[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
apa tulbure  XML
Forum Index » Apa
Author Message
alex24
Member

IP:

am o problema de foarte multa vreme si anume apa tulbure cu mici particule suspendate in coloana de apa

in prima faza am zis ca e din cauza substratului avea 1 an ( cel rosu ca ....bujoru') dar am pus manado acum si tot asa este , ma gandesc la urmatoarele cauze

prea multa mancare ? cu toate ca dau destul de putin 2-3 ori pe zi tocmai din dorinta de a nu mai ajunge pe substrat

prea multi pesti ??
3 corry care agita apa aia intr-un hal ( vinovati pentru scoaterea in totalitate a HC-ului )
14 neoni
2 femele sipho
3 gupi
3 zebre
1 femela RCS (oare sa fie de la ea?)
10 melci pomacea

am pus pe teava care trage apa din acvariu un burete de 2 zile acum sa vad daca se cunoaste ceva (m-a sfatuit un coleg sa pun pe furtun un burete pe care sa il spal periodic ) ,am incercat dar optureaza debitul foarte rau si imi e frica sa nu ard filtrul in felul asta

ca sa nu mai deschid un alt topic va mai intreb si de ce naibi imi putrezesc ( se topesc ) frunzele plantelor in special la baza plantelor ?
fertilizez zilnic cu pps pro si tracy mix +2 picaturi de freropool24
iluminatul este asigurat de 2 neoane t8X18w(stiu ca este putin dar deocamdata ..... lipsa finante pentru a adauga inca 2X18 sau sa trec pe neoane de 25w

astept opiniile voastre va multumesc anticipat
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

citi litri are acvariul?

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Pai ofera mai multe detalii despre acvariu:
cati litri are
Ce plante
Co2
La cat timp schimbi apa
......

Amenajare acvariu 190 L - Jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22413.page
[Email]
laurentiuq
Junior member
[Avatar]

IP:

Cred ca se refera la cel de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22375.page
alex24
Member

IP:

salutare da acvariul este cel din linkul respectiv

acvariul este de 150l iar apa undeva in jur de 95l

plante ......... vlanisneria americana , cabomba , putin stringy moss (care asa cum l-am pus asa a ramas pe crengi , ba chia a mai disparut din el ) evolutie ZERO ludwigia red care mai are putin si ramane fara frunze asa de prost in merge si inca una care nu mai stiu cum ii spune ( spre suprafata ,funzele prind o tenta de roz probabil ca asa ar fi toata daca lumina ar fi mai puternica )

co2 am de la bomba ....1bula pe secunda

apa o schimb la saptamana cum se face de obicei

de fertilizat dozez 1,5 ml ppspro si 1,5 ml tracy mix +2 picaturi feropool24

teste de apa ar fi acestea rezultatul l-am obtinut cu ajutorul testelor 6in1 jbl deci cat de exacte pot fi

NO3--25
NO2--0
GH -->7d
KH --3-6
PH --6,8
CL --0

astept pareri
alex24
Member

IP:

nici o opinie legata de cele 2 probleme cu care ma confrunt?
alex24
Member

IP:

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am o opinie de ce putrezesc plantele:

Lumina insuficienta + CO2 insuficient. Poti sa torni cat fertilizant vrei, nu le vei face sa reziste...

Pentru ca: o bula pe secunda la 90L de apa e o nimica toata... Eu am cam o bula pe secunda la 16L. La adancimea acvariului de asemenea ai foarte putina lumina. Iti trebuie minim 60-70W ca sa faci ceva acolo, si cu reflectoare. Plantele nu pot folosi fertilizantii daca nu au lumina si nici CO2. Gandeste-te ca sunt un tandem (lumina + fertilizanti + co2) iar tu nu dai 2 din ele ..

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
alex24
Member

IP:

am inteles in cazul asta indicat ar fi sa opresc fertilizarea pana la noi achizitii nu-i asa pentru ca risc sa ma umplu de alge daca dau fertilizant si plantele nu il pot folosi din coloana de apa

merci iulian
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ar fi foarte bine ... da.
In primul rand te-as sfatui (daca ai vrea sa cresti plante) sa studiezi foarte bine despre CO2 presurizat. Nu ar trebui sa fie foarte scump ...
Daca nu se poate Co2, incearca Easy Life Carbo (care ar fi un Co2) dar atentie sa nu torni decat la dozajul indicat. E o aditie de CO2 lichida care poate suplimenta sticla aceea. N-am folosit - doar am auzit ...
Insa trebuie sa aduci lumina macar la 50W - macar ...

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]

Forum Index » Apa
Go to: