salutare am calculat volumul acvariului meu pentru a vedea de cata lumina am nevoie
cum am procedat :
am masurat cu ruleta de la nevelul nisipului pana la suprafata apei (h colanei de apa)
am masurat latimea si lungimea din interiorul acvariului si am aflat urmatoarele rezultate
Lungime acvariu = 77 cm.
Latime acvariu =33 cm.
Inaltime acvariu =37 cm.
Volum brut
94 litri
Iluminare acvariu
Ai nevoie de:
47 watti pentru plantele cu necesitati reduse
70.5 watti pentru plantele cu necesitati medii
94watti pentru plantele cu necesitati mari de lumina
cat de corect este facuta aceasta calculatie ? eu acum vin cu o intrebare acvariul meu este de 150l(asa l-am cumparat din horbach vine dotat cu capac prevazut cu 2x18w T8
as putea modifica putibnn capacul sa imi intre neoane de 75 cm si astfel as ajunge la 2x25 T8=50w fata de 36 de care beneficiez acum
am luat in calcul si montarea a 2 reflectoare pentru neoane dar nu stiu care ar fi mai indicate sa le folosesc ?
sa astept sa fac modificarea pentru a trece la neoane de 75 cm fata de cele de 60 care le am acum ? sau ar fi suficient sa montez reflectoarele pe neoanele actuale de 60 cm
din ce am citit eu reflectoarele Maresc intensitatea luminii cu pân? la 100%. asta ar insemna ca din cei 2x18 =36w care ii am acum ar putea sa se transforme in 2x18=36x2=72 astfel avand o lumina suficienta necesitatiilor mele , sau sunt cu totul in ceata ?
va rog lamuriti-ma si pe mine