[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 64 l.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexa03
Junior member

IP:

as vrea sa stiu cam care este numarul maxim de pesti admis intr-un acvariu de 64 l si ce specie este de preferat.. tinand cont ca as vrea unii relativ rezistenti , adaptabili gen guppy deoarece sunt incepatoare. de asemenea vreau sa stiu daca un grupulet de neoni ar rezista intr-o apa oarecum sarata a molly-lor.. ex : 5,6 neoni, 4 molly, 2 corry , 5 guppy si 3 platy .. ar fi ok ? prea mult? nu va pot oferi detalii despre accesoriile acvariului deoarece momentan nu le am. intai vreau sa ma documentez si mai apoi sa cumpar ce trebuie. incercati va rog sa fiti cat mai clari si sa raspundeti la ce am intrebat , nu sa oferiti tot felul de detalii in care sa ma pierd
multumesc!
angel123
Junior member
[Avatar]

IP:

eu cred ca il suprapopulezi 5 neoni au nevoie de 35l (un neon are nevoie de 6l) de apa doar pt ei molly in functie de marime oricum mai mult de 30 deci e suprapopulat doar cu neoni si molly...iar in legatura cu neonii in apa ,,relativ,, sarata nu am mai auzit dar cred ca pot rezista un nr limitat de zile...cel mai bn ar fii sa obisnuiesti molly in apa neonilor.. deoarece molly se pot adapta usor la apa dulce P.S> ar trebuii sa folosesti articolul lui Cory e scris deasupra articolului tau

This message was edited 2 times. Last update was at 25/07/2014 14:13:03

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

alexa03 wrote:as vrea sa stiu cam care este numarul maxim de pesti admis intr-un acvariu de 64 l si ce specie este de preferat.. tinand cont ca as vrea unii relativ rezistenti , adaptabili gen guppy deoarece sunt incepatoare. de asemenea vreau sa stiu daca un grupulet de neoni ar rezista intr-o apa oarecum sarata a molly-lor.. ex : 5,6 neoni, 4 molly, 2 corry , 5 guppy si 3 platy .. ar fi ok ? prea mult? nu va pot oferi detalii despre accesoriile acvariului deoarece momentan nu le am. intai vreau sa ma documentez si mai apoi sa cumpar ce trebuie. incercati va rog sa fiti cat mai clari si sa raspundeti la ce am intrebat , nu sa oferiti tot felul de detalii in care sa ma pierd
multumesc!

Numarul pestilor depinde si de cat de incarcat va fi acvariul.Desi cam dublu la pret fata de un filtru intern incearca sa iti cumperi un extern mic,sigur gasesti.Filtrele externe sunt mai eficiente si in plus o sa ai mult mai mult loc in acvariu,deoarece in el o sa stea doar incalzitorul si cam atat.
Moly nu trebuie sa stea in apa sarata ,traiesc foarte bine in apa mai dura cu un ph mai mare,ca si guppy,platy,xipho.
Neonii traiesc in apa mai acida,nu sunt foarte compatibili cu viviparii!
Daca vrei poti sa tii asa: -Molly 1 mascul si 3 femele plus 1 mascul si 3 femele guppy plus 1 mascul si trei femele xipho.
sau un card de 15 neoni si atat,poate parea multi,dar cu o filtrare buna nu vor fi probleme!
Corry mai bine nu pui,au nevoie si ei de spatiu,pune doar vivipari sau neoni in combinati de mai sus.
ps:treceti locatia la profil.
alexa03
Junior member

IP:

Multumesc. am adaugat locatia.. sa pun neonii alaturi de vivipari era o varianta in gandurile mele , nu tin neaparat sa ii amestec. ma interesa momentan sa nu il suprapopulez pentru ca sunt foarte multi dragalasi si tentatia de a lua e mare.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

alexa03 wrote:Multumesc. am adaugat locatia.. sa pun neonii alaturi de vivipari era o varianta in gandurile mele , nu tin neaparat sa ii amestec. ma interesa momentan sa nu il suprapopulez pentru ca sunt foarte multi dragalasi si tentatia de a lua e mare.

Da,mai ales gupy are o gama de varietati cel putin exceptionala,este unul dintre pestii cu cel mai mare numar de varietati existente .
Sa pui la vivipari cate 1 mascul si 3 femele,ei asa trebuie tinuti.
Suprapopulat o sa fie daca ai mai mult de 10 pesti cu talia de 6 cm.Cu cat un peste este mai mic cu atat poti sa bagi mai multi.
alexa03
Junior member

IP:

da am citit despre raportul mascul femela si da guppy sunt superbi. am sa revin cu intrebari cand voi pune accesoriile. multumesc de ajutor
alexa03
Junior member

IP:

hm..inca o intrebare..am auzit ca o alternativa la hranitoarele acelea automate ar fi pastilele care tin destul de mult timp in cazul in care esti plecat.. care stiti ca sunt bune ?
Tonelson
Member

IP:

Daca as fi in locul tau mi-as lua niste danio zebre(3-4 pesti) si o perecher de guppy(3 pesti)
angel123
Junior member
[Avatar]

IP:

zebre da...dar foarte putine deoarece le trebuie loc sa inoate am testat pe propria piele ....plus ca se aleg perechi deci fi atenta ce-ti da vanzatorul(doar daca vrei sa le inmultesti)
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Tonelson wrote:Daca as fi in locul tau mi-as lua niste danio zebre(3-4 pesti) si o perecher de guppy(3 pesti)

Nici zebrele nu sunt compatibile cu guppy .Sunt pesti care prefera temperaturi mai mici de 23-26 grade,guppy au nevoie de 26 minim.
Zebrele sunt foarte agitate si streseaza de obicei pestii mai lenti,iar la parametrii apei nu sunt prea compatibili !
alexa03
Junior member

IP:

Hm..zebrele nu ma prea atrag si am inteles ca se simt mai bine in grupuri maricele si in acvarii cat de cat mari..deci despre pastilele acelea nimic ?
edygilet74
Member

IP:

Poti sa cumperi JBL Holiday,un cub are 33 grame si asigura hrana pentru circa 20-25 pesti de talie mijlocie pentru aproximativ 2 saptamani.
sau JBL week-end hrana pentru 10-15 pesti de talie mijlocie timp de 3 zile.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: