[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Instalatia electrica!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
mihai20005
Member

IP:

Am terminat de facut capacul inca de saptamana trecuta, acum urmeaza sa montez 2 becuri economice Philips cu fasunguri cu clema daia de prindere. Cele doua becuri vin cam la 6-7 cm de nivelul apei si cam de 1 cm de parchetul laminat. Acum vin intrebarile mele:
1. e posibil ca sa aiba loc in eveniment neplacut cu lemnul adica sa ia foc sau mai stiu eu ce sa faca.
2. cu apa mai bine zis cu stropi care vin de la piatra de aer cum pot rezolva astfel incat sa nu am surprize neplacute sa faca intr-o zi poc!

Dedesubtul becurilor, adica pe suprafata capacului m-am gandit sa lipesc niste folie de aluminiu care sa reflecte mai bine lumina, dar imi este teama ca s-ar supraincalzi lemnul si ar lua foc! Voi ce ma sfatuiti?
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:
1. e posibil ca sa aiba loc in eveniment neplacut cu lemnul adica sa ia foc sau mai stiu eu ce sa faca.
2. cu apa mai bine zis cu stropi care vin de la piatra de aer cum pot rezolva astfel incat sa nu am surprize neplacute sa faca intr-o zi poc!

Dedesubtul becurilor, adica pe suprafata capacului m-am gandit sa lipesc niste folie de aluminiu care sa reflecte mai bine lumina, dar imi este teama ca s-ar supraincalzi lemnul si ar lua foc! Voi ce ma sfatuiti?

1. becurile economice nu se pot incinge astfel incat sa aprinda lemnul. singura recomandare e sa faci legaturile electrice cum scrie la carte.

2. un bec normal (aprins) va pocni daca este stropit cu apa dar unul economic nu. problema e ca umezeala le afecteaza in timp.

referitor la stropii de apa incearca sa muti piatra intr-un colt, mai departe de becuri, iar folia o poti folosi fara probleme.

Acvariul meu
[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

mihai20005 wrote:

Dimpotriva, daca pui folie de aluminiu sub bec (chiar mai mare decat becul), caldura se va reflecta din folie si se protejeaza parchetu` si mai bine

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Pokemon
Junior member

IP:

Pune un capac de sticla intermediar si ai rezolvat problema stropilor si a vaporilor iar becurile echipate cu acel reflector din folie le poti aduce pana la capacul de sticla pentru a nu pierde din lumina. Reflectorul poti sa-l faci din tub PVC 110 despicat in doua pe care lipesti autocolant oglinda.Sa vezi diferenta....
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pokemon wrote:Pune un capac de sticla intermediar si ai rezolvat problema stropilor si a vaporilor iar becurile echipate cu acel reflector din folie le poti aduce pana la capacul de sticla pentru a nu pierde din lumina.
Rezolvi astfel problema umezelii, da' pierzi o gramada de lumina cu capacu' ala intermediar. In timp se mai si murdareste, neglijezi sa-l speli, pierzi si mai multa lumina .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
georged
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,

imi spui si mie, te rog, unde gasesc "autocolant oglinda" ?

Multumesc,
George
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu am vazut in practiker, doar ca la noi in iasi nu vindeau la Metru, Ci la Set, costa 45 ron si erau destui metri.
daca te intereseaza , putem cumpara amandoi, si iti trimit tie cat ai nevoie. Ca nici eu nu am ce sa fac cu un sul
Kreator
Member
[Avatar]

IP:

... si incearca sa izolezi cat mai bine "interiorul" care contine partea electronica a becului de vaporii de apa. Aia daca condenseaza acolo iti vor termina rapid electronica...

<<-->>
vampirex
Member
[Avatar]

IP:

georged wrote:...unde gasesc "autocolant oglinda" ?

Poate te ajuta ASTA

image

invatacel ... dar plin de entuziasm
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Cine sa-l ajute? Tanti din poza? Ca daca e asa parca as lua si eu niste d-ala
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

:-) :-) il ajuta tanti din poza , care este reflectata in folia tip oglinda, care o intinde

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: