[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema cu pestisorul.  XML
Forum Index » General info
Author Message
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare as vrea si eu o parere in legatura cu un pestisor care este foarte "gras" sa zic asa... Nu pot sa imi dau seama de ce are burta asa de mare, ceilalti pesti din specia lui sunt normali nu au burta asa de mare ca el. Sa fie femela si cumva sa aiba icre? Sau asa este el de fel? Nu am nicio idee cu privire la el dar ma ingrijoreaza faptul ca e asa de gras. Va rog care stiti despre ce este vorba sa ma ajutati. Va las aici niste poze sa-l puteti vedea. Eu inca sunt incepator in domeniu si nu cunosc pestii asa de bine.

http://i58.tinypic.com/21j97y9.jpg
http://i61.tinypic.com/2hnp3ec.jpg
http://i58.tinypic.com/2cxaqdx.jpg
http://i59.tinypic.com/oavx52.jpg
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Pare a fi o varietate sau o ruda a pestelui tetrazona:
http://t2.ftcdn.net/jpg/00/63/71/91/240_F_63719147_l9aBF7HCifs8K36vCrBlMkJhHC52qTkR.jpg
Nu sunt cei mai slabi pesti de obicei,ce-i drept pare cam durduliu.Probabil ori ii hranesti prea mult,ori este "seful" bazinului si mananca cat poate.Pestii tetrazona sunt destul de agresivi in numar mic.Daca el este singurul care il ai din specie atunci mai cumpara cativa.Ar trebui sa fie putin mai slab,dar nu cu mult!
Nu stiu sigur daca este un tetrazona,are un ocel aproape de coada,nu am mai vazut tetrazona cu acel ocel,insa sigur este o ruda apropiata,fac parte din familia cyprinidelor,aceeasi familie ca si crapul.
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Este un conchonius galben, obez si plin de icre.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa se cheama cum a zis Ancamarketing, si nu este singurul din specia lui mai am vreo 4-5 cam asa la fel ca el si de mancat nu le dau sa manance mult . Ii hranesc odata pe zi . Evit sa le dau mancare in exces si pe de alta parte poza am facuto dimineata cand avea stomacul gol adica nu a mancat de ieri... De asta ma ingrijoreaza pestisorul . Si am si din specia tetrazona 6 pestisori 3 dungati si 3 verzui. Incep sa cred ca are icre.. dar nu stiu sigur :d
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Este un conchonius galben, obez si plin de icre.
. Domne,cine are plante stie .De cand m-am luat cu africanii am mai ruginit la restul .
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am avut acest peste, l am vazut prin alte acvarii.
Acum fara suparare, dar eu daca nu stiu macar 99% din raspuns, prefer sa nu scriu nimic. Adi nu o lua in nume de rau dar in ultimele doua zile esti f prezent, chiar daca nu este informat, si ii bulversam mai tare pe incepatori, nu de alta.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Nu am avut acest peste, l am vazut prin alte acvarii.
Acum fara suparare, dar eu daca nu stiu macar 99% din raspuns, prefer sa nu scriu nimic. Adi nu o lua in nume de rau dar in ultimele doua zile esti f prezent, chiar daca nu este informat, si ii bulversam mai tare pe incepatori, nu de alta.

Citeste cu atentie te rog si spune-mi cu ce am gresit!!
Fii atenta:-Face parte din subfamilia Barbus?
Face!
Face parte din familia ciprinidelor?
-Face!
Are un comportament asemanator?
Sigur!
Singura greseala,am si specificat ca nu stiu sigur daca-i tetrazona,dar sigur este o ruda!Deci consider ca am avut dreptate 99 la suta,imi dai ok? .
Am mult timp la dispozitie momentan de aceea postez des,asta se va schimba!Crede-ma pe cuvant ca atunci cand vezi postari de-ale mele la acvariile marine,unde aiurez calumea,asa-i acolo chiar o mai iau pe aratura ,dar macar am idee si despre ele.
La acvariile cu apa dulce imi permit sa ma supar cand sunt tras la raspundere!Aici chiar am experienta!Te rog sa imi dai un link daca de cand sunt aici am indrumat pe cineva gresit la apa dulce,si chiar te rog sa o faci,chiar nu mai sunt de mult timp incepator! ps:conconius are o tenta mai rosiatica,pestele lui este usor mai decolorat,de aceea mi-a fost greu sa zic cu siguranta ce este,dar chiar NU am gresit! Este tot BARBUS,ca si tetrazona.Este ca si cum ai zice ca o anumita specie este betta halfmoon,si de fapt este dobletail,ideea principala este ca greseala a fost mica.
Eu ti-am spus ca stii mai multe despre pestii care se preteaza plantatelor,nu daca ai avut sau nu!Daca imi arati o ciclida africana din cele peste 1000 de specii ale marilor lacuri africane,nu trebuie sa o am ca sa o recunosc ,asa si tu,la ce tine de plante.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

serinox wrote:Asa se cheama cum a zis Ancamarketing, si nu este singurul din specia lui mai am vreo 4-5 cam asa la fel ca el si de mancat nu le dau sa manance mult . Ii hranesc odata pe zi . Evit sa le dau mancare in exces si pe de alta parte poza am facuto dimineata cand avea stomacul gol adica nu a mancat de ieri... De asta ma ingrijoreaza pestisorul . Si am si din specia tetrazona 6 pestisori 3 dungati si 3 verzui. Incep sa cred ca are icre.. dar nu stiu sigur :d
Vezi ca isi mananca icrele.Ai nevoie de un acvariu special amenajat,astfel incat acestea sa cada la fund ,printr-o plasa,iar parintii sa nu le poata apuca.
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Aha, am inteles. Si dupa ce cad icrele ce trebuei sa fac mai departe? Sincer nu ma pricep de loc .
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

serinox wrote:Aha, am inteles. Si dupa ce cad icrele ce trebuei sa fac mai departe? Sincer nu ma pricep de loc .

Trebuie sa scoti "mama" de acolo si sa le pui ori un filtru de calitate,ori folosesti o maternitate care sa fie foarte ventilata.Ideea de baza este ca au nevoie de cat mai mult oxigen si curenti optimi,pentru dezvoltarea larvei.
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok multumesc frumos, am inteles.

Forum Index » General info
Go to: