[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante in apa dura  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,
Am o problema cu plantele. Se innegresc si nu cresc, ba chiar parca dau inapoi... Acvariul este cel de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16674.page
Populatie: 3 Rasbora Heteromorpha si melci (substrat si asasini).
Plante: cateva tufe de Heteranthera Zosterifolia, doua fire de Vallisneria Nana, o Blyxa si Rottala Rotundifolia. A, si Willow moss si Java Moss.
Volumul brut este de 16L.
Lumina: bec economic Philips 865.
Temperatura 24 grade.
Valori pentru apa nu pot da, ca nu am testere. Tot ce pot sa spun e ca apa este foarte dura, odata la cateva zile trebuie sa razuiesc piatra depusa pe marginea acvariului rezultata in urma evaporarii apei. Cam orice instalatie care intra in contact cu apa de la mine de acasa are nevoie de curatare periodica (ma refer la rotorul de la canistra pentru testoase, centrala termica etc). Inca o chestie enervanta: apa se baleste rau la suprafata. Ieri am schimbat apa (20%, fac asta o data la 4 zile) si in cateva ore vedeam la suprafata balonase... Instalatia de CO2 improvizata am folosit-o cam de doua ori, ca sa mai tin algele sub control (verzi, brune, daca existau alge violet, aveam si din alea )
In urma cu cateva saptamani am aplicat tratamentul soc cu solutia de clor, tratament in urma caruia am scapat de alga maronie, care era depusa peste tot. Credeam ca starea in care sunt plantele se datora tratamentului aplicat, dar am vazut ca si-au revenit.
Hz nu creste, frunzele se innegresc (am tot citit pe aici de fenomenul asta, dar prefer sa intreb pe cei cu experienta inainte sa mai fac vreo miscare)
Blyxa la fel, nu creste, frunzele mor, altele sunt stravezii... Pana si vallisneria, care am observat ca e rezistenta, arata in ultimul hal (putrezesc frunzele de jos).
Sa folosesc solutii pentru dedurizarea apei sau sa pun apa plata/adusa din alta parte?
CO2-ul l-am oprit pentru ca la 16L de apa e cam riscant pentru pesti (i-am vazut odata inotand la 45 de grade, ca dupa betie...)
Hai sa va arat si niste poze (scuze, da' le-am tras cu telefonu')

[Thumb - fotografie0771.jpg]

[Thumb - Fotografie0774.jpg]

[Thumb - Fotografie0773.jpg]

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Alte poze
Mentionez ca acvariul sta langa fereastra dar l-am ecranat cu doua coli inchise la culoare. Despre alge ce sa mai spun... mi-au transformat filtrul in ceva asemanator cu o epava...
Scuze daca nu am postat unde trebuie (daca e nevoie, postez si la alge si la apa).
Numai bine!
[Thumb - Fotografie0780.jpg]

[Thumb - Fotografie0776.jpg]

[Thumb - Fotografie0779.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2011 18:39:43

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
plush
Junior member

IP:

Eu zic sa incerci apa din alta parte.

sa dedurizezi apa ... prea costisitor, mai bine faci plinu din vecini
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariu deciclat/neciclat = diatomele dau de gol. Lipsa fertilizanti, in special nitrati si se vede la heteranthera. Blyxa la fel are nevoie de nitrati si fier. Carente majore.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Trebuie sa ne spui cit e duritatea (GH si KH) ....... depunerile de care spui indica o apa dura da' nu-i destul de precisa informatia. N-ai spus cit fertilizezi (daca fertilizezi) si nu-i bine c-ai oprit CO2.

Poze: smilie ... Poze cu plante
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspunsuri.
@Plush: N-am vecini Am un izvor la vreo 10km
Am oprit admisia de CO2 ca nu puteam controla debitul ca lumea. Exista riscul sa gasesc pestii inotand pe spate... Sunt zile in care lipsesc de acasa mai toata ziua, si cum acvariul are doar 16L mi-e sa nu am variatii mari de pH etc.
@Scifficus: Am folosit Ferropol dar am oprit si asta odata cu tratamentul soc pentru alge. E destul de frustranta treaba, cand ma gandesc ca in acvariul pe care il am la Bucuresti nu am alge, apa se mentine curata mai bine de o saptamana, totul merge foarte bine. In ceea ce priveste nitratii, resturile de la cei trei pesti (daca e sa ramana mancare neconsumata sau excretiile lor) credeam ca ar trebui sa fie ok ca ingrasamant pentru plante. da' m-am inselat.
@Porcu: comunic niste cifre de indata ce pun mana pe niste reactivi.
Toate cele bune!

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2011 10:27:09

takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Salut!
S-a mai rezolvat treaba la mine in acvariu. Masurile luate au fost:
-am mai pus ceva plante
-am schimbat becul, am luat un Philips 865 (cred ca am mai zis de el), il tin aprins 8h/zi
-am inceput sa pun apa luata din alta parte
-am lipit hartie autocolanta pe peretii acvariului astfel incat sa nu se reflecte deloc lumina de afara
-am pus la treaba 3 neritine (unul cu coarne, unul zebra si unul cu dungi mai groase, nu le stiu numele, am luat diferiti ca sa vad care din ei e mai mancacios)
-pun Ferropol 5 picaturi la 3-4 zile
-la radacinile plantelor am pus cateva granule de ingrasamant de la Tetra (cu toate ca m-am hotarat sa nu mai folosesc nimic de la astia dupa ce termin proviziile)
-odata la 4 zile inlocuiesc 1L din volumul de apa
-am butashit firele mai lungi de HZ, mai ales alea cu frunzele innegrite, ca sa imi apara varfuri noi, sanatoase
Rezultatele:
-nu mai am alga verde pe geam, am constatat ca trebuie sa razuiesc geamul mai rar
-buturuga de vita de vie nu mai are mucus pe ea (sa imi traiasca neritinele)
-plantele au inceput sa isi revina
-mai exista alga maronie pe pietre dar nu se extinde. o voi razui si pe aia destul de curand

Mai revin cu amanunte, multumesc de sfaturi!

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: