[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sugentii teme /scheme / compatibilitati pesti pentru wall aquarium  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ElSpa
Junior member

IP:

Salut si multumesc anticipat pentru rabdare

Am trei wall aquarium Aquavista 500 cu aproximativ urmatoarele dimensiuni 55 x 55 x 12 cm - deci vreo 35-40l....stiu ca nu sunt cel mai fericit caz de acvarii dar tin mult la factorul desig al camerei
Acum sunt la rodaj si as vrea sa incep sa le populez....as vrea 3 teme diferite de pesti, fara plante naturale...stiu ca din cauza marimii nu am mare libertate de alegere de aceea orice sugestie ar fi binevenita.

[Thumb - 20131023_181448.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 23/10/2013 23:27:19

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Arata bine

Dar nu pune te rog carasei ... pesti mici, filtrele cat de mari sunt ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
ElSpa
Junior member

IP:

filtrele sunt pe toata suprafata de sus, deci aprox 40-45 cm si au 3 straturi carbon, pasla si bio rings ... pietrisul sta pe un gratar de sub care trage pompa care urca apa sus in filtre si apoi cade in acvariu.....

pesti mici, pesti mici, dar de care ? vreau 3 teme diferite cu compatibilitatile aferente...

sau poate 2-3 pesti medii in fiecare...ar fi ok 2 discusi intr-unul ? sau 1-2 flower horn ? parca nu as vrea clasicii gupi, xyfo, moly chiar daca investitia e ceva mai mare....

This message was edited 3 times. Last update was at 24/10/2013 00:10:13

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Niciunul din pestii pe care ii vrei nu se preteaza pentru acele acvarii. Pesti mici inseamna
3-4-5 cm si cam atat.

O imbunatatire poti face la partea de filtrare, dar asta nu inseamna ca poti baga un
flower horn sau un discus. Imbunatirea ar fi sa inlocuiesti carbonul, pasla si bio ringurile
cu medii biologice de calitate (matrix, substrate pro, siporax etc.) plus o fasie de perlon.
Si sa inlocuiesti pietrisul pe care il ai cu spartura de lava 3-5 mm, practic tu ai un filtru
de substrat acolo din ce imi dau eu seama. Iar nisipul de lava de 3-5 mm este foarte ok
pentru filtrare biologica.

Pesti? Neoni, rasbora, poti incerca si ceva cichlide pitice (apistogramme)

O seara placuta,
Dragos

This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2013 00:44:20

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
ElSpa
Junior member

IP:

ok,

combinatia 1: gupi + xyfo + neoni + rasbora + moly .... alte sugestii ?
combinatia 2: scalari (unde gasesc koi portocalii cu alb in bucuresti ?)+ gurami + ce ar mai merge cu astia ?
combinatia 3: apistogramme (ce specii sa caut exact si unde ca locatie in Bucuresti ?) + ce ar mai merge cu astea ?

creveti merg in cele 3 combinatii sau trebuie neaparat plante naturale ?
sanitari ar trebui sau ce specii cu gura ventuza raman mici ca marime ?

alte sugestii ?

This message was edited 2 times. Last update was at 24/10/2013 01:16:28

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Scalarii nu au ce cauta in acele acvarii, un scalar la maturitate, bine crescut, nu se poate
intoarce in cei 12 cm cat are latime acvariul. De koi nici nu mai vorbesc, crapii koi sint
pesti de pond nu de acvariu. Daca te referi la carasi, nici aceia nu au ce cauta in acvariile
tale.

Eu ti-as sugera sa mergi pe urmatoarele variante:

1. neoni si doar atat, poti sa bagi sa zicem 15 bucati (daca imbunatatesti filtrarea cum ti-am spus)
2. rasbora sau microrasbora, si doar atat, poti sa bagi 20 de bucati
3. Apistogramma ramirezi o pereche si 4-5 Corydoras Sterbai sau Corydoras Julii

Guppy nu iti recomand pentru ca se vor inmulti exponential, Xyfo si Molly cresc prea mari si la fel
se pot inmulti usor. Guramii sint pesti pretentiosi pentru un acvariu de 40 de litri.

Creveti merg in primele 2 combinatii, sau poti face un acvariu numai pentru creveti, dar ai nevoie
de plante naturale, cel putin ceva moss.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

'neata,

- Din ce inteleg eu, filtrele alea sunt suspendate in capac... pompa trage apa din bazin. Si eu recomand schimbarea mediilor filtrante (asa cum a zis Dragos).
- Bazinele au, in cel mai fericit caz, undeva pe la 30 de litri... sunt dificil de curatat, daca gresesti ceva o sa-ti blestemi zilele cand va trebui sa umbli in ele.
- Nu cred ca poti sa te gandesti la plante naturale... dar nu baga plastice inauntru, ca o sa arate ca 'reaku!
- Parerea mea este sa pui putini pesti, ca sa n-ai surprize nasoale.

1) Primul bazin
- o pereche de Pelvicachromis pulcher (kribensis cichlid)
- nisip obisnuit, 2 pietre si o creanga infipta pe diagonala.

2) Bazinul din mijloc
- 10 Paracheirodon innesi (Neoni)
- un mancator de alge tip ventuza Sewellia lineolata ... nu creste mare!
- nisip de culoare neagra,

3) Ultimul bazin
- as merge pe solutia lui Dragos (o pereche de Apistogramma ramirezi) + 3 sanitari (Coridoras sp.),
- nisip obisnuit, cateva pietre mici + cateva crengi subtiri care sa faca un joc de lumini-umbre.

Solutie de rezerva: 8-10 masculi de platy rosu si molly negru... doar masculi, ca sa nu se impuieze!

Alte consideratii:

- schimba fundalul acela de pe spatele bazinelor... pune autocolant de culoare neagra.
- uita de scalari si de alti pesti mari.
- poti sa bagi cate 2 melci galbeni (Pomacea) in fiecare bazin... sunt mancatori de alge si dau o pata de culoare bazinului.
- vezi ca bazinele trebuiesc ciclate, nu poti sa bagi pestii imediat ce ai pus apa inauntru.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Rasbora (daca vorbim de heteromorpha) sunt prea multi 20. La un net de 34 de litri cam pe acolo va avea, eu nu as baga mai mult de 6-7.
In plus sunt pesti mai vioi decat neonii. Alerga mai mult. Neoni tot asa pana in 10.

Ramirezi iar nu as pune la volumul asta.

Ai putea sa te axezi pe creveti, diverse specii.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2013 09:22:10

acvariu 54L
simpfzoli
Membru de baza

IP:

mie imi place cum arata.
[WWW] [Yahoo!]
ElSpa
Junior member

IP:

Multumesc tuturor pentru sugestii

Cred ca o sa incerc asa:

1)
- o pereche de Pelvicachromis pulcher ... prin ce pet shop-uri ii gasesc ? Nu mai merge nimic sa pun in acvariul asta sa mai animez situatia putin ?

2)
- 10 (Neoni)
- Sewellia lineolata
- 2-3 creveti

3)
- o pereche de Apistogramma ramirezi + 3 sanitari ... sper sa ii gasesti si pe astia prin petshopuri...merg niste creveti aici ?

simpfzoli
Membru de baza

IP:

ar trebuii sa cauti BORARAS BRIGITAE . eventual citva masculi de guppi de diferite culori. sau daca gasest werneri. is o multime de pesti care nu depasesc 3 cm cind sunt adulti. sau mai sunt o gramada de varieteati de razbore.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2013 11:28:24

[WWW] [Yahoo!]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Inainte de toate, Bine ai venit!
apoi, trece—ti locatia la profil ca sa—ti putem recomanda niste persoane/locuri de unde sa cumperi pestii.

Mama prostilor e mereu gravida!
ElSpa
Junior member

IP:

done
Bucuresti.....
ElSpa
Junior member

IP:

azi am pus niste neoni sa testez apa pana in weekend

ce as mai putea sa pun in acvariul cu Pelvicachromis pulcher ?
creveti daca sunt marisori merg si cu ramirezi sau cu pelvicachromis ?
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Am tinut creveti cu ramirezi iar crevetii nu au apucat sa se reproduca.Am pus vreo 7 creveti si am mai scos 3 dupa cateva luni.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
ElSpa
Junior member

IP:

ok, pana la urma am populat acvariile asa, au deja cam o saptamana si totul pare ok

1) 8 platy + molly, un sanitar alb-transprent foarte mic care cica ramane mic (nu stiu specia), un melc tigrat
2) o pereche de ramirezi si o pereche de xyfo koi si un sanitar panda mic, melc tigrat
3) 6 neoni, 4 masculi de guppy imperiali, un sanitar panda si un ventuzar care cica si asta ramane mic, melc tigrat

acum am alta intrebare....
acvariile au venit default ca si filtru cu o pasla si niste bio-ceramic-rings care se aseaza pe o sina ( care are 6 gauri la baza ) deasupra apei, peste care este o pipa prin care este pompata apa de sub substrat. Am luat Siporax la sugestia voastra.

Care ar fi ordinea filtrelor ? Eu m-am gandit la baza pasla, apoi siporax si peste bio-rings

Siporax-ul inlocuieste practic aceste bio-ceramic-rings sau trebuie sa le pun impreuna ? ... problema e ca nu prea e loc pentru toate, sta capacul de la sina stramb si fortat....

image image image

This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2013 21:01:29

Taz
Membru de baza

IP:

Intai pui pasla pt prefiltrare si dedesubt Siporaxul , nu mai pune inele ceramice care sunt inutile. O alta sugestie , corydoras se tin in grup , pune minim 4 -5 in fiecare acvariu. bafta
[Email] [Yahoo!]
ElSpa
Junior member

IP:

deci invers decat in poza 3, da ?

la baza siporax si deasupra panza

e fundul destul de mic pentru mai multi corydoras...poate le iau o pereche totusi, mai vad...

This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2013 21:46:59

ElSpa
Junior member

IP:

trebuie o camera cu stabilizator de imagine, dar va faceti o idee.
dupa 10 zile totul pare in ordine, nici un deces sau comportament anormal, ma pregatesc pentru primul schimb de apa
[Thumb - 20131102_170401.jpg]

[Thumb - 20131102_170411.jpg]

[Thumb - 20131102_170351.jpg]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: