[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PRIMUL ACVARIU  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
pinko
Junior member
[Avatar]

IP:

BUNA SEARA !
ma numesc Ana si acuma am fost anuntata ca de Craciun voi primi un acvariu .
as vrea sa stiu si eu cum trebuie procedat inainte de a introduce pestii ? am inteles ca trebuie folosite si niste substante , puteti va rog sa imi dati si mie cateva sfaturi va rog frumos . mentionez faptul ca am mai avut pesti in trecut cand eram eu mica si toti pestii mei erau luati din piata obor ca deh pe atunci nu se gaseau in alta parte si nu tin minte sa le fii pus substante .
acvariul este unul luat de la hornbah si are cam 60-80 de litrii asa am inteles .. si puteti sa imi ziceti si mie daca carasii sunt pesti pentru incepatori ? imi plac foarte mult .
bine imi plac si cei de apa sarata dar din pacate intretinerea unui acvariu este muuult prea scumpa dupa cate am inteles .
va multumesc anticipat pentru raspunsuri ! o seara buna tuturor .

pink is the new black
[WWW] [Yahoo!]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna si bine ai venit.

Regulile acestui forum prevad si prezentarea la rubrica "Despre noi"

Citeste "Ciclul azotului" si ai sa te lamuresti ce si cum.

Carasii nu se cresc in spatii atat de mici.De asemenea sunt pesti de apa rece si nu poti sa mai cresti si alte specii cu ei in acvariu.Un caras matur are nevoie de 50 l de apa.

Sunt multe combinatii de pesti.Poti merge pe vivipari de exemplu.Sunt considerati pestii pentru incepatori.O alta varianta ar fi un betta si un banc de neoni.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/12/2011 22:13:19

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

In partea stanga sus sub sigla ai Link-uri utile. Primele doua, Ghidul incepatorilor si Ciclul azotului le citesti pana te plictisesti.

Spor.

PS. Din start iti recomand sa nu cumperi pesti mai devreme de o luna de zile. In acest timp rasfoiesti forumul si urmaresti discutiile active pentru aprofundarea cunostintelor si pentru a elucida acele mistere care dau de furca acvaristului incepator.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
pinko
Junior member
[Avatar]

IP:

alexos wrote:Buna si bine ai venit.

Regulile acestui forum prevad si prezentarea la rubrica "Despre noi"

Citeste "Ciclul azotului" si ai sa te lamuresti ce si cum.

Carasii nu se cresc in spatii atat de mici.De asemenea sunt pesti de apa rece si nu poti sa mai cresti si alte specii cu ei in acvariu.Un caras matur are nevoie de 50 l de apa.

Sunt multe combinatii de pesti.Poti merge pe vivipari de exemplu.Sunt considerati pestii pentru incepatori.O alta varianta ar fi un betta si un banc de neoni.

multumesc pentru un raspuns atat de promt
acuma am postat si pe rubrica "Despre noi"
uf pacat de carasi , asta e , mai bine incep cu ceva mai mic si pe parcurs ma extind eu

pink is the new black
[WWW] [Yahoo!]
pinko
Junior member
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:In partea stanga sus sub sigla ai Link-uri utile. Primele doua, Ghidul incepatorilor si Ciclul azotului le citesti pana te plictisesti.

Spor.

PS. Din start iti recomand sa nu cumperi pesti mai devreme de o luna de zile. In acest timp rasfoiesti forumul si urmaresti discutiile active pentru aprofundarea cunostintelor si pentru a elucida acele mistere care dau de furca acvaristului incepator.

multumesc, acuma m-am apucat de lectura ca am si timp fetita mea doarme si imi savurez o ciocolata calda si citesc .
acuma am aflat ca acvariul este de 180 de litrii

pink is the new black
[WWW] [Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa ce te-ai plictisit de cele doua link-uri, poti sa le citesti si pe cele patru de aici de la coltul incepatorului, cele de sub regulament. E mai bine ca mai ai cateva zile de asteptat, asa o sa ai timp sa te informezi

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
pinko
Junior member
[Avatar]

IP:

naitsirc wrote:Dupa ce te-ai plictisit de cele doua link-uri, poti sa le citesti si pe cele patru de aici de la coltul incepatorului, cele de sub regulament. E mai bine ca mai ai cateva zile de asteptat, asa o sa ai timp sa te informezi

nu ma grabesc atat de tare
mi-i se pare ca este responsabilitate destul de mare cel putin asa o consider eu .
mai bine ma informez si dupa aceea actionez

pink is the new black
[WWW] [Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

pinko wrote:acuma am aflat ca acvariul este de 180 de litrii

Poti tine linistita 4-5 carasei in 200 litrii.
Ai grija ca nu sunt prieteni prea buni cu plantele.
Te sfatuiesc sa mergi pe varianta pietris, cateva buturugi sau pietre, fundal negru + carasei. N-ar trebui sa ai probleme prea mari.

Succes.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Stiu si eu, carasi ? Atata apa, atata loc de plante, atata loc de vietati mici dupa care nici sa nu mai stii a te uita si toate pentru 5 carasei ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Goldfish -> "Like most carp, goldfish produce a large amount of waste both in their faeces and through their gills, releasing harmful chemicals into the water. Build-up of this waste to toxic levels can occur in a relatively short period of time, and can easily cause a goldfish's death. For common and comet varieties, each goldfish should have about 20 US gallons (76 l; 17 imp gal) of water."

Iti va trebui un filtru extern super serios.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit,
din cit am inteles nu te grabesti cu popularea acvariului, atunci ai timp ptr lectura ca sa poti incepe cu dreptul in tainele acvaristicii.

fostul user ozy
[WWW]
pinko
Junior member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Stiu si eu, carasi ? Atata apa, atata loc de plante, atata loc de vietati mici dupa care nici sa nu mai stii a te uita si toate pentru 5 carasei ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Goldfish -> "Like most carp, goldfish produce a large amount of waste both in their faeces and through their gills, releasing harmful chemicals into the water. Build-up of this waste to toxic levels can occur in a relatively short period of time, and can easily cause a goldfish's death. For common and comet varieties, each goldfish should have about 20 US gallons (76 l; 17 imp gal) of water."

Iti va trebui un filtru extern super serios.

smilie smilie smilie cu carasii in cazu asta daca produc atatea treburi murdare ....
filtru extern clar o sa-mi iau dar pentru inceput am hotarat sa iau multi pestisori colorati desi carasii raman pe primul loc in topul preferintelor mele
o sa-mi ia cam o luna sa populez acvariul dupa cate am citit eu acolo la ghidul incepatorului .
si itradevar spatiul e berechet si e loc si de plante si de alte vietati mici .
poate dupa ce ma fac si eu mai mare ca sa zic asa imi voi lua un acvariu mai mare si vor avea loc si caraseii dar acuma sa vedem ca daca pun alte specii s-ar putea sa nu se inteleaga . vedem pe parcurs

pink is the new black
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: