[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ph scade ca nebunul  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alecs
Junior member

IP:

Salutare,

Acvariul meu este descris aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/31559.page

Am primit un controler de Ph chinezaria chinezariilor cu o sonda folosita. Initial valorile fluctuau bizar insa dupa 24h de stat in apa s-au calmat. Am calibrat controlerul instant fara fluctuatii pe solutiile de 4 si respectiv 7.

Incep bizareriile:

Acum 2 seri PH 7.00, ieri dimineata Ph 7.1 ??? (in conditiile in care merge o bomba CO2 cu drojdie care era cam pe duca). Ieri seara fac alta bomba care pleaca repede cu presiune foarte buna. Pe la ora 22.00 aveam Ph 7.00. Azi dimineata Ph 6.8. Fac schimb de apa 25l (din 115l) si la ora asta am Ph 6.6. Imediat am introdus sonda in solutia de calibrare Ph 7 si controlerul a aratat instant si fara fluctuatii fix 7.00.

Acum va intreb si eu e normala scaderea asta? In ritmul asta? Care sunt limitele "normale" de Ph?

Multumesc.
[Thumb - 27.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 11/11/2014 19:35:05

Aquapro 80 (126l) 4x24w T5 865 - 96w
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Si ce ti se pare asa anormal?
Din cele spuse de tine Ph-ul iti scade de la bomba aia noua,fa cumva sa bage mai putin CO2.
Limitele normale,pentru ca predomina viviparii ar fi intre 6.5 si 7.5,optim este 7.
Nu conteaza asa mult valoarea Ph-ului,cat conteaza mai ales sa faci o stabilizare a lui.
Pentru ca probabil ai apa moale,sa stabilizezi tot timpul ph-ul este destul de greu,dar daca reglezi bomba sa bage cat trebuie valoarea o sa se mai mentina.
Ph-ul poate sa scada de la 9 la 5 in nici 1 h,asta daca ceva il determina sa o faca,sau poate creste de la 5 la 8 in cateva ore,insa trebuie sa incerci sa il stabilizezi.

This message was edited 5 times. Last update was at 11/11/2014 20:04:33

Alecs
Junior member

IP:

Multumesc Adrian pentru raspuns, ai putea sa imi spui si cum as putea stabiliza Ph-ul? Am inteles ca trebuie sa reduc CO2, ok. Ce altceva ar trebui sa fac?

Multumesc,

Alex

Aquapro 80 (126l) 4x24w T5 865 - 96w
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Alecs wrote:Multumesc Adrian pentru raspuns, ai putea sa imi spui si cum as putea stabiliza Ph-ul? Am inteles ca trebuie sa reduc CO2, ok. Ce altceva ar trebui sa fac?

Multumesc,

Alex

Doar atat si ar trebui sa rezolvi.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: