Sa incepem cu piatra aia de apa.
Nu zic ca nu da bine . Inteleg ca ai cripto ,dar si ele vor co2. Vad ca ai si pogostemon.... deci co2 nimic.
care-i rostul pietrei de o2 daca faci oxinegare la suprafata
Doresti critici ? Va bon !
Zici ca ai plante sanatoase ? de aia pogostemonul e asa ciuruit.... ?
Ascunde piatra... si pe viitor alege un substrat de o culoarea unica si cat mai naturala.
Beta ala e cam panicat..... E teritorial si nu prea are un teritoriul al lui...
0.5 w per litru ceea ce e ok pana la pogostemon.
Filtrul e exagerat ce ai facut tu si nu e estetic. Leaga o bucata de burete negru la iesirea filtrului sau fa altceva ca nu e estetic deloc.
In rest aranjamentul e ok
IP:
) bomboanele de coliva au venit la insistentele iubitei ) ii plac lucrurile colorate! si daca ma gandesc bine un pic de culoare nu strica si la sol. de ce trebuie sa fie uniform?
IP:
faza cu danonino a venit ca solutie temporara pentru curentii puternici pe care ii facea filtrul si imi oboseau betanul, la instalarea filtrului extern o sa castig un volum (ca si spatiu liber pentru pesti si pentru ochi) de 1 litru in acvariu si 4 litrii de apa (noul filtru extern) in plus!
Nu e neaparat sa fie uniform, dar trebuie sa fie natural nu?
Roag-o pe prietena ta sa-ti spuna unde a fazut ea in natura pietris rosu si albastru si zii ca abia atunci va fi si in acvariu
Ce filtru vrei sa pui?
Cu pestii, teoretic ai nevoie de 1 litru la 1 cm (asta pana la o anumita dimensiune cand creste la 2 litri/1 cm. este un articol aici pe forum detaliat).
P.S.: N-ar fi rau sa schimbi colantul din spate cu unul negru sau albastru inchis.
This message was edited 1 time. Last update was at 17/11/2011 21:32:33
COlegu, cum ziceau si colegii, scoate pietrisul ala, in natura nu EXISTA asa o combinatie de culori. Apoi scoate melodia de prezentare, pune alta sau nu mai pune deloc.... In rest, e cat de cat ok.
IP:
intradevar nu e natural deloc mixul de culori pentru pietris. dar eu ma intreb: ce mai stiu pestii astia de habitat natural? mai exista pesti de acvariu adusi din habitatul lor natural? betanul a crescut intr-un pahar de plastic de 400 ml...
Salut,
Opreste sau da mai incet aerarea, streseaza pesti
Ai si tu dreptate cu ce mai este natural...dar noi tocmai de aceea incercam sa le/ne oferim un colt de natura in casa noastra...zic si eu
Cu stima
De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
Intr adevar, nu stiu astia de mediul lor, de zeci de generatii stau la romanica, desi banuiesc ca ceva ceva tot mai au in pachetul lor genetic.
Dar totusi e vorba de mediul pe care il creezi tu...
IP:
ok, multumesc pt sfaturi!
concluzii:
danonino dispare (e intradevar inestetic) chiar daca e super eficient!
pietrisul va fi schimbat, cu rabdare si in mai multe randuri (nu arunc cel vechi si bag unul nou ca nu vreau sa pierd pietris ciclat brusc asa)
am pus deja o valva pentru aer (bule mai putine)
decorul ramane (autocolantul de pe spate) mie imi place!
despre filtrul extern inca nu pot sa zic numic, am vazut unul super interesant, extern si mare cat spatele acvariului, cu debit reglabil etc. cand o sa il cumpar o sa pun poze!
tibisoricel69 wrote:intradevar nu e natural deloc mixul de culori pentru pietris. dar eu ma intreb: ce mai stiu pestii astia de habitat natural? mai exista pesti de acvariu adusi din habitatul lor natural? betanul a crescut intr-un pahar de plastic de 400 ml...
Avand in vedere ca pestii se bazeaza pe instinct, totul poate sa fie natural. In acvariu pestii formeaza bancuri, daca le faci o ascunzatoare se baga acolo, isi protejeaza puii (unii din ei), se inmultesc, se lupta pt teritoriu...nu prea vad ce nu este natural.
Eu cand aveam vivipari ma miram de instinctul puilor, curatam o data acvariul si am miscat putin piatra, automat vreo 10 puiuti au iesit repede de sub piatra si au intrat intr-o cabomba (ascunzatoarea B). Pana sa fac asta nici nu stiam de ei, nu stiu ce au mancat..etc.
De asta e bine, cand facem un acvariu sa incercam sa-l facem cat mai natural posibil.