[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
UNDE? CUM? CAT?  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

Dragi tovarasi si pretini,

Sa inceapa jocul "Cine stie raspunde!" .

Dorinta mea: acvariu cu sticla de 10 mm, cu dimensiunile 99,5 L x 60 Hx 42 l (safety 3, merge cu sticla de 10 ), pentru inlocuirea celui vechi.

Cine stie: unde gasesc sticla de 10, preturi, unde gasesc pe cineva sa il lipeasca, preturi, sau daca gasesc in acelasi loc si sticla si lipitorul, preturi?

Normal, pe praful din zilele noastre, bugetul este destul de mic .

Multumesc si astept sugestii.
tavitavibz
Junior member

IP:

Salut! Sticla de 10mm gasesti la Urbanglass Buzau, dar de ce nu il faci mai mare? Pe mine la un acvariu de 135/60/50 cu fund dublu m-a costat sticla undeva la 360 lei sticla de 10. Te sfatuiesc sa-l faci, daca ai spatiu , 140L/60l/50h din sticla de 10 si nu o sa ai probleme cu rezistenta.De lipit am eu un prieten care se pricepe.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/06/2011 10:30:32

Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

la dimensiunea acvariului tau sticla o sa te coste maxim 200 lei plus un tub silicon 30 ron sau 2 tuburi sa fii sigur.
Lipitul nu este foarte greu la dimensiunile astea, cu ajutorul unui prieten ti l poti lipi singur.

Tii cont sa verifici imbinarile placilor inaitea lipirii, poti folosi bucatica mica de guta groasa sa mentii un strat de 1 mm de silicon intre imbinari.Dar nu este obligatoriu folosirea gutei.

Sticla o poti cumpara de la cristal brad.Ei nu transporta sticla la domiciliu, trebuie s o iei tu de acolo.
pret pe m2 era aproximativ 95 ron la 10 mm.

Sfat: incearca s al faci mai lat!altfel o sa regreti pe viitor.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/06/2011 11:23:06

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru ponturi.

Si pentru a nu lasa niste semne de intrebare, dimensiunile TREBUIE sa fie acestea din doua considerente demne de luat in seama: inlocuirea se face doar la sticla, nu si la standul acvariului; loc este pentru un upgrade, dar, momentan, lipseste "malaiul".

P.S. La aceleasi dimensiuni, cu sticla de 8, acvariul "suprevietuieste" de aproape 7 ani, fara fund dublu, doar cu intarituri la partea superioara, eu fiind al-3-lea "proprietar" si acavriul fiind transportat de la Cluj cu masina (cu tot cu pitrisul din el, ca deh, eram si eu la inceputurile carierei).
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

amatorudaciclide wrote:La aceleasi dimensiuni, cu sticla de 8, acvariul "suprevietuieste" de aproape 7 ani, fara fund dublu, doar cu intarituri la partea superioara, eu fiind al-3-lea "proprietar" si acavriul fiind transportat de la Cluj cu masina (cu tot cu pitrisul din el, ca deh, eram si eu la inceputurile carierei).

C-al tau a rezistat 7 ani nu inseamna ca orice acvariu din geam de 8 mm cu dimensiunile respective va rezista, e riscant, suficient de riscant incit sa recomandam folosirea geamului de 10 mm .

Poze: smilie ... Poze cu plante
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

nenea porcu', normal ca recomandam sticla de 10 si nu pe cea de 8. era doar un exemplu ca se poate si cu 8. dar, asa cum nu gasesti doi indivizi la fel, nici doua acvarii care sa se comporte la fel nu o sa gasesti. si sa nu uitam patania lui vidockq....

Forum Index » Cichlidae
Go to: