[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
rezultat calculatie volum  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alex24
Member

IP:

salutare am calculat volumul acvariului meu pentru a vedea de cata lumina am nevoie
cum am procedat :
am masurat cu ruleta de la nevelul nisipului pana la suprafata apei (h colanei de apa)
am masurat latimea si lungimea din interiorul acvariului si am aflat urmatoarele rezultate

Lungime acvariu = 77 cm.
Latime acvariu =33 cm.
Inaltime acvariu =37 cm.

Volum brut 94 litri
Iluminare acvariu

Ai nevoie de:
47 watti pentru plantele cu necesitati reduse
70.5 watti pentru plantele cu necesitati medii
94watti pentru plantele cu necesitati mari de lumina

cat de corect este facuta aceasta calculatie ? eu acum vin cu o intrebare acvariul meu este de 150l(asa l-am cumparat din horbach vine dotat cu capac prevazut cu 2x18w T8
as putea modifica putibnn capacul sa imi intre neoane de 75 cm si astfel as ajunge la 2x25 T8=50w fata de 36 de care beneficiez acum

am luat in calcul si montarea a 2 reflectoare pentru neoane dar nu stiu care ar fi mai indicate sa le folosesc ?

sa astept sa fac modificarea pentru a trece la neoane de 75 cm fata de cele de 60 care le am acum ? sau ar fi suficient sa montez reflectoarele pe neoanele actuale de 60 cm

din ce am citit eu reflectoarele Maresc intensitatea luminii cu pân? la 100%. asta ar insemna ca din cei 2x18 =36w care ii am acum ar putea sa se transforme in 2x18=36x2=72 astfel avand o lumina suficienta necesitatiilor mele , sau sunt cu totul in ceata ?

va rog lamuriti-ma si pe mine
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Socoteala se face cu reflectoare, in acest moment ai 2x18 W = 36 W. Sint bune orice reflectoare de firma. Daca ai indeminare si n-ai bani poti sa-ti faci singur reflectoare da' daca nu-ti reuseste bine o sa pierzi lumina si te vei enerva mereu pe ele.

Nu ne-ai spus ce plante vrei sa cresti.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alex24
Member

IP:

Este clar ca daca aveam indemanare nu mai vorbeam de reflectoare) nu-i bai de 70-90 ron nu mi se pare foarte mult
Ca si plante.......... Aproape tot ce voi gasi la donatii ( glumesc) nu ma pricep si pot retine numele plantelor nici sa ma bati in mod sigur voi avea

Cabomba verde
Un bradis destul de comun
Pistia
Ricia care e foarte ambitioasa si nu sta prinsa oticat de strans am legat-o pana acum pe buturuga
Si o sa mai vreau un moos imi place cum arata la voi flame moose
Si ceva ce ar putea tine loc de gazon

Sper sa fi fost destul de clar in limita cunostintelor mele
alex24
Member

IP:

Socoteala se face cu reflectoare, in acest moment ai 2x18 W = 36 W

ok si deci in momentul montarii de reflectoare se aplica regula de X2 rezultand o putere de 72W la aproximativ 95l de apa sau nu este chiar asa ? astfel ajungand la nevelul de 1.3W/Litru

in cazul acesta nu ar fi enorm de mult avand in vedere ca voi ceilalti avati maxim 1W/l ?
Taz
Membru de baza

IP:

72w la 95l mie imi da 0.75w/l , ceea ce nu-i mult , dar suficient la ce plante vrei sa pui.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/01/2013 22:32:53

[Email] [Yahoo!]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

alex24 wrote:
Socoteala se face cu reflectoare, in acest moment ai 2x18 W = 36 W

ok si deci in momentul montarii de reflectoare se aplica regula de X2 rezultand o putere de 72W la aproximativ 95l de apa sau nu este chiar asa ? astfel ajungand la nevelul de 1.3W/Litru

in cazul acesta nu ar fi enorm de mult avand in vedere ca voi ceilalti avati maxim 1W/l ?

Reflectoarele nu-ti vor dubla puterea neoanelor, vei avea tot 2 neoane de 18W, doar ca vor redirectiona lumina pierduta. Deci cantitatea de lumina care ajunge in acvariu va fi mai mare.

Off topic, cu manado te-ai lamurit?

Mama prostilor e mereu gravida!
alex24
Member

IP:

Astept sa ma sune cei de la pepika voi lua 25 manado si 10 aquabasis (cel mai probabil) sper sa fac o figura frumoasa si sa va placa acvariul

in topic
Ce ma sfatiti sa fac sa imi cumpar reflectoare pentru neoanele de 18w sau sa mai astept putin pana fac trecerea la neoane de 25w si sa montez atunci reflectoarele ?
RVP
Junior member
[Avatar]

IP:

Clar,asteapta pana faci trecerea la neonele de 25 w.
Daca o sa cumperi reflectoare pentru neone de 18 w acestea o sa fie prea mici pentru neoanele de 25 w.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: