Salutare si bine v-am regasit! Au trecut aproape 2 ani de cand nu am mai postat. Iazul se prezinta foarte bine. Iarna a trecut la fel ca ultimele 3-4 ierni, fara victime. In martie am facut curatenie generala in iaz, iar pestii au trecut prin tratamentul anual cu sare. Am pus 150 de kg de sare grunjoasa, neiodata, dizolvata in prealabil. Sarea a fost pusa pe parcursul a 10 zile pentru a nu da pestii peste cap, iar in paralel am crescut nivelul de oxigen din iaz. La o saptamana dupa ce am terminat de pus sarea, am facut un schimb de 50% din apa. Astfel, in prezent am aproximativ 2.5 kg de sare la mia de litrii, procentaj recomandat a fi pastrat permanent.
Am planuri mari cu iazul, planuri pe care speram sa le vad puse in aplicare in acest an, insa pandemia si lipsa de siguranta cu privire la ce va fi pe viitor, m-au facut sa aman o perioada aceste planuri.
Pe scurt, filtrarea, desi suficienta momentan, va fi suplimentata cu un sieve, poate si cu un bakki shower nou.
Iazul va fi adancit, iar fundul adus la acelasi nivel (momentan e in 2 trepte), vor exista 2 sau poate chiar 3 sifoane de pardoseala si multe altele.
In schimb, intrucat a fost comandata si platita inainte sa inceapa nebunia, in scurt timp isi va face aparitia o perdea de apa din mozaic, facuta de un tanar, dar foarte talentat artist. Voi atasa poze la momentul respectiv.
Momentan atasez cateva poze cu pestii mei preferati. Seara faina si izolare suportabila in continuare va doresc!