[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substrat Acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Rolando
Junior member

IP:

Buna , am o intrebare . De 2 luni am un acvariu 60x30x30 = 54 L cu gourami si colise . Ca si substrat am doar pietris marunt . As vrea sa imi pun substrat ca sa pot avea plante frumoase ! Care ar fi cea mai buna solutie sa fac aceasta schimbare ? Cum sa procedez cel mai simplu ?
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Plantele frumoase nu le vei avea punand doar substrat sub pietris.

E vorba de substrat, nutrientii din coloana de apa (macro-azot, potasiu, fosfor si micro), lumina (cantitate si calitate), bioxidul de carbon din apa.

Pentru inceput, mai concret, eu ti-as recomanda (sa lasi substratul fertil deocamdata, pana inveti putin) si sa:
#1 cumperi fertilizanti pentru plante de acvariu (aici recomandarea o vei primi de la colegi in functie de bugetul pe care-l ai, in principiu sunt 2 cai: pps-pro (fertilizantul saracului si avand in vedere lipsa de experienta, n-ar fi rau sa incepi cu asta si, de indata ce vei intelege mersul lucrurilor poti trece la linii de fertilizare micro si macro de firma - Denerle, Seachem, JBL, Easy Life, Vimi)
#2 cumperi teste de NO3, PO4, Fe - scumpe dar necesare pentru a sti ce nivel de elemente chimice relevante ai in supa din acvariu

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2015 00:49:24

Rolando
Junior member

IP:

Bun , o sa imi achizitonez ptr inceput pps-pro si o sa invat cum mergea treaba . Acum folosesc doar o mica aditie de co2 - de la easylife .

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: