[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul meu  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
steffitac
Junior member

IP:

Salut,
Sunt Stefan, din Bucuresti.
Din dorinta de a avea ceva vietati prin casa fara a dispune de foarte mult spatiu mi-am cumparat primul acvariu din Hornbach.
Are 60l si a venit cu filtru intern, incalzitor de 50w, termometru, neon de 15w in capac si ceva mai multe accesorii.
Am cumparat substrat din pietris cu granulatie de 2-3 mm si 3-4 mm (am pus aproximativ 8kg) si doua plante Ceratophyllum demersum momentan.
Am lasat acvariul la ciclat cu adaos de bacterii, plante, substrat si restul pentru o saptamana dupa care am bagat cativa pesti.
In prezent am: 2 corrydoras albi.
2 ancistrusi - de care cei din petshop mi-au spus ca nu cresc prea mari - dar din ce am vazut aici probabil ii voi schimba in curand.
2 xypho - mascul si femela
2 guppy - mascul si femela
5 neoni.

Am avut initial 6 neoni, insa unul din ei a disparut misterios fara nici o urma. Eu banuiesc femela de xypho care se pare ca ii cam fugareste, sau unul din ancistrus.
Ce parere aveti? As vrea sa mai iau 3-4 neoni rosii (insa astept sa descopar cauza misterioasa a disparitiei) si poate inca 2-3 guppy. Vor fi prea multi?
Voi reveni zilele acestea si cu poze, insa as vrea sa mai amenajez putin!
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul se cicleaza in 4 saptamani nu in una. Mai citeste despre populare, ciclul azotului si mai asteapta cu pestii noi

This message was edited 1 time. Last update was at 04/02/2012 01:52:36

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,eu zic sa nu mai iei decat vro 2 sau maxim 3 neoni,eu am in total 18 pesti,pritre care si 8 neoni si eu am acvariu de 56 litri si e cam aglomeratie adica e cam suprapopulat recunosc,deci nu fa si tu gresala mea,iar in legatura cu guppy eu zic sa nu ai ie sa aglomerezi si tu acvariu,ape limpezi
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Super

De-ar sti oamenii in ce se baga atunci cand se apuca de acvaristica

Feedback si de la mine:

a) iti trebuie substrat fertil daca vrei plante. Merge si fara, dar nu stiu, parca e mai natural sa ai. Din cate inteleg ai doar pietris ?
b) nu-mi plac viviparii si xipho sunt cei mai comuni pesti posibili, se inmultesc rau si alergi o gramada sa ii dai.
c) Un ancistrus ai putea pastra dar mai bine da-i si cauta 3-4 oto - https://www.google.com/search?q=otocinclus
d) neonul ... s-ar putea sa-l gasesti in filtru sau pe undeva. Daca nu l-au mancat ceilalti. Din cate stiu, neonii sunt foarte sensibili si am intalnit pareri ca daca iei 10 , sa te astepti 3-4 sa moara. De exemplu aici: http://www.aquaticcommunity.com/tetrafish/neontetra.php la Neon Tetra Care spune ca multi acvaristi, din dorinta de a face profit, se straduie doar sa reproduca neonii, nu sa obtina si exemplare sanatoase. Si oamenii cumpara, dar le mor pestii (caci exemplarele sunt slabe genetic, se adapteasa greu sa nu se adapteaza) se duc si mai cumpara, e si profitabil pe deasupra! Poti sa mai cumperi cativa neoni, dar ia de la alt magazin. E posibil si de acolo sa-ti moara 1-2 sa zicem, dar .... nu e vina ta.

De asemenea, oamenii de multe ori sunt nerabdatori sa puna pesti repede, si au aparut produse care sustin ca poti pune pestii a doua zi samd - marketing. Nu merge asa ... In sensul ca dureaza 2 saptamani in loc de 4 pana se stabilizeaza un pic acvariul si poti pune pestii fara sa-i intoxici. Cum tu i-ai pus mai repede, trebuie sa testezi apa si sa faci schimburi mai dese, ca sa tii substantele toxice sub control.

Asa ca mai asteapta un pic pana iei alti pesti (vreo 2 saptamani as zice, si la 2-3 zile schimba 5-10L de apa din acvariu). Niste teste 5+1 iti trebuie, ca sa vezi ca s-a terminat ciclarea. Nu sunt foarte precise, dar daca nu se mai coloreaza in roz, vei sti ca e gata

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Hornbach de regula, daca iei de la ei un acvariu complet iti ofera in mod gratuit 3 pesti. Dar acesti 3 pesti ii poti primi doar dupa 3 saptamani da cand ai cumparat acvariul. Te-ai intrebat de ce? Cele 3 saptamani ca sa nu spun 4 folosesc la ciclarea acvariului, altfel pestii care ii pui mai devreme de 3 saptamani au toate sansele sa se sacrifice in numele nestiintei. De aceea te sfatuiesc sa astepti si sa nu mai cumperi alti pesti pana nu trec cele 3-4 saptamani de ciclare. Pe urma mai vorbim

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ne-ai putea delecta ochii si cu niste poze .Cat despre ciclare,nu are rost sa ma repet si eu dar iti spun ca eu am facut prostia sa ii pui in a 2a zi.DAR am fost norocos,nu au nimic cei din acvariu dar am avut 2 pierderi,2 barbatusi de guppy.Ca sfat,mai cumpara plante,din cate stiu ajuta si ele la ciclare,corectati-ma daca gresesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 05/02/2012 14:16:12

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
steffitac
Junior member

IP:

Salut,
Multumesc de sfaturi. Intradevar xypho si viviparii sunt cei mai des intalniti, insa au culori vii si sunt mai rezistenti pentru inceput.
Momentan am doar pietris in acvariu. Voi astepta sa vad ulterior in functie de ce pesti si plante voi mai avea daca trebuie sa il schimb.
Am mai luat azi o planta mai mica (dracena) si o cioata. Poze voi incerca sa fac si sa pun zilele acestea.
Va ascult sfaturile si mai astept putin cu restul pestilor.
Multumesc!
stefanp
Moderator

IP:

Substrat fertil nu mai poti pune decat daca scoti toata apa si pietrisul. Caci se pune ca prim strat.
Insa sunt in comert niste bile fertilizante, care se pun in pietris in zonele cu plante

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Ai grija ca dracena cred ca nu este planta de acvariu, poate pui o poza, eventual cauta pe google si te lamuresti.
[ICQ]
steffitac
Junior member

IP:

Salut,
Stiu, ca am dracena si in ghiveci si chiar ma miram ca se numeste la fel. Pe bonul de la maxipet asa scria si i-am intrebat cum se numeste si asa au zis. Arata asemanator, insa se vede clar ca e planta acvatica. O voi cauta zilele acestea, iar daca nu o gasesc pun o poza! Multumesc

Forum Index » Despre noi
Go to: