[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cvcvci
Junior member
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze daca deranjez dragi acvaristi,sunt foarte incantat de masculul de betta pe care il am este un peste deosebit.Daca nu va rapesc prea mult timo as vrea sa imi impartasiti tot ceea ce stiti despre acest peste si parerile voastre despre compatibilitate si tot ce tinede el.Va multumesc mult,sa va traiasca pestisori .
[Thumb - IMG_20140720_165206.jpg]

[Email]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Masculul tau este un veiltail.Betta sunt pesti frumosi,vin din orazariile si mlastinile Thailandei si Cambodgiei.Nu este compatibil cu mai nici un alt peste,insa poate fi tinut cu pesti de talie medie cu inotatoarele scurte.Insa se recomanda sa fie pastrati singuri! Suporta bine spatiile mici,traind in acvarii de pana la 5 litri.Sunt pesti teritoriali si agresivi,un mascul de betta nu va tolera niciodata un altul din aceeasi specie,de cele mai multe ori masculul betta lupta pana la moarte cu alt mascul de betta.De aici i se trage numele de pestele luptator al siamului!

Se hraneste de obicei cu hrana vie,fiind un adevarat peste pradator.In acvariu accepta granulele si mai rar fulgii,insa cu un continut ridicat de proteine animal.Este necesar sa i se dea din cand in cand hrana vegetala (spirulina la mine este singura pe care o mananca,desi se recomanda si salata oparita,dar ai mei nu accepta,si am cativa),desi sunt carnivori in acvariu pot face blocaje intestinale daca nu i se acorda si hrana vegetala din cand in cand.
Nu ii plac acvariile foarte inalte,in aceste acvarii depune eforturi mari incercand sa iasa la suprafata sa respire.Betta poseda un "plaman" preistoric,asemenea pestelui pirarucu din fluviul Amazon,el nu poate absorbi oxigenul ca noi,ci inghit aerul,iar acesta trece direct in sange,insa respira si din apa si de deasupra ei.A fost membru al familiei pestilor labirint,aceeasi familie ca si gurami,insa mai apoi a fost mutat la anabantide,familie din care face parte si in ziua de azi.
Exista mai multe varietati:
-Halfmoon;
-Veiltail;
-Crowntail;
-Double tail;
-Elephant ear;
-etc.
Cei mai valorosi betta sunt Halfmoon,Elephant ear si plakat.
Este singurul peste care poate accepta un schimb de apa total,fara probleme majore.Traieste la temperaturi mari,asemenea discusilor de 28-32 grade celsius,in captivitate aceste temperaturi ii scurteaza durata de viata,si se recomanda 27-28 maxim,cu un minim de 26 grade celsius.
cvcvci
Junior member
[Avatar]

IP:

Wow , mersi de info.Eu il tin in acvariu de 40L cu un grup de 6pestisori cu nas rosu sunt in formula asta d 2 saptamani ,deocamdata se impca a foarte bine.
[Email]
cvcvci
Junior member
[Avatar]

IP:

Daca as pune in acvariu 2 melanotenia ar fi prea aglomerat? Oare s-ar tolera reciproc?
[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu prea s-ar tolera(cred eu),si da ,ar fi cam aglomerat.melanotenia ar deveni agresivi pe masura ce ar creste.uite aici acvariul lui M.Mihai:
https://www.youtube.com/watch?v=38cKfCCMrY8 (am uitat cum sa pun video direct)

This message was edited 1 time. Last update was at 23/07/2014 10:22:40

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
cvcvci
Junior member
[Avatar]

IP:

Da acela pare agresiv , in trecut eu am mai avut acvariu 200 L si tineam melanotenia cu scalari,s-au impacat bine pana cand scalari au format perechi,parca ar fi innebunit dupa aceea.......dar melanotenia erau cuminti.......
[Email]
cvcvci
Junior member
[Avatar]

IP:

Adi te deranjez din nou,Baia Mare este cam sarac in Pet Shopuri in cele 5-6 cate sunt in oras aceasta este singura varietate de betta care am intalnit-o......de unde as putea sa achizitionez alte varietati? Pe net este vreun shop online?
[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

hehe da...totusi scalarii fac parte din familia cichlidae si devin teritoriali,mai ales in perioada de depunere.Presupun ca atunci aveau spatiu destul,acum ai doar 40 de litrii,si melanotenia nu sunt chiar zebre sau neoni ) daca ai fi fost mai aproape de mine,iti donam 1-2 ancistrusi

This message was edited 1 time. Last update was at 23/07/2014 10:40:17

[Email] [Yahoo!]
cvcvci
Junior member
[Avatar]

IP:

Da,ai dreptate paradoxx
[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca vrei,mai poti achizitiona ce ai deja,presupun ca una dintre aceste specii http://www.animalutul.ro/pesti/specii-de-pesti/hemigrammus-bleheri-nas-rosu/392/
Cu atat mai mult,cu cat ei trebuie intretinuti in bancuri mai mari,si daca zici ca mai vrei pesti mai ia vreo 4-5 din care ai deja,asa ii poti invata mai bine,si un banc mai numeros este mai placut de vazut,insa ai grija sa nu suprapopulezi,mai ales pentru filtrul acela cascada

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: