[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru intern BIOBOX3  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce parere aveti despre acest filtru Filtru BIOBOX 3 pentru acvarii de pân? la 500 L ? pentru un acvariu de 250?

"Ajuta si vei fii ajutat !"
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

vasyys wrote: Ce parere aveti despre acest filtru Filtru BIOBOX 3 pentru acvarii de pana la 500 L ? pentru un acvariu de 250?

Banuiesc ca "ai inteles din start" ca treaba subliniata cu rosu este doar MARKETING..... asa ca revenim la problema ta:

Filtrul respectiv nu se preteaza la un 500L in nici un fel, in orice configuratie l-ai pune!
Motivul? - Capacitatea de stocare medii filtrare In filtrul respectiv incap "DOAR" 2L de Siporax sau 2,1 EheimSubstratPro... acum compara asta cu un filtru extern de orice marca.... care tine 500L ;)

Raspuns ptr tine: Da, la un 250L este bun. Asta daca nu te deranjeaza aspectul sau ai spatiu.

Eu folosesc la acvariile cu puiet de discus Ferplast BlueWave 9 care inclin sa cred ca este aceeasi dracovenie: http://www.aquaristik-zentrum.at/shop/de/Ferplast-Bluwave-09-modularer-Innenfilter-bis-500-Liter

Am prins o lichidare de stoc si am luat 4 bucati la 30€ bucata.... acum vazand pretul pe net.... si mi-ar mai trebui inca 6 =))

Revenind: eu le folosesc exact la acvarii de 250L si sunt ok. Spatiul "cutiilor" imi permite sa bag 2L de Siporax si in compartimentul pompei am bagat inca 1,5L de EheimSubstrat invelit intr-un ciorap de dama.
Debitul pompei este de 900Lt/h declarat dar..... eu unul consider ca face filtrare bio deoarece se acumuleaza "mulm" in el.Buretele primar este dublu si se acceseaza usor, curatirea se face imediat, mai ai avantajul ca iti ascunzi si incalzitorul si ai siguranta ca acesta sta intr-un curent de apa sigur (uneori nefiind circulatie de apa in acvariu incalzitoarele incalzesc doar zona din jurul lor si apoi se opresc... ) La sistemul acesta ai caldura uniforma....

Deci daca te satisface cantitatea de 2L - 3,5L de material bio.... pot spune ca este ok! Ar fi bine sa pui si un pret de achizitie... cine stie, poate ma lipesc de o sursa noua ;)
In schimb iti spun.... dat fiind ca am vazut pretul: eu unul nu as da 100€ sau 400 ron pe el.... la banii astia iau ceva mai incapator (ca spatiu ptr filtrare) si mai scap si ceva centimetri din acvariu.

Am uitat: iti trebuiesc un minim de 40 latime si 45 inaltime daca vrei sa il folosesti. Grosimea nu o mai stiu... dar ma duc sus sa masor daca vrei....

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu l-am si luat pentru acvariu de 250L , loc am inca prea mult de aceea lam luat sa mai reduc putin ,si l-am luat si pentru siguranta ca am caldura uniforma si + ca in 250lei cat am dat pe el http://animax.ro/produse-acvaristica/accesorii-acvaristica/filtre-si-materiale-filtrante-acvaristica/100514-filtru-biobox-3-pentru-acvarii-de-pan-la-500-l , in oferta de la 350lei , am si 2 incalzitoare de 200W care daca leash lua separat is aproape 2 mil . vom vedea cum se comporta daca nu il schimb cu unul extern .

"Ajuta si vei fii ajutat !"
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ca filtru este excelent, singurul inconvenient este spatiul care il ocupa. Cu siguranta vei fi multumit de el daca ai spatiu. Sa-l montezi astfel incat sa faca si skimarea apei la suprafata.
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: