[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Creveti si beta  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poate sa-mi spuna cineva daca pot sa tin creveti cu un mascul de Beta? merci.

Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !!
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Siamese fighting fish have upturned mouths and are primarily carnivorous surface feeders, although some vegetable matter may be eaten. In the wild, they feed on zooplankton, crustaceans, the larvae of mosquitoes and other water bound insect larvae. Typically, commercial betta pellets are a combination of mashed shrimp meal, wheat flour, fish meal, brine shrimp, bloodworms, and vitamins. These fish will also eat live or frozen bloodworms, mosquito larvae, brine shrimp or daphnia.

Hatching brine shrimp is a popular method used by many in the aquarium hobby to obtain live food for their Betta fish. Brine shrimp are the easiest live fish food to procure, hatch and cultivate and are particularly nutritious when they are in their early stages still attached to their yolk sack. Some aquarium fish are reluctant to accept dried or flake foods therefore live food is occasionally necessary.

Crustaceans (Crustacea) They form a very large group of arthropods, usually treated as a subphylum, which includes such familiar animals as crabs, lobsters, crayfish, shrimp, krill and barnacles. The 67,000 described species range in size from Stygotantulus stocki at 0.1 mm (0.004 in), to the Japanese spider crab with a leg span of up to 12.5 ft (3.8 m) and a mass of 44 lb (20 kg). Like other arthropods, crustaceans have an exoskeleton, which they moult to grow. They are distinguished from other groups of arthropods, such as insects, myriapods and chelicerates, by the possession of biramous (two-parted) limbs, and by the nauplius form of the larvae.

Trage tu o concluzie.

This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2012 10:11:59

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

prietena mea are intr-un acvariu de 25 L 2 amano cu un betta dar e destul de bine plantat, pana acum nu s-a dat la ei, probabil depinde si de firea pestelui, unii zic ca nu merge alti ca merge.
[Email]
crimson
Member

IP:

@scificuss corect, nu poti tine cu betta creveti de talie mica si in nici un caz pui de creveti, aici se includ majoritatea crevetilor de acvariu
@Mihai Boldor, intradevar, creveti de talie mare, maturi si care sa nu se reproduca in acvariu poti tine, dar merita sa investesti intr-un acvariu de 30l bine plantat in care sa tii cativa creveti de talie mare(2-3 bucati) si un betta? ca sa nu fie hartuiti crevetii trebuie sa aiba o talie destul de mare gen Atyopsis Molucensis, sau Atya gabonensis, amano il poti tine (la modul ca nu va fi mincat) dar sigur va fi hartuit...

Dar oricum, trebuie studiat in amanuntime, daca respectivul crevete poate trai in acelasi mediu chimic precum betta...

This message was edited 4 times. Last update was at 31/01/2012 14:19:32

GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

OK, merci mult de tot de raspunsuri. Cred ca o sa combin crevetii cu ceva neoni. Ma gandesc ca ei sunt pasnici.

Daca o pasarica ti-a soptit ceva.....atunci inseamna ca ai inebunit pentru ca pasarelele nu vorbesc !!
[Email] [Yahoo!]
crimson
Member

IP:

exclus, eu am creveti cu neoni si daca iese vreun puit din moss il alearga de de nu se vede...
vorba cuiva... ii poti pune cu siguranta, dar acum depinde cu cine tii )

daca ai moss, si e plantat poti incerca, in caz contrar exclus, si obligatoriu sa ai moss in bzain, e posbil sa mearga cu ceva endleri, sau gupi in schimb... las pe altii sa comenteze asupra subiectului pentru ca nu am incercat inca sa combin creveti cu gupi....

This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2012 14:29:21

Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

merita investit daca nu poti tine un acvariu mai mare, a vrut si ea sa aiba un coltishor de natura si crevetii ei nu sunt nici pe departe adulti, poate are ea un betta docil dar sta si cu cativa guppy si nu are nici o treaba
[Email]
crimson
Member

IP:

betta e agresiv cu propria specie, deci cu guppy cred ca merge tinut, cat despre creveti... oh wel sunt hrana lui naturala... concluziile le tragi singur...

This message was edited 2 times. Last update was at 31/01/2012 14:59:25

GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

OK, atunci ce pesti as putea sa tin intr-un acvariu cu creveti? Voi ce ma sfatuiti? Ca parca nu as vrea sa fac un acvariu doar cu creveti. Multumesc din nou.

[Email] [Yahoo!]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

betta le mananca cozile la guppy
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

poti tine crevetii cu pesti de talie mica,dar nu te astepta sa se inmulteasca,pe cei mici ii va hali pestii la desert
[Email] [MSN]
stefanp
Moderator

IP:

Conteaza foarte mult cat e de plantat acvariul.
In acvariul mare al meu, tin rcs si amano cu vivipari si neoni. Si se inmultesc crevetii, am constant pui (si mici de 1-2 mm si mai mari), dar ce-i drept populatia nu creste foarte tare. Daca vrei sa ai creveti sa ii vezi prin acvariu si sa fie diversitate, poti tine si cu pesti de genul de genul asta, dar sa nu te astepti la o populatie infloritoare. Si NEAPARAT plante, sa aiba unde se ascunde. La mine majoritatea stau in moss unde nu poate atenta nimeni, decat sa zicem la suprafata.

Daca vrei sa inmultesti creveti si sa creasca numarul vazand cu ochii, atunci un acvariu dedicat lor si atat. Eu stiu, mai vazusem acvarii cu creveti ce o duc bine si eventual cativa endleri sau alte specii mititele. Dar cel mai bine ar fi sa fie singuri. Fara dusmani, isi vad de treaba lor fara nicio grija.

LE: La amano nu atenteaza niciun peste de-al meu. Sunt mult mai mari fata de rcs, nu sunt colorati si probabil nu atrag la fel de mult. Ba chiar se baga la mancare intre "nasurile" pestilor si le fura din fata fara sa le zica nimeni nimic.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/02/2012 12:05:51

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si nici macar nu pot baga vrei doi cory?!? sau un ancistros?

[Email] [Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Depinde de dimensiunea acvariului... la cate topicuri ai deschise pe aici nu mai stiu ce acvariu ai in care vrei sa tii betta cu altceva?

Eu tin 1 betta cu 5 corrydoras, dar acvariul are 20 l net, si e plantat. In formatia asta ii am de vreo 6 saptamani si se inteleg perfect.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am tinut red cherry cu neoni luni de zile fara probleme. Crevetii se inmulteau lejer, dar aveam mult moss in acvariu, multe refugii(acvariul e de 200 de litri), iar neonii nu prea ii bagau in seama, desi i-am vazut mancand cate un pui de crevete prea indraznet care se aventura in masa apei. De cand am luat guppy endleri, care intre timp s-au si inmultit, nu prea am mai vazut pui de creveti. Puii de endleri se pot strecura lejer peste tot si isi petrec foarte mult timp pe langa moss sau prin el. Cei mai marisori pot face ravagii in randul puilor de creveti. Desi imi plac foarte mult crevetii am renuntat recent la ei, pentru ca imi plac si mai mult pestii. Raman la parerea ca cel mai bine e sa aiba un acvariu doar al lor, ca sa te poti bucura de ei cu adevarat.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

daca tot doresti creveti cu pesti,varianta ceea ma buna sa adaugi, micro rasbora galaxy, borarras maculatus, boraras briggite,nike chiar lamp eye sunt vest africani,

fostul user ozy
[WWW]
GeorgeT
Membru de baza
[Avatar]

IP:

naitsirc wrote:Depinde de dimensiunea acvariului... la cate topicuri ai deschise pe aici nu mai stiu ce acvariu ai in care vrei sa tii betta cu altceva?

Celelalte topicuri (muuult mai vechi) se refereau la celalalt acvariu, sau la iaz, nu am mai deschi alt topic despre creveti. Nu am mai avut experienta cu creveti pana acum.
Si e vina mea ca nu am dat detalii despre ce vreau
Deci, vreau sa-mi fac un acvariu nou, mic, de 20-30l, in care sa cresc creveti. De plantata intentionez sa-l plantez cu plante din acvariul mare, adica: valisnerii, criptocoryne, Hygrophila coymbosa, si o buturuga mai mica plina cu echinodorus. Nu am moss (si sincer nic nu ma prea atrage...)
Ideea e ca vreau un acvariu cu creveti, si daca se poate mi-ar place si ceva pestisori pe langa, dar nu multi. De aceea ma gandeam la betta, dar din raspunsurile voastre renunt la betta.
Ma gandeam si sa mut vreo doi cory din acvariul mare in cel cu creveti (dupa ce o sa-l achizitionez, momentan culeg informatii sa nu fac vreo prostie si sa-mi bat joc de creveti), deci, voi ce ziceti, corry ar atenta la creveti? Dar daca pun un ancistrus printre creveti?

Legat de ceilalti pesti sugerati de vereb, am sa ma gandesc, merci mult de tot de sfaturi!

[Email] [Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai 20-30l ar fi ideal doar pentru creveti. In acest spatiu daca nu pui moss, nu prea poti pune pesti.

Daca era un acvariu de 60-100l bine plantat si cu ceva moss, ar fi putut intra in discutii ceva combinatii.

Ancistrus creste destul de mult. Daca pui vreo 3-4 ancistrus deja te apropi de limita de suprapopulare intr-un acvariu asa de mic... si daca mai iei in calcul si crevetii deja esti peste limita. Ancistrusii i-am vazut ca umbla mai mult pe peretii laterali, pe filtru, dar i-am vazut si pe substrat... cam tot ce sta pe substrat e dusman cu crevetii (dupa parerea mea).

Iar despre corry, pot sa spun ca stau pe substrat 70-80% din timp, in rest pe plante. Practic impart aceasi zona de mancare si vietuire cu crevetii.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: