[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
3 din 6 carasi morti(identificare boala+poza)  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
dark31f
Junior member

IP:

Salutare,
Am un acvariu cu 6 carasi mari (aprox. 5 ani varsta, primii pesti avuti vreodata). In utima saptamana au murit 3, cred ca rapusi de o infectie cu o ciuperca ceva. Problema e ca au murit cei inchisi la culoare, negri si maro iar cei rosii sunt bine sanatosi. Atasat o poza cu infectia care au avut-o la baza cozii. Merita mentionat ca inainte de a se observa infectia nu am reusit sa limpezesc apa chiar daca am bagat tratament (General Tonic- Tetra Medica) si am schimbat-o foarte des (prima poza).
Va multumesc foarte mult.
[Thumb - pesti (1 of 1)-2.jpg]

[Thumb - boala caras.jpg]

This message was edited 4 times. Last update was at 01/10/2011 10:04:36

HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Da mai multe detali( acvariu, filtru, hrana, temperatura, alti pesti, etc.)
In rest pot sa iti spun ca gourami nu sunt compatibil cu carasii.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
dark31f
Junior member

IP:

acvariu - 120l
hrana neschimbata de 5 ani, acelasi magazin -fulgi si tetra, amestecat
temperatura - se poate sa fi ajuns pana pe la 28C vara aceasta
filtru intern tetratec 160l
3 Corydorasii (sanitari)
2 gourami
6 carasi
Am aceasta formatie in acvariu de 5 ani. Nu am avut niciodata probleme cu nimic. Apa o schimb la 2 -3 saptamani 30% lasata la declorinat 3-4 zile inainte. Cand i-am luat toti pestii erau cat unghia

This message was edited 3 times. Last update was at 01/10/2011 11:12:31

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Acvariu mult prea mic pentru 6 carasi plus alti pesti pe care ii mai ai pe acolo. Mizerie multa -> toxine->boli. Cu schimburile de apa cum stai? Cit si la ce interval?

Carasii sunt pesti de apa rece si nu se recomanda asocierea lor cu alte specii. Boala presupun ca este finrot, aparuta in urma factorilor de stres - apa poluata pt ca nu ai un filtru corespunzator si nici nu o schimbi saptaminal, aglomeratia din bazin, hrana necorespunzatoare, temperatura mult prea ridicata etc. Tratament poti face - da un Search pe forum ca s-a discutat despre asta, dar important este sa elimini cauzele. In 120l poti tine maxim 2 carasi si nimic mai mult. Succes!

Citeste te rog Regulamentul forumului si treci si pe la sectiunea Despre noi pentru o scurta prezentare.

Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/10/2011 14:00:09

dark31f
Junior member

IP:

multumesc frumos pentru raspuns.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Cu mare placere! Dar ce ai de gind sa faci cu ei? Boala este contagioasa si, dupa parerea mea ar cam trebui sa treci pe un tratament cu antibiotic, daca vrei sa nu ii pierzi.

Care sunt valorile NH3, NH4?

Daca este finrot asa cum am presupus eu - codita mincata si franjurata - ar merge un tratament cu tetraciclina. Ai un bazin de carantina? Antibioticele decicleaza acvariul si asta chiar nu le mai trebuie. Se procedeaza in modul urmator: 1 capsula la 40l de apa. Se schimba 25% din apa in fiecare zi inainte de a adauga o noua capsula. Tratamentul trebuie sa dureze minim 5 zile. Mareste aerarea.
Mai mai poti apela la tratamentul cu eritromicina - cauta, s-a discutat pe forum. Search ->eritromicina sau kanamicina sulfat sau neomicina (uz oftalmic) aplicat direct pe cozile roase.

Acestea sunt mai puternice decit produsele de la Sera, Jbl etc.

Succes!

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: