Salut! Intr-un acvariu de 240L net am 2B + 3F de Cryptoheros sajica, 5 Herotilapia multispinosa (inca nu am reusit sa-i deosebesc), cativa kribensis, un pleco, un ancistrus si doi corry. Stiu ca e cam mult dar le pregatesc un alt acvariu pentru kribi...dar nu asta e problema. Problema este ca cei doi masculi de sajica mananca precum nebunii si au facut niste burti considerabile. Intotdeauna ajung primii la mancare si mananca cel mai mult. Le dau mancare zilnic de la Tetra speciala pentru ciclide + niste bobite mici care contin spirulina de la Troco + Troco Prim nr.2 iar cam la 2-3 zile niste inima de vita uscata sau artemia (nu-mi aduc aminte acum care e firma producatoare). Mancarea le-o dau zilnic, cam in aceeasi cantitate, fara variatii. Nu s-au batut niciodata cu ceilalti pesti din acvariu si nu am avut nicio problema in acest sens (cred ca a fost cel mai bine ca i-am adus pe toti de cand erau mici)...nici la masa nu se bat sau alearga pentru mancare...pur si simplu cei doi masculi sunt peste tot si mananca pe saturate. Ceilalti pesti au dimensiuni normale - nu sunt nici grasi nici slabi (m-am uitat pe n'spe mii de site-uri sunt exact ca in poze).
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa domolesc apetitul celor doi masculi de sajica pentru ca. daca o sa continue in acest fel, in curand o sa aibe probleme.
Multumesc anticipat!
This message was edited 1 time. Last update was at 23/09/2011 16:32:40
|