[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalar bolnav - sta pe substrat  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

de vreo saptamana, unul din cei 5 scalari (are vreun an si jumatate ca varsta) nu mai poate inota pentru ca nu se mentine in masa apei

initial am crezut ca e dus, insa nu numai ca nu a murit, dar nici nu pare ca o sa moara in curand

pur si simplu nu mai poate inota, sta pe substrat si da usor din aripioare si uneori se mai misca de colo-colo, dar 99% din timp doar sta
hai sa zic ca respira un pic mai accelerat decat ceilalti

ce ziceti ca e? infectie bacteriana, eventual la "swim bladder" sau "whirling disease"? eu inclin sa cred ca prima varianta, desi nu inoata cu capul in jos, pare ca nu poate pluti

eu nu prea am avut timp sa ma ocup de el in ultimele zile ca am avut altele pe cap, i-am facut totusi o baita de vreo juma de ora cu baktopur

sa continui cu baktopur?

multam

PS nu cred ca e ceva cu acvariul, pentru ca ceilalti pesti sunt ok, printre care si 2 ramirezi - aia ar crapa la cel mai mic semn de deciclare

zic de deciclare pentru ca problemele cu pestele asta au aparut la o zi dupa ce am facut un rescape drastic, care inca nu e finalizat (scos plante, aspirat substrat la greu etc)

This message was edited 3 times. Last update was at 24/07/2014 14:14:23

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

la scalari nu ma prea pricep,dar chiar nu e "swim bladder".pare mai degraba o infectie,ceva,iar baktopur ar fii bun.vezi sa nu ai acvariu prea aglomerat,sau filtrare insuficienta.verifica daca poti parametrii apei,si fa schimb de apa mai des.am vazut ca ai un acvariu extrem de frumos,chiar nu stiu care ar fii problema.si cu ramirezii ai dreptate.

This message was edited 2 times. Last update was at 24/07/2014 14:26:57

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: