[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alge in acvariu cu ciclide  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Salut! Sunt incepator in ale ciclidelor asa ca va rog sa nu dati cu pietre daca vi se pare aiurea aceasta nelamurire a mea . Am citit de ceva timp (dar nu am reusit sa postez intrebarea) cum ca algele sunt recomandate in acvariile cu ciclide avand rol in alimentatia pestilor. Va rog sa-mi spuneti ce tipuri de alge sunt ''bune'' pentru aceste acvarii. In unul din acvariile plantate m-am pricopsit cu niste BBA si ma gandeam sa transfer cateva plante in acvariul cu ciclide. Multumesc
[MSN]
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

scarabell wrote:Salut! Sunt incepator in ale ciclidelor asa ca va rog sa nu dati cu pietre daca vi se pare aiurea aceasta nelamurire a mea . Am citit de ceva timp (dar nu am reusit sa postez intrebarea) cum ca algele sunt recomandate in acvariile cu ciclide avand rol in alimentatia pestilor. Va rog sa-mi spuneti ce tipuri de alge sunt ''bune'' pentru aceste acvarii. In unul din acvariile plantate m-am pricopsit cu niste BBA si ma gandeam sa transfer cateva plante in acvariul cu ciclide. Multumesc

Imi cer scuze...cred ca nu am postat unde trebuia. Rog adminii sa mute acest post la Coltul incepatorului. S-ar putea sa fie chiar aiurea intrebarea legata de algele din acvariul cu ciclide... asa cum am spus sunt incepator in ale ciclidelor si am citit pe acest forum ca algele sunt chiar de dorit intr-un acvariu cu ciclide (eu pana acum am avut numai "tentative" de acvarii plantate iar acest lucru insemna numai probleme in cele doua acvarii plantate). Multumesc
[MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

In acvariile ci ciclide, algele apar in general de la sine, in cateva luni de la startare. Introducerea plantelor cu alge, cred ca se va solda cu un esec, intrucat pestii vor servi cu placere atat alga de pe frunza cat si frunza in sine. S-ar putea ca un adaos de nutrienti, pe care nu va avea cine sa-i consume avand in vedere lipsa plantelor, sa te ajute cu o mica explozie de alge.
Sa vedem ce mai spun si alti colegi iubitori de...alge

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu imi doresc alge in acvariu' cu Tropheusi ....... iar pentru ca le doresc nu apar desi acvariu e iluminat cu 2x54 W T5 (10.000 K + 15.000 K) . Am experimentat si-am bagat niste Anubias cu BBA. Dupa vreo saptamina BBA a disparut aproape de tot si presupun ca peste inca vreo saptamina va fi amintire .

Poze: smilie ... Poze cu plante
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Hm, imi dai emotii. Eu am ceva similar in bazin: 2x80 W T5 (10.000 K + 15.000 K) si astept algele cu bale la gura ca sa zic asa
Sper totusi sa apara

OT Algele sunt bune la ciclidele ierbivore, cum sunt celel africane, DAR nu reprezinta mare lucru spre deloc din necesarul hranei. Deci, trebuie sa le dai mancare, in nici unn caz nu te poti baza pe algele alea.
Ah, ca pleci o saptamana in concediu si rontaie la ele, e asa... doar un mic bonus, dar in rest, clar trebuie sa-i hranesti corespunzator.

This message was edited 2 times. Last update was at 07/06/2011 10:57:42

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bobesku wrote:Hm, imi dai emotii. Eu am ceva similar in bazin: 2x80 W T5 (10.000 K + 15.000 K) si astept algele cu bale la gura ca sa zic asa
Sper totusi sa apara

Eu tot sper de cind am luat pestii ....... de vreun an si ceva. Ma gindesc sa fertilizez putin (sau mai mult) , chiar sa bag putin CO2 .

bobesku wrote:Algele sunt bune la ciclidele ierbivore, cum sunt celel africane, DAR nu reprezinta mare lucru spre deloc din necesarul hranei. Deci, trebuie sa le dai mancare, in nici unn caz nu te poti baza pe algele alea.

Eu le vreau pentru pui, sa aiba ceva la dispozitie mereu. Adultii primesc papa bun-bun . Si puii primesc, da' tot as vrea sa aiba si alge.

Poze: smilie ... Poze cu plante
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult pentru sfaturi. Mare ghinion am avut cu acvariul asta...am inceput acum vreo 3 luni cu gandul sa-l fac plantat dar din cauza unor "erori" datorate insuficientei documentari am decis sa trec la ciclide. La celelalte doua plantate daca nu le ingrijesc asa cum trebuie o saptamana sunt pline de alge iar la asta cu ciclide nimic...nu tu apa tulbure la ciclare sau Doamne fereste pesti morti...am incercat sa le dau mancare in exces dupa care le sting lumina pentru a favoriza aparitia algelor dar nu a mers nici asa...aici il suspectez pe pleco de tradare .
Neoanele mele sunt tot T5 2x54 ca ale maritului faraon dar inca nimic . Am cateva plante cu radacinile ascune pe langa pietre care vad ca inca stau bine si pe care le fertilizez (Feropol si Feropol 24) in speranta ca tot or aparea ceva alge...nu am curatat nici frunzele rupte tot sperand sa apara algele...nici schimburile mai rare de apa nu au avut noroc. Nu a aparut nici urma de alga
bobesku nu vreau alge ca sa-i trec exclusiv pe dieta vegetariana ci doar sa le creez un mediu cat mai aproape de cel al biotopului si ca sa aiba o dieta mai diversificata. Oricum mancare o sa primeasca de doua ori pe zi (dimineata si seara).
Asta este...o sa astept in continuare.
Inca o data multumesc pentru sfaturi.
[MSN]

Forum Index » Cichlidae
Go to: