Salut,
Weekendul asta din nou m-am pus pe treaba si incerc sa sterilizez/curat pietrele si lemnul pentru noul acvariu... Din pacate nu am nici o cratita in care sa incapa monstrul din imagine. Teoretic e o radacina de mangrova care poate fi bagata direct in acvariu (cf. celor de la Coralis) dar parca nu-mi vine sa fac treaba asta fara o sterilizare in prealabil. Si am scos destul jeg din ea prin spalare sub jet rece (pamant, firicele de radacina) deci nu cred c-a fost curatata decat superficial.
Solutia de compromis este sa fierb cate 12 litri de apa (ditamai cratita de ciorba imprumutata de la soacra-mea

) si sa torn peste dihanie. L-am trecut pana acum prin 3 "fierturi" si apa nu pare ca se coloreaza (desi e greu de zis doar uitandu-ma in lighean). E safe sa-l bag in acvariu sau mai am de lucru?
A doua intrebare se refera la pietrisul de "umplutura" (pentru ca dealuri, vai si coline!). Am cumparat de la Hornbach sacul din imagine - din nou sfatul vanzatorului a fost ca "merge bagat direct", voi ce parare aveti? Deasupra o sa stea Deponit Mix prin partile esentiale si substratul inert nu m-am decis inca. Mai de cazul de sterilizare/curatare?