[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alt ... incepator batran !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bigman
Junior member

IP:

Gata stiu ! Ma apuc sa cresc gandaci de bucatarie ! P'astia nu-i omoara nimic !
[Email]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

bigman wrote:...eu sunt un visator...

Ei, visator... incapatanat! Daca ai fi visator, ai visa un coltisor racoros in camera, fara televizoare in pericol de a primi un dus, un stand dragut care sa puna acvariul in valoare si ai scapa de necesitatea de a inventa un alt lucru care nu o sa functioneze. Risti sa mai pierzi inca o mustata pe care nu o ai.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
bigman
Junior member

IP:

Eeee, ce sa-i faci, fiecare e visator in felul lui ! Mie de exemplu, coltisorul ala frumos si racoros de care spui tu, imi place in natura, nu artificial in casa. In casa imi place tehnica si modernismul ! Singurul "coltisor" din ala, imi place si il accept si eu, la mine este balconul care este plin de plante exotice. Cum spuneam, fiecare ... in felul lui !
[Email]
bigman
Junior member

IP:

... visator, incapatanat, Toma necredinciosul. E tarziu sa ma mai schimb !
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bigman wrote:Mda, inteleg acum ce spui si imi dau seama ca are si logica oarecum, dar parca tot nu as fi de acord 100%. In sensul ca, ma gandesc ca la inceput mergand in continuu, la un moment dat apa n-ar mai intra in spirala tot cu 35 grade. Ar scadea si ea macar cu 0,5 - 1 grad la un numar de ore si deci in consecinta si la iesire va fi din ce in ce mai rece, nu crezi !?

Practic, lada ta frigorifica e o pompa de caldura. Scoate caldura din acvariu si o elibereaza in camera.
Din pacate, caldura absorbita de catre acvariu din exterior (din camera, prin sticla si de la neoane), presupunind o diferenta de 7-8 C intre apa din acvariu si camera, e mai mare decit puterea lazii.

Daca as aplica logica ta ....... as putea raci cu lada de 85 W un acvariu de 100 litri pina la 25 C, problema fiind doar timpul de racire. Sau un acvariu de 200 litri intr-un timp mai mare. As putea merge pina la 1.000 litri? Sau 5.000 litri? Sau as putea ajunge sa racoresc un intreg apartament?

Gindeste-te ca daca ar fi asa simplu n-ar mai da fraierii o caruta de bani pe chillere de mare putere.

Daca tot nu ma crezi vezi aici in link:
http://www.chillsolutions.com/products/csxc-1-aquarium-chiller

E ceva pe acelasi principiu. La un acvariu de marimea acvariului tau e capabil de o racire de 2-4 F adica 1-2 C. Are o putere de vreo 100 W. Si-s convins ca are un randament mai bun decit orice ai reusi sa incropesti tu pe genunchi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
bigman
Junior member

IP:

Am inteles omule, mai greu din pacate dar am inteles. De fapt, cred ca in sinea mea am inteles de la inceput, dar am acceptat greu. Bine ca macar mi-am format un obicei din a nu ma apuca de ceva pana nu sunt 150% sigur, ca altfel as munci ca prostul degeaba !
[Email]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Din cat am citit in acest topic eu sunt 90% convins ca oricum tu tot vei incerca
bigman
Junior member

IP:

Din pacate, recunosc ca ... ma mananca !

Pe de alta parte, daca n-ar fi prosti care sa incerce imposibilul, cum s-ar confirma teoriile desteptilor !?

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bigman wrote:

Din pacate, recunosc ca ... ma mananca !

bigman
Junior member

IP:

Am glumit ca suna frumos !

Nu mai incerc nimic. Cand 10 oameni iti spun ca esti beat, te duci dracu si te culci !
[Email]
bigman
Junior member

IP:

Dar dupa ce ma trezesc ..... !?

... ma gandesc ca daca as gasi o solutie prin care sa nu stric nimic si sa nu cheltui nimic, ... parca parca ...

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bigman wrote:... ma gandesc ca daca as gasi o solutie prin care sa nu stric nimic si sa nu cheltui nimic, ... parca parca ...

Asta ma duce cu mintea la perpetuum mobile .

bigman
Junior member

IP:

... Boala grea incapatanarea asta !
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: