[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Set teste TETRA, JBL, SERA sau ALTELE?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutari,

Rog persoanele care au si folosesc marcile de teste JBL, TETRA, SERA sau alte branduri sa isi dea cu parerea.
Vreau sa achizitionez un set complet de test si nu stiu care sunt mai bune.
Ma intereseaza:
pH, kH, gH, NO2, NO3, NH3/NH4, PO4, FE si eventual CO2, dar acolo am un test permament dennerle.

Sper sa nu fi deschis un topic existent deja.

Multumesc.

This message was edited 2 times. Last update was at 18/03/2013 17:17:44

mihai.c
Junior member
[Avatar]

IP:

am folosit mai multe tipuri de teste: jbl, tetra, sera si aquili. cel mai multumit am fost de sera.

Dumnezeu a zis: "Sa misune apele de vietuitoare si si zboare pasari deasupra pamântului pe întinderea cerului."
Dumnezeu a vazut ca erau bune... aceasta a fost ziua a cincea; Cartea Geneza.
mariachi
Junior member
[Avatar]

IP:

eu nu iti recomand testele de genul 6 in 1 sau 5 in 1 ci cele cu picaturi care mi se par mai eficiente !
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mariachi wrote:eu nu iti recomand testele de genul 6 in 1 sau 5 in 1 ci cele cu picaturi care mi se par mai eficiente !

Cand am spus set test si am enumerat ce ma intereseaza este clar ca nu e vorba de 5 in 1 sau 6 in 1.

Technics
Member

IP:

mariachi wrote:eu nu iti recomand testele de genul 6 in 1 sau 5 in 1 ci cele cu picaturi care mi se par mai eficiente !

Nu sunt deloc asa de eficiente, sunt facute doar ca sa ai o idee despre parametri apei, dar pentru o masuratoare mai exacta cele mai eficiente sunt cele dedicate.
akos09
Junior member

IP:

Eu am teste de la JBL no2,no3,po4,fe,co2 permanent,per total sunt multumit.
Testul de no3 si de po4 are cate o chestie ce nu imi place.
La po4 scala de la 0.4 la 0.8 urca cu cate 0.2.Asta e ok,dar de la 1.2 de exemplu la 1.8(unde se si gata)e o diferenta de 0.6 adica nu sunt valori pe scala intre 1.2 si 1.8.
La no3 daca pui doza recomandata nu poti citi calumea valoarea pentru ca nu se vede bine prin solutie.Din aceasta cauza multa lume pune doar jumatate din doza recomandata ca sa se poata citi mai usor.
Technics
Member

IP:

akos09 wrote:
La no3 daca pui doza recomandata nu poti citi calumea valoarea pentru ca nu se vede bine prin solutie.Din aceasta cauza multa lume pune doar jumatate din doza recomandata ca sa se poata citi mai usor.

Pentru o citire mai usoara este suficient sa inclini usor sticluta pana ce reactantul 1 care nu s-a dizolvat se duce in lateral, astfel vei putea sa corelezi foarte usor culorile testului.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Fiecare firma are plusuri si minusuri. In general testele JBL sunt bune.
Cel mai bun test pentru NO3 este cel de la Salifert. La concentratii mici au o smecherie care mareste de 10 ori precizia/scala. Ordinea ar fi: Salifert, Tetra, JBL, Sera.
Testul de PO4 de la Salifert este mai slab decat JBL.
Teste Fe, ordinea ar fi: JBL, Sera, Tetra. Am avut la teste un set Seachem Fe dar nu a fost tinut in conditii bune si substanta solida a tras umezeala si era ca o crema - nu s-a putut folosi... La prospect insa, spunea bine: cat timp sa lasi pentru a masura Fe2 si cat Fe3...
Testele PH, KH si GH sunt asa de comune si fara probleme incat poti sa le iei dupa pret/numar de teste la PH si la numar total de grade pentru KH si GH...
Ar fi interesant sa ne spuna cineva care a lucrat si cu alte teste care mai sunt pe piata (cum ar fi Dupla, Seachem). Comparatia ar trebui facuta pentru acelasi tip de test.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Am facut masuratori in paralel cand aveam acvariu plantat cu teste NO3 de la JBL si SERA iar rezultatele au fost identice.

ACVARIUL MEU scape by @fanta

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: