Salutare,
Am o problema cu plantele. Se innegresc si nu cresc, ba chiar parca dau inapoi... Acvariul este cel de aici
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16674.page
Populatie: 3 Rasbora Heteromorpha si melci (substrat si asasini).
Plante: cateva tufe de Heteranthera Zosterifolia, doua fire de Vallisneria Nana, o Blyxa si Rottala Rotundifolia. A, si Willow moss si Java Moss.
Volumul brut este de 16L.
Lumina: bec economic Philips 865.
Temperatura 24 grade.
Valori pentru apa nu pot da, ca nu am testere. Tot ce pot sa spun e ca apa este foarte dura, odata la cateva zile trebuie sa razuiesc piatra depusa pe marginea acvariului rezultata in urma evaporarii apei. Cam orice instalatie care intra in contact cu apa de la mine de acasa are nevoie de curatare periodica (ma refer la rotorul de la canistra pentru testoase, centrala termica etc). Inca o chestie enervanta: apa se baleste rau la suprafata. Ieri am schimbat apa (20%, fac asta o data la 4 zile) si in cateva ore vedeam la suprafata balonase... Instalatia de CO2 improvizata am folosit-o cam de doua ori, ca sa mai tin algele sub control (verzi, brune, daca existau alge violet, aveam si din alea

)
In urma cu cateva saptamani am aplicat tratamentul soc cu solutia de clor, tratament in urma caruia am scapat de alga maronie, care era depusa peste tot. Credeam ca starea in care sunt plantele se datora tratamentului aplicat, dar am vazut ca si-au revenit.
Hz nu creste, frunzele se innegresc (am tot citit pe aici de fenomenul asta, dar prefer sa intreb pe cei cu experienta inainte sa mai fac vreo miscare)
Blyxa la fel, nu creste, frunzele mor, altele sunt stravezii... Pana si vallisneria, care am observat ca e rezistenta, arata in ultimul hal (putrezesc frunzele de jos).
Sa folosesc solutii pentru dedurizarea apei sau sa pun apa plata/adusa din alta parte?
CO2-ul l-am oprit pentru ca la 16L de apa e cam riscant pentru pesti (i-am vazut odata inotand la 45 de grade, ca dupa betie...)
Hai sa va arat si niste poze (scuze, da' le-am tras cu telefonu')