[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
reluu
Member

IP:

Salutare tuturor pasionatilor de acvaristica ! Ma numesc Aurel locuiesc in Bucuresti.Am inceput acest hobby in urma cu vre-o 4-5 ani cu un acvariu de 60L cu o pereche de scalari,am continuat cu creveti,guppy,xipho etc...Dupa ceva timp am descoperit o specie care m-a fascinat:Ciclidele Africane Malawi.Am luat un acvariu de 180L in care am bagat cativa pui de mbune,si nu am ascultat sfatul celor care mi-au spus ca pentru aceasta specie de pesti este nevoie de un acvariu mult mai mare.Dupa aproape 8 luni de zile,cand pestii au inceput sa creasca am realizat ca este prea mic acvariul pentru ei si mi-am construit singur cu ajutorul sfaturilor multora dintre colegii de pe acest forum cat si de pe alte forumuri de acvaristica un acvariu de 240L.Ca si prima oara,nu am ascultat sfatul celor experimentati si am considerat ca 240L este suficient de mare pentru a creste acesti pesti.Din nou s-a dovedit ca m-am inselat .In prezent detin un acvariu facut tot de mine cu urmatoarele dimensiuni:135x70x55,sticla 10mm,fund dublu.Ca si echipamente am urmatoarele:Filtrare-2 filtre externe pline doar cu siporax si Eheim substrat pro pentru filtrare biologica, filtru intern pentru filtrarea mecanica + filtru biobox incorporat in decor,plin cu perlon,canistra home made din teava de 200mm plina cu spartura de scoica,schimb de apa la picatura.Lumina:2x36w JBL Marin Day,1x30W Aqua Glo.Fauna:1M + 6 F Labidochromis Caeruleus Electric Yellow,Pseudotropheus Flavus 1M+3F,Cyrtocara Moori 1M+1F,Pseudotropheus Demasoni card maturi de 16 indivizi +13 nou veniti de 3-4cm,Maylandia Estherae,Elongatus Chewere,Membe deep etc...

Astept eventuale critici/sugestii de l-a cei care cu siguranta au o mult mai multa experinta in cresterea ciclidelor malawi.

0773797258
[Email] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!
Lumea ciclidelor este fascinanta si comunitatea pasionatilor de ciclide este in crestere.
Niste poze ne-ar bucura de frumusetea acestor pestani

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
reluu
Member

IP:

Multumesc si bine v-am gasit
Momentan am doar un filmulet facut in Decembrie 2013,nu mai detin toate speciile din acel videoclip deoarece am dat din ei pentru a face loc juniorilor (Demasoni).
Scuze pentru calitatea filmuletului.Am sa postez in zilele urmatoare si cateva poze.Pe youtube se pot vedea filmulete ale acvariului meu cel vechi de 240l cat si cu constructia actualului acvariu.

Edited by Lucian: ti-am editat link-ul sa vedem filmul aici

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2014 00:52:18

0773797258
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: