[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Faza 2 - fierturi si chestii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
TrickyKid
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Weekendul asta din nou m-am pus pe treaba si incerc sa sterilizez/curat pietrele si lemnul pentru noul acvariu... Din pacate nu am nici o cratita in care sa incapa monstrul din imagine. Teoretic e o radacina de mangrova care poate fi bagata direct in acvariu (cf. celor de la Coralis) dar parca nu-mi vine sa fac treaba asta fara o sterilizare in prealabil. Si am scos destul jeg din ea prin spalare sub jet rece (pamant, firicele de radacina) deci nu cred c-a fost curatata decat superficial.

image

Solutia de compromis este sa fierb cate 12 litri de apa (ditamai cratita de ciorba imprumutata de la soacra-mea ) si sa torn peste dihanie. L-am trecut pana acum prin 3 "fierturi" si apa nu pare ca se coloreaza (desi e greu de zis doar uitandu-ma in lighean). E safe sa-l bag in acvariu sau mai am de lucru?

A doua intrebare se refera la pietrisul de "umplutura" (pentru ca dealuri, vai si coline!). Am cumparat de la Hornbach sacul din imagine - din nou sfatul vanzatorului a fost ca "merge bagat direct", voi ce parare aveti? Deasupra o sa stea Deponit Mix prin partile esentiale si substratul inert nu m-am decis inca. Mai de cazul de sterilizare/curatare?

image

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2016 10:53:15

lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu nu inteleg chestia asta cu sterilizarea. In natura crezi ca pestii traiesc in mediu steril?
Eu zic ca in afara de faptul ca lemnul va elimina tanin o perioada nu vad cu ce alceva ar putea dauna.
TrickyKid
Junior member
[Avatar]

IP:

E un punct de vedere dar tot in natura traiesc si bacterii nocive, ganganii, planarii si tot soiul de alge invazive.

Privitor la eliberarea de tanin m-au avertizat si cei de la Coralis, ma gandesc sa pun un carbune activ vreme de 2 saptamani ca sa curete cat mai mult (l-am primit la pachet cu filtrul si nu-i vad utilitatea dupa ciclare, decat daca Doamne feri' oi avea ceva boli care necesita medicatie).
lukitza
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

TrickyKid wrote:E un punct de vedere dar tot in natura traiesc si bacterii nocive, ganganii, planarii si tot soiul de alge invazive.

Si totusi pestii traiesc in natura fara probleme.
Eu as curata lemnul doar de nisip, pamant. La fel si in cazul petrisului, trecut prin mai multe ape si atat.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu te stresa cu sterilizarea... spala totul cu apa calda, clateste bine si aia e tot.
Valabil si pentru lemn si pentru pietris... in functie de lemn, va elimina niste tanin si va colora apa (o perioada de timp).
Nu e toxic si nu se intampla nimic rau.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: