[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Instalatie CO2 - sfat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ghostro84
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare. Am gasit de cumparat o instalatie CO2 SH care contine: Butelie co2 cu revizie expirata de 3 luni, reductor cu doua manometre +reglaj fin, electrovala, numarator de bule. Din ce am citit pe forum am aflat ca buteliile de co2 au revizie valabila cativa ani buni - daca achizitionez aceasta instalatie la ce riscuri/probleme ma pot astepta si ce ar trebui sa verific.

Multumesc,
Vali

Fa ce iti spun, dar sa nu faci ce fac eu. Adevarata intelepciune! | Jurnal BIO CAN | BIO CAN Video
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu te expui neaparat la un risc, insa cel mai bine este sa te duci cu ea la centrele de incarcare, de obicei ei fac si revizii. Revizia consta in umplerea ei la o anumita presiune si verificat si schimbat uneori valva aceea de siguranta, sau poate chiar si robinetul. Oricum multe centre nu incarca butelii cu revizia expirata, deci oricum va trebui sa o faci, plus ca stai mai linistit dupa.
E ca la masina, chiar daca itp e expirat asta nu inseama ca masina nu mai e sigura din puct de vedere tehnic.

fost cesrobis
ezatemi
Member

IP:

O butelie isi modifica volumul in timp. De aceea verificarea presupune in primul rand desfacerea robinetului, umplerea cu apa a recipientului si cantarirea precisa a cantitatii de apa folosite. Acea cantitate de apa trebuie sa fie egala sau mai mare cu maxim 5% fata de greutatea TARA stantata pe butelie.
Cine are cu ce si poate, mai inspecteaza interiorul buteliei cu o camera de luat vederi si o mai si umple cu apa la presiune inalta: 250 bari.
Toate acestea costa. Nu multi sunt cei care fac revizii ale buteliilor cu respectarea regulilor ISCIR.
Nu in ultimul rand, perioada de viata a unei butelii este de 30 de ani. Cu alte cuvinte, chiar daca nu este folosita, dupa 30 de ani de la data fabricarii orice butelie se da la topit.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: