[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema pui betta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
p22darius
Junior member

IP:

Am cumparat un pui de betta cu 5 lei de la magazin si acuma sta doar la fundul acvariului si se ridica doar sa respire,sta nemiscat.
PS:L-am luat impreuna cu o xipho gestanta si acuma a nascut 15 puisori,ona mai micuta,un guppy moscow sau ceva de genu,si ei nu au nimica.oare a fost bolnav de cand lam luat de la petshop?

Mai bine mai tarziu dacat niciodata,dar...mai bine niciodata mai tarziu.
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Salut. In primul rand betta e bine sa fie tinut singur si nu cu alti pesti, bate sau este batut. Este un peste lenes, este stresat de alti pesti si de agitatie. Ii place apa calda(27-28grade) si linistita fara multa agitatie. De obicei din cauza "volanaselor" inoata greu, folosindu-se doar de aripioarele mici din fata. Ii place sa stea pe pietre, plante, sau obiecte din acvariu si sa leneveasca. E bine sa ii pui si o nuca de cocos sau un ghiveci mic de ceramica pt ca se baga in ele si doarme.
In rest nu poti decat sa il privesti cum creste )). App nu ii da foarte mult de mancare, au tendinta de a se imbolnavi din acest exces.
Incearca sa il separi de restul pestilor intr-un acvariu mic, 10l e de ajuns, pune-i o piatra si ceva plante si vezi cum se comporta. La petshopuri mai gasesti si pesti bolnavi. Dupa ce il muti singur, ii poti pune o lingura de sare dinaia mare de muraturi la 10l de apa. Dupa 3,4 zile incepi cu schimburi mici de apa inca 3,4 zile, asta o sa il ajute sa scape de o parte din paraziti(daca e cazul). Cam atat din experienta mea cu betanul meu de 1 an.
Multa bafta. Stima

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: