[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
co2 numai pe timp de zi?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobo35
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor am si eu o intrebare sau mai repede o dilema am dat drumul de ce va timp la co2 presurizat si il tin dat drumul si ziua si noaptea are ceva? Am lut un test co2 de la tetra care nu m a ajutat cu nimic asta pina o sa iau unul permanent dar nu am gasit.alge in schimb la greu am crezut ca co2 ul o sa le mai incetineasca dar NU.ce sfat imi puteti da .Cu stima.
[Thumb - IMAG0096.jpg]

[Yahoo!]
baj
Member
[Avatar]

IP:

Ce ai tu acolo pare a fi GSA ,din cate stiam apare cand lumina este prea puternica si PO4 este prea mic ...Trebuie sa gasesti echilibru dintre lumina,CO2 si fertilizant (aici depinde de cerintele fiecarei plante ) .
Daca tot ai investit intr-o instalatie de CO2 , mai fa un efort si pe viitor cumpara o electorvalva ...

image
bobo35
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut mersi mult pentru raspuns .Electrovalva inca nu am gasit ,lumina am opturat o putin cu niste folie pentru geamuri auto pentru ca sieu am observat ca la lumina de 50 de wati pe cre o are acvariul algele explodeaza ma refer ca ,cresc foarte repede .Dar un m am lamurit cu co2 ul noaptea ce fac? Cu stima.
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La mine merge nonstop pe principiul, in natura nu opreste nimeni CO2-ul din rauri noaptea. Insa cum plantele nu il folosesc iar oscilarea pH nu e asa mare incat sa fie o drama, merge sa-l poti opri si noaptea, in felul asta aproape dublezi viata buteliei si drumurilor pentru reumplut.

Pentru ce alge vad acolo, recomand 2 melci Neritina. Intr-o saptamana ai scapat (cu conditia sa ai totusi pH peste 7 altfel nu rezista).

Sau ai putea sa mai plantezi niste Cabomba, sa hranesti pestii mai putin, si sa incei un program de fertilizare. Si lumina e importanta sunt multe topicuri pe aici despre cum sa ajustezi, simplu nu e, secretul este sa nu te panichezi si sa incepi metodic sa studiezi ce si cum... E frustrant dar dupa ce te prinzi, nu mai e complicat deloc

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
bobo35
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut si mersi mult de incurajare crede ma ca am facut tot ce mi stat in putinta sa nu ma umplu de alge dar se pare ca lupta incet sa o pierd .am intrebat la toate magazinele de gen am prieteni in piata care vind pesti nimic nu a dat rezultate .Cu co2 ul ai perfecta dreptate am sa iau electrovalva cin voi gasii .Am luat de ceva timp solutie pentru alge jbl algol am pus a doua zi toti pestii inclusiv crevetii erau pe deasupra la oxigen am schimbat repede din apa si au revenit la normal poate am pus prea mult cred ai folosit asa ceva?Am pus separat un anubias care este plin intr un bidon taiat si solutie foarte multa cred ca de 3-4 ori doza si nimic dupa o saptamina. Eu totusi dau vina pe lumina .Am mai citit pe net de tratament cu eritromicina sti ceva? O zi buna.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: