[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme Filtru Extern Serafil 130 + UV  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara dragi acvaristi , a trecut ceva timp de cand am renuntat la acvariu din lipsa timpului datorat facultatii si acum de sarbatori m-am gandit sa fac ceva frumos si anume sa reamenajez acvariul .
Am un filtru extern serafil 130 + UV care pus in functiune a inceput sa curga pe la garnitura de la capac . Am fost frumusel si am cumparat o garnitura nou nouta din magazinul din zona dar problema inca persista .
Ce sfaturi imi puteti da pentru a remedia aceasta problema ? Am exact aceeasi problema ca domnul din acest video : http://www.flickr.com/photos/johnbullas/6906895412/in/photostream/

This message was edited 1 time. Last update was at 23/12/2013 18:43:11

[Email] [Yahoo!]
denes
Member
[Avatar]

IP:

Salut, Ete ma gandesc eu asa oare ce ar avea daca infasori garnitura in cateva straturi de teflon ? banda deaia ce se pune la filete la tevi/fitinguri. Poate functioneaza.... merita incercat, nu cred ca a incercat nimeni pana acum.
[Email]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca v-a merge , am sa incerc chiar acum dar tare mi-e frica sa nu distrug parchetul

Update : Tin sa mentionez ca am dat 2 dungi in jurul locasului unde intra garnitura si apoi am plasat garnitura si momentan e la test in cada filtrand apa din chiuveta si dupa 10 minute "no leak" nu curge . Revin cu noutati dupa 6 ore .

P.S. esti un geniu , sunt super fericit

This message was edited 1 time. Last update was at 23/12/2013 22:14:59

[Email] [Yahoo!]
denes
Member
[Avatar]

IP:

Ma bucur ca ti-am fost de ajutor!
Daca curge pune mai multa banda ca nare nimic.
[Email]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

A inceput iar sa curga o sa mai adaug niste banda dinaceea maine dimineata . Ideea este ca mai curge doar printr-o parte pe langa o clema de prindere .

This message was edited 1 time. Last update was at 23/12/2013 22:47:46

[Email] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mai e o solutie: daca ai pune PUTIN silicon in locul garniturii( dar subliniez: putin) cat sa ungi locasul, pune apoi garnitura si strange capacul. Lasa siliconul sa se usuce si apoi fa proba. In mod normal siliconul va etansa in locul in care e deformat capacul( eu presupun ca s-a deformat din cauza depozitarii)sau a stat langa o sursa de caldura sau chiar frig

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Daca garnitura a fost montata corect... si daca plasticul capacului nu e crapat... atunci s-a deformat capacul filtrului.
scorpionul are dreptate, incearca cu silicon.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am sa incerc dar fiind ajunul Craciunului am sa o las moarta pe moment . Mi-e teama sa nu fie scurgere din capacul canistrei , dar avand in vedere faptul ca atunci cand am dat cu banda aceea teflonata nu mai curgea decat printr-o singura parte e clar ca pe acolo este problema . Cineva mai in domeniul "etansarilor la apa" mi-a recomand o asa zisa pasta de teflon in locul siliconului dvs. ce parere aveti domnilor ?
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Orice material care asigura etanseitatea (si nu e periculos dpdv chimic) poate fi folosit.

- Daca folosesti canistra aia strict pentru filtrare biologica, atunci ai putea sa siliconezi de-a dreptul capacul. Si gata, dormi linistit!
- In mod normal, o canistra care nu are bureti (deci nu se colmateaza asa repede) poate fi spalata la un interval mare de timp... eu spalam canistrele mele doar primavara, inainte de curatenia de Paste .
- Asa ca o lipesti sanatos cu silicon... sistemul de fixare cu cleme o sa-ti asigure prinderea mecanica, iar siliconul o sa-ti asigure etanseitatea. Cand ai nevoie sa speli canistra (peste 6 luni, sa zicem), tai siliconul ala si apoi pui altul. Nu e mare bataie de cap.

Oricum, studiaza cu atentie capacul ala si incearca sa-ti dai seama "de ce curge".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa am sa fac maestre , multumesc
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am fost la un instalator profesionist si mi-a sugerat sa nu dau cu silicon pentru a etansa canistra . Mi s-a sugerat sa ung garnitura canistrei (ceea ce am si facut) cu untura de porc , canistra este la test de 30 minute si nu curge . In acelasi timp am renuntat la acea valva in care intra furtunele si le-am bagat direct in orificiile in care se conecteaza acea valva avand in vedere ca le cam suspectez ca ele ar fi de vina . https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQUStFyUjmjhAyCOG1wuhE13io1bOiP_JXhkkKPBYpMzKUR4_mEvQ

Am sa revin cu noutati maine . In cazul in care pana maine nu mai curge am sa pun valva canistrei la loc si am sa fac un test si cu ea montata in cazul in care incepe iar sa curga am sa renunt de tot la acea valva sau am sa cumpar una noua retail care costa in jur de 40 lei . http://homepets.ro/acvaristica/piese-schimb/Sera-Multi-purpose-valve-for-130130UV

This message was edited 1 time. Last update was at 26/12/2013 22:28:47

[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara , revin cu noutati , defectul canistrei a fost butonul de amorsare al capacului acesteia care curgea datorita garniturei uzate , am folosit silicon pentru a etansa acel boton de amorsare si dupa 24 de ore canistra functioneaza perfect .
Am nevoie de urmatorul ajutor (nu am gasit din cautarile facute):
1. siliconul este toxic dupa ce se usuca ?
2. garnitura a fost unsa cu o pasta alba speciala de garnituri care nu stiu daca este toxica sau nu (nu are miros) , in cazul in care aceasta este sa zicem putin toxica cam cat ar trebui lasata canistra in functiune in bazinul de test pentru a inlatura sa zicem aceasta toxicitate ?
3. unde pot gasi un accesoriu pentru canistra cu surface skimmer ieftin ?

Multumesc mult .

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2014 23:25:05

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

1) Siliconul devine inert, dupa uscare... deci, NU mai e toxic.
2) Probabil ca e vaselina speciala (si filtrele Eheim vin cu asa ceva)... nu e toxica, poti folosi filtrul fara probleme.
3) Nu stiu.

Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara , va multumesc enorm pentru ajutorul depus in solutionarea filtrului canistra (merge perfect) .
Poza : image

Acum mai am o mica lista de cumparaturi de facut si anume :

- As dori un sfat pentru achizitionarea unei buturugi
- Populatia 10 Barbus Tetrazona tiger + alti 10 mai tarziu de culoare verde
- Mai detin un platidoras batran (are in jur de 8 ani de zile)
- mancatori de alge (as dori o recomandare la acest capitol , as prefera unii mici chiar si la maturitate , blanzi , un numar maxim de exemplare si compatibili cu tetrazona) am cautat dar nu am gasit nimic pe internet
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Pentru restul problemelor, deschide un topic la "Coltul incepatorilor" si vei primi sfaturi acolo

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce plante sun cele din spate?

"Simplitatea este sofisticarea extrema."
Leonardo da Vinci
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Planta se numeste Cabomba
[Email] [Yahoo!]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Cabomba caroliniana?
Multumesc!

"Simplitatea este sofisticarea extrema."
Leonardo da Vinci
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok atunci am sa mut nelamuririle la coltul incepatorului . Multumesc pentru ajutor
[Email] [Yahoo!]
ktani
Unripe member

IP:

Salut Fujito! imi poti spune cum anume ai descoperit defectiunea ca si eu am un fitru serafil uv-400 la care apa curge exact pe la valva care face legatura intre furtune si capacul canistrei si din ceea ce am citit aici cred ca este vorba de aceeasi problema.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: