[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate acei msuli+metriaclima estherae red+labidocromis caeruleus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am in lucru un acvariu cu afrcani in care am deocamdata doar o gasca de acei msuli (pui), am gasit la cineva niste metriaclima estherae red (tot pui) si mai vreau sa pun si niste caeruleus. Despre acei si caeruleus stiu ca pot convietui fara probleme dar nu stiu daca se vor intelege si cu metriaclima, am inteles ca acestia din urma sunt ceva mai agresivi cu alte specii. Toti vor fi pui si ii voi creste impreuna urmand ca la final sa opresc doar cate o familie (1M+3F) din fiecare specie. Puteti sa-mi dati ceva sugestii despre combinatia de specii, e buna sau sa ma opresc doar la acei si caeruleus? Sunt incepator cu africanii si nu vreau sa ma complic deocamdata cu alte specii.
Multumesc!
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Chiar nu poate nimeni sa-mi dea niste informatii din experienta proprie referitoare la metriaclima estherae?
zamfir
Junior member
[Avatar]

IP:

eu am tinut combinatia care o vrei tu dar intru bazin de 900litri.
se agresau daor masculi de metriaclima esterae intre ei.

eu zic ca daca au spatiu suficiaent poti sa tii combinatia asta cu succes.

„Societatea este astfel: Cel sarac munceste / Cel bogat îl exploateaza / Militarul îi apara pe amândoi / Contribuabilul plateste pentru toti trei / Vagabondul se odihneste pentru toti patru / Betivul bea pentru toti cinci / Bancherul îi excrocheaza pe toti sase / Avocatul îi însala pe toti sapte / Doctorul îi omoara pe toti opt / Popa îi îngroapa pe toti noua / Politicianul traieste de pe urma tuturor celor zece.”
[Email] [Yahoo!]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

zamfir wrote:...eu zic ca daca au spatiu suficiaent poti sa tii combinatia asta cu succes.

Din pacate asta este o problema, voi renunta la "portocalii" multumesc!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ca regula generala, agresivitatea depinde foarte mult de volumul de apa / nr. exemplare... sunt 2 teorii aici, fiecare dintre ele fiind valabila in felul sau si, fiecare dintre ele, suferind de "avantaje" si "dezavantaje":

a) bazine cu litraj redus - numar mic de pesti - decor cu ascunzatori multe ... fiecare mascul isi "alege" cate un teritoriu pe care-l apara.
b) bazine cu volum de apa mare - numar mare de pesti - decor fara ascunzatori... agresivitatea se "disipa" iar pestii se comporta mai curand ca "un banc".

Nu ai specificat ce bazin ai la dispozitie si cati pesti vrei sa bagi acolo... cat sunt pui, pot fi tinuti fara probleme toti pestii mentionati de tine mai sus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Voi opta pentru varianta b).
Acvariul actual este de 120 de litri care dupa vreo 4 luni va fi inlocuit de unul de 590 de litri in care se vor desfasura pestii la maturitate. Vreau mai intai sa-mi fac "practica" de africani pe mbune pentru ca mai apoi sa trec la haplochromine. Pestii pe care ii am si ii vreau deocamdata sunt pui 1.5-2cm, pe masura ce vor creste voi opri cate 1M+3F din fiecare specie, maxim 3 specii. Daca totul va merge bine in timpul practicii, voi inlocui mbunele cu haplochromine, de data asta cu un efectiv pe masura acvariului. Mai e mult pana departe....

Forum Index » Cichlidae
Go to: