuit mi au cerut 2200 lei.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ylang wrote:pt proiectul meu 150x60x60 cu fund dublu si cantuit mi au cerut 2200 lei.

In acvariu' tau intra vreo 4 m2 de geam ....... asta inseamna peste 500 lei/mp . Esti sigur ca nu-i o greseala?

Cele doua funduri poti sa le faci din geam de 10 mm.
E posibil ca pretu' urias sa fie de la cantuire, ai peste 20 de metri de cant. In acest caz poti cantui doar muchiile vizibile.

ylang
Junior member

IP:

Porcu wrote:
ylang wrote:pt proiectul meu 150x60x60 cu fund dublu si cantuit mi au cerut 2200 lei.

In acvariu' tau intra vreo 4 m2 de geam ....... asta inseamna peste 500 lei/mp . Esti sigur ca nu-i o greseala?

Cele doua funduri poti sa le faci din geam de 10 mm.
E posibil ca pretu' urias sa fie de la cantuire, ai peste 20 de metri de cant. In acest caz poti cantui doar muchiile vizibile.

Asta am si facut, doar muchiile vizibile le am cantuit, totusi nu cred ca aceasta operatiune este mai scumpa decat sticla în sine.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mi se pare ireal de mare pretu' ....... cantuirea ar trebui sa fie in jur de 5 euro/m.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: