IP:
Incep prin a va saluta pe toti si a va cere o parere la problema mea ...
Detin un bazin de 300l in care am 6 demasoni dintre care 2 sunt masculi si cam ies scantei intre ei si nu numai, mai am deasemenea 3 Yellow lab si 4 Meeky <firemouth> care pt moment se simnt excelent din lipsa de "locuinta" si care probabil o sa_i dau la schimb daca gasesc un doritor de americani, acestea fiind spuse vreau sa va intreb ce parere aveti daca as pune in bazinul meu niste Flavus care m_au fermecat si care din pacate am auzit numai pareri contra... demasoni+flavus =War!!!!!
Multumesc anticipat !!!
This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2014 09:18:40
In mod normal, ca sa stopezi cat de cat agresivitatea lor, demasoni ar trebui tinuti in grup de minim 10-12, mai ales ca spatiul la tine este relativ mic.
Daca aduci acolo si Flavus, si el un peste extrem de agresiv, va fi razboi total.
Ca sa-ti faci o idee, eu am 2 masculi de Flavus in 1300 litri si n-ai vrea sa vezi ce iese cand se intalnesc... Nimeni nu se baga intre ei, nici chiar pesti de 3 ori lungimea lor.
IP:
Multumesc de interventie Adi apreciez parerea ta , faza e ca am si vazut ceva coment-uri pozitive la problema asta , recunosc frt putine si totusi ma gandesc repet ma gandesc cum ar fi 6 demasoni cu 6 flavus hmmm mama lor ...sunt prea frumosi si i-am gasit la super pretz
Acvariul este prea mic si pestii (demasoni) sunt prea putini... astia sunt destul de agresivi intraspecific, asa ca o sa ai probleme!
Flavus nu am crescut, asa ca nu ma pot pronunta... dar, asa "la ochi", mie nu mi se pare o combinatie buna.
@pizzaroo1234
In general, in acvaristica de malawi, marimea si culoarea sunt cele doua elemente care determina razboi sau pacifism intre masculii diferitelor specii.
Ma refer in primul rand la marime...daca ai in bazin mbune dominante cuminti, mai mari decat flavusii, gen Pseudotropheus acei msuli, ngara sau itungi, cu siguranta flavusii vor fi extrem de cuminti. Cel putin la mine asa este si am 2 masculi de flavusi in 250 litri si 16 pesti. Insa dominantii bazinului sunt 2 acei, un itungi si-un msuli. Probabil alte situatii, de razboi, se datoreaza dominantei ...
Culoarea...in general, masculii mbunelor sunt agresivi fata de masculii cu aceeasi coloratie...pseudotropheusii albastri sunt agresivi fata de alti albastri...vei vedea ca cu galben nu au nimic...si eu zic ca nu e foarte cert ca vor fi agresivi cu flavusii, desi demasonii sunt cei mai agresivi. Un numar minim de 12 exemplare are rolul de a le disipa agresivitatea.
IP:
Multumesc Caline de sfat din care intrevad o raza de lumina for me , intradevar din cei 6 demasoni am un alfa un subdominant si 4 femele ...e jale cand se intalnesc cei 2 masculi , in schimb vad ca e frt tolerant vis a vis de americani, de yellow lab pe care doar ai goneste din preajma pesterii lui, ca se vede clar diferenta cand ataca celalalt mascul pe care l-ar manca si ceilalti. Deja am luat o gura de aer sanatoasa dupa sfatul tau si maine ma duc sa-i cumpar cu ocazia de ai supara pe unii mbuna-ri dar pasiunea mea e mai presus Si acum ma gandesc ca in cazul in care nu merg inpreuna ii separam , dam la schimb si nu facem o tragedie nu Am sa va tin la curent cu ce sa va intampla dupa .
Respect si multumesc tuturor!!!
Ps mai jos sunt 2 link-uri cu bazinul meu actual facut cu pasiune pura , buget aproape 0 si o camera de 3 mpx ca atat am , Ura !!!
Hmmm...din videoclip mie mi se pare ca nu ai 6 ci doar un singur demason si restu' elongatus mpanga . SI de aia e agresiv demasonul cu ei....ptr ca sunt albastri, usor dungati. Demasonul e cel cu dungile negre foarte intense....restu nu le au asa clare si intense.
Dupa aia....mbuna Yellow lab nu mi se par a fi Labidochromis caeruleus...nu le vad dunga neagra caracteristica pe aripioara dorsala, nu au forma clasica de Labido....100% nu-s!
Cand dai fire-mouth-isii, da si guppy ala orange de acolo .
De cat timp ai bazinul amenajat. Mi se pare ca pestii respira cu dificultate, nu-s in "apele" lor, par speriati, sunt decolorati....toate sunt semne de NO2 si NO3 crescut. Poate ar fi bine sa le verifici...sau schimburi de apa mici si dese,,,cheia marilor succesuri pana la deplina ciclare !
Iti sugerez sa scoti pietrele din bazin, iesi cu ele undeva, afara, le iei pe toate in brate si le dai drumu' de la inaltime. "Aranjamentul" pe care-l vei obtine astfel, il vei reproduce in acvariu ...ca asa cum e acum, parca e mana lui D-zeu care a modelat fundu' lacului Malawi !
IP:
@ Calin si Porcu !!!
Ar trebui sa fiu mai exact in exprimare si sa va povestesc cat mai curat cum sta treaba cu "demasonii" mei .
Dintre cei 6 , 3 nu isi intesifica culoarea decat frt putin (ma refer la ceii mai slab colorati)
Alti 2 ajung la coloritul puternic doar cand se simnt in siguranta (in pesteri sau intr-un colt ferit al acvariului) fara a fii in preajma cel din urma peste care zic eu ca este "alfa" si le da stres , in momentul cand alfa se apropie isi pierd culoarea aproape instant sau mai rare ori isi pastreaza coloritul si il infrunta cu acelasi rezultat de fiecare data o fura Referitor la faptul ca ar fi doar undemason si restul elongatus mpanga nu stiu ce sa zic ...m-am documentat putin , vazut ceva poze ...in punctul meu de vedere nu pr afi elongatus dar ma rog se prea poate , sunt si eu "mic" si la inceput si mai am mult de invatat ....am stat peste 2 ore de dimineata de la 7 can m-am trezit eram deja cu ochii in acvariu si imediat dupa am deschis laptopul sa citesc tot jurnalul la zi a lui Adi cu malawy "The land of make-believe" , acum ceva vreme pe al lui Koala oamenin pt care am tot respectul(le-am vazut proiectele) ....deci invatam.
Acum sa spun de Labidochromis caeruleus ca doar unul are dunga neagra dorsala iar ceilalti doi sunt galbeni complet ceea ce inseamna ca seamana dar nu rasare si ca tipul de la Coralis ma luat la misto(o fi vazut pe moaca mea ca sunt pufan in domeniu) dar data viitoare voi sti si ma voi duce mai informat.
Sa trec la Meeky ...care sunt facuti public pt un schimb cu ceva africanos iar gupuletul urmeaza a fi repatriat intr-un plantat ce urmeaza s-al pun in functiune cat mai curand posibil.
Bazinul are aproape o luna , pestii au fost introdusi acum cateva zile , cele 2 filtre interne(in total 1700l\h) erau ciclate(scoase si introduse direct din celelalt bazin fara a fi curatate)
O sa iti urmez sfatul cu schimburi de apa mici si dese,,,cheia marilor succesuri pana la deplina ciclare La fel o sa fac si cu pietrele , o sa incerc sa le dau un aspect cat mai natur s ichiar o sa mai adaug cateva ca mai am destul dintr-un bolovan de vreo 60 kf xsper sa fie ok , oricum revin cu poze.
Dap probleba cu respiratia se poate sa fie si de la faptul ca pompa de aer nu merge decat cand sunt plecat de acasa pt ca face un zgomot de groaza (un resun de pe timpul cand se tragea pe strazi cu arcul) asta e si motivul pt care nu am capac .
Stiu io ce sa zic ....... am avut demasoni si se mai decolorau ei da' nu chiar asa ca ai tai, aveau "moaca" de demasoni, ai tai parca nu au. Totusi, e posibil sa ai dreptate si sa fie demasoni, mai ales daca i-ai luat dintr-un acvariu in care erau doar demasoni.
"Galbiorii" tai nu au forma inconfundabila a Labidocromisilor.
IP:
Galbiorii nu-i comentez insa demasonii sunt din aceiasi pepiniera , astazi cand am luat 8 pouiuti de flavus am avut marea mirare sa gasesc la respectivul aceiasi demasini decolorati de la aceiasi persoana cumparati ....eu primind-ui moca nu pot sa comentez nici daca vreau (multumesc pe aceasta cale ) ,dar persoana platise pt ei si s-au cam curatat , faza e ca se pare ca au fost inmultiti excesiv intre frati surori cum ar veni si si sa perimat esenta speciei ....asta ar fi o explicatie ...pareri !!??
pizzaroo1234 wrote:demasonii sunt din aceiasi pepiniera
In cazu' asta trebuie sa acceptam ca-s demasoni si-s decolorati din diverse motive, posibil chiar din cauza precizata de catre tine.
Pierderea culorii naturale e des intilnita la africanii din acvarii, inclusiv la alta specie despre care a a fost vorba in topic: Labidocromis caeruleus - apar exemplare foarte deschise la culoare, burta alba ....... departe de original.
IP:
Dap, cu demasonii am lamurit treaba , sunt inmultiti excesiv
Cu flavu-si mi-am facut griji degeaba pt ca sunt pui asa ca demasonii nu au nimic cu ei. Intre timp am mai luat ceva puiet si mai mare si mai mic care o duc frt bine
( am mai bagat fry de flavus,msogo magunga, cirtocara mori,yellow lab)
Si ca sa fie treaba treaba am mai bagat 8 maturi de vis aseara dupa cum urmeaza > 1m 2f estherae red, 1m 2f estherae blue,1m 1f socolofi
"va rog puteti uita"
by koala: Ti-am editat linkurile, ca sa putem vedea filmele...
This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2014 21:39:31
Cine ti-o spus ca aia-s demasoni, habar nu are de cum tre sa arate demasonii !!! In afara aceluia singur, ai tai nu sunt dermasoni ! (punct...adica semnu' exclamarii)
IP:
Pai asa m-a "mitit" cela care mi-a daruit pestii, stii vorba "pestanul de dar nu se cauta de icre" ...demasoni sau dermasoni ei sunt motivul pt care m-am apucat de mbune O sa mai urc si eu standele treptat, dupa ce se mai "salta" puietul . Sa vedem ce mai donez, schimb ,poate mai reusesc sa mai bag ceva culoare(specii) in acvariu ,una peste alta sunt mandru de ce am facut intrun timp relativ scurt si cum am mai spus , cu buget aproape nul oricum , intentionez sa va mai tin la curent cu ce prostii mai fac.
Va urez toate cele bune !!!
Nu ti-o spun cu rautate si greseala este omeneasca. Iar obiceiurile vanzatorilor le cunosc foarte bine. Ce vreau insa sa-ti spun este ca la demasoni (derma = greseala umana de tastare ) nu exista notiunea de decolorare de stres. Uite in video de mai jos ce inseamna o comunitate de demasoni...pana si puiutul ala mic care iese de sub pietre, in dreapta bazinului, pe la secunda 26 are coloratia si dungatia tipica, accentuata de demason...in bazin nu exista nici macar 1 singur exemplar "stresat", cu dungile sterse.
Eu te felicit ptr varianta aleasa, mbune, si daca-ti plac demasoni iti doresc ca in timp sa-ti creezi o colonie spectaculoasa! Si-am insistat asupra identificarii corecte a speciei ptr a te obisnui si invata corect mbunele, de la bun inceput. Bafta mare!
IP:
Nu vad nici un fel de rautate in commentul tau ba din contra , orice sfat este bine venit . Oricum o sa fiu mult mai atent pe viitor la ce fel de pesti bag in tank inddiferent daca sunt cadou sau cumparati (m-am mai desteptat putin ) O sa imi "asezonez" tank-ul cu specii cat mai pure pt a nu ma chinui cu ei aiurea (in cazul in care mai fac si pui)
Puiet la 1 cm nu o sa mai iau decat daca vad parintii (desi este o portita pt teapa si acolo dar macar nu pierd prea multi bani) iar cat despre ceilalti o sa ma asigur inainte ca sunt cat mai originali. O sa ma inspir de aici : http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=2
http://www.cichlid-forum.com/articles/african_cichlid_genus_gallery.php Inainte sa inchid , as mai avea o intrebare . La sec 35 apare un pesten pe care l-am luat drept estherae blue inpreuna cu pestii care apar in cadrele imediat urmatoare respectiv sec 53, 55, 57. Dar dupa ce m-am documentat putin am vz ca seamana mai mult cu Elongatus Mphanga varianta mai obosita iar ceilalti nu stiu ce sa zic ....ceva pareri !!::
IP:
Stiu ca sunt nesimntit dar va rog mult sa-mi recomandati 2 tuburi de neon cu lungimea 120cm pt ciclidele mele.
Lungime tank 125 cm , latime 40, adancime 40
Multumesc anticipat