[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Balast electromagnetic /nedumerire  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
BROs
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare!
De ceva vreme ma macina o intrebare:
Am un balast electromagnetic pe care scrie 36w x2 t8..adica aprinde doua neoane de 18..
Intrebarea mea este daca pot monta doua neoane de 15w/? este posibil sa le arda/?
Va intreb pentru ca nu vreau sa risc arzand neoanele..iar pe forum nu am gasit o intrebare asemanatoare.

Stima!
irukandji
Junior member
[Avatar]

IP:

nu te sfatuiesc sa pui tuburi de 15 w pe acel droser. nu pare mult, dar 6 watti(3+3) fac diferenta dintre droserul functional si droserul ars... daca mai e si vito...
cu exceptia droserelor "universale" care suporta o gama mai larga de tuburi (20-30-40watti sau chiar mai mult unele), e bine sa folosesti tuburi de exact puterea indicata. Surplusul de putere nefolosita e de fapt curent neconsumat ce se va transforma in caldura ce va arde cel mai probabil tranzistorii. O marlanbie des intalnita la "lamplile de 15 w " la unele tarabe de prin piete... taie tija lampii de 18 si o face astfel de 15 w... functioneaza la proba dar acasa ti se va arde rapid partea electronica...

capac_acvaru@yahoo.com

Noi, Mihai Viteazu, Domn al Tarii Romanesti...
[Email] [Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

2x36 inseamna ca aprinde doua neoane a cate 36w bucata,cel putin asa e la mine.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
irukandji
Junior member
[Avatar]

IP:

N-am fost atent si in mintea mea era 2x18w .. scuze, cu atat mai mult nu poti pune de 2x18 watti in loc de doua bucati 36w! 2x36w - sunt 2 neoane 36 w, nimic altceva.

capac_acvaru@yahoo.com

Noi, Mihai Viteazu, Domn al Tarii Romanesti...
[Email] [Yahoo!]
BROs
Junior member
[Avatar]

IP:

..se pare ca eu am fost cel care a gresit..de fapt este ballast electrogmagnetic de 36.scos dintr'o instalatie in care erau doua tuburi de 18w
oricum.
stiti vb aia "te joci cu focul pana te arzi" astazi am pus instalatia in functiune cu doua tuburi de 15w care sunt aprinse de dimineata..pana acum totul functioneaza
foarte bine..
sa vedem pe parcurs cum se comporta..
deSCALAR
Junior member

IP:

am folosit droser 2x36w cu 2 neoane de 28w, nici o problema legate de surplusul de energie
[Email]
BROs
Junior member
[Avatar]

IP:

chiar trebuia sa ma conving de treaba asta.am pus'o in practica si a iesit in mare parte cu a spus colegul @irukandji
daca ai balast mai mare decat puterea neoanelor..(cativa wati).balastul se incinge foarte rau cred ca se si arde, eu nu am ajuns pana in punctul
ala..cel putin asa am patit eu la instalatia despre care am vb.
insa am descoperit la instalatia de lumina originala dintr'un capac de la un acvariu care avea un singur tub de 15w..care daca tineam lumina aprinsa
mai mult de 1 ora se stingea motiv care ma facut sa dezmembrez" capacul..bineinteles de reasamblat nu mai era posibil.derept urmare a ajuns
la gunoi..mai putin balastul pe care nu scrie ce putere are. am zis sa incerc si cu asta sa vad ce iese. spre uimirea mea cu acest balast am nimerit'o
aprinde doua tuburi de15w si nici nu se incinge precum facea cel de2x18.. nici eu nu mai stiu ce sa cred..
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Si balastul meu 2x18w se incinge si incep sa-mi palpaie neoanele ca instalatia de la bradul de Craciun.Are cineva idee cam cat costa un balast electromagnetic?

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

un blaster universal pt t8 pana 56w pret 21ron

pestisoru meu de aur
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Merci,cingo!

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: