[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
bule de aer din substrat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

OK cam asa sta situatia. Acum 5 zile am introdus un substrat de 3-5 cm format din nisip de constructi spalat.Am un acvariu de 60L cu 5 pestisoari si cam 15 plante atrofiate(pt ca au stat 1 an intr-un borcan si nu mai era mare lucru de ele).
Plantele au inceput sa creasca in 5 zile cat altele in 5 saptamani.Foarte satisfacator, n-am ce zice.
PROBLEMA e cu bulele de aer. Cam 30 de minute dupa ce am introdus apa in acvariu au iesit bule iar dupa aia stop. Insa azi am observat ca daca impung substratul cu un bat ies bule de aer.
Poate sa fie de la faptul ca am introdus apa f incet in acvariu si a ramas aer blocat in substrat?
Daca nu astept sugestii. :pigeons:

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

NOPE
Am primit pestii cadou si nu am avut cand sa fac ciclarea. smilie

[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok people eu tot nu sunt luminat.
De la ce ar putea fi pana la urma bulele de aer? :ninja:

[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi la toata lumea pt sfaturi :-)

[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

La umplerea acvariului cu apa e normal sa apara bule de aer... atat pe plante, decor, pereti cat si din substrat. Bulele/pungile de aer ies din substrat mai greu (depinde si de grosimea si de granulatia acestuia). E vorba de O2, CO2 whatever...
un substrat de 3-5 cm

Cred ca ai vrut sa spui 3-5mm

In cele cateva zile de "functionare" nu aveau cum sa se formeze atatea gaze in substrat... dar... cam zilele astea adica dupa 5-10 zile de functionare concentratia de amoniac ajunge la maximum in conditii normale de startup. Deci... ai mare grija (schimburi zilnice de apa, musai statuta minim 24-48h). Ai putea sa introduci elemente de decor sau un filtru "ciclat". Si poate o masurare a concentratiilor de amoniac, nitriti (ca nitrati n-ai inca si asta oricum nu-i atat de periculos).

P.S. @all: V-as ruga ceva mai multa grija la ortografie si regulile elementare de tehnoredactare... e in final vorba de respect de sine.

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am si eu o problema cu bulele de aer..

Substratul (cam 1cm de sera floredepot + 1-2cm de pietris de 3-4mm) are cam 4 luni.
Stiam mai dedemult ca trebuie sa fiu atent daca ies bule de aer din substrat, si zilele trecute am vrut sa asez o 'duna' si m-am trezit cu cateva bulisoare. Booon.. Azi am purces la sifonat aleator (adica bagat gura la sifon pana la fund de tot, si bule de aer intr-o veselie).

Am tot infipt eu, dar se facuse asa de multa mizerie in acvariu incat am zis sa le mai las nitel, o sa spal filtru zilele astea, apoi sifonez iar, samd..

Intrebarea este.. ce e de facut ? Pana la urma daca imi stric substratul (si se amesteca cu pietrisul, ce am rezolvat ?)
Trebuie alt substrat ?!
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am vazut si niste pesti (sau ce ligioane or fi) pe la petshop, lungi de 5-6cm si aplatizati rau, care stau continuu in substrat si mai ies din cand in cand.

Cu frica de rigoare si sila (nu imi plac ) oare or fi buni ?
[WWW]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:... Azi am purces la sifonat aleator (adica bagat gura la sifon pana la fund de tot, si bule de aer intr-o veselie).

Am tot infipt eu, dar se facuse asa de multa mizerie in acvariu incat am zis sa le mai las nitel, o sa spal filtru zilele astea, apoi sifonez iar, samd..

Ai grija cand sifonezi sa nu aspiri si stratul de sera floredepot.
Despre bule... mai "deranjeaza" substratul, insa cu grija sa nu te atingi de stratul de floredepot, si vezi cum stai cu portiile de mancare Daca ai de unde sa faci rost de melci de substrat ar fi foarte bine.
Daca ai conditii propice s-ar putea sa te invadeze, ziua nu ii vezi, noaptea se ridica pe geamuri, probabil dupa oxigen, nu stiu sigur, insa ii poti tine sub control destul de usor.

...
[Yahoo!] [MSN]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am aspirat si substratul adica am bagat mustiucul ala pana la fund, si s-a infundat. Sper ca nu sunt mari probleme, om vedea.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: