[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inca un pasionat...  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Valeria10
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua tuturor.
Numele meu este Valeria sunt din Bucuresti si de vreo 2 saptamani am inceput sa caut informatii in legatura cu initierea unui acvariu. Cand eram mai mica am mai avut o tentativa intr-un acvariu de 10l dar pentru ca nu respectam conditiile minime de subzistenta pentru pestisori am preferat sa renunt.
Cum spuneam...am citit foarte multe pareri despre ''cum sa incepi'' si dupa o informare suficienta zic eu am purces la cumparaturi si a rezultat urmatorul lucru: acvariu 54L Eheim, cu filtru, incalzitor, termometru si un kit de substante tetra: Aqua safe, Easy Balance si Tetramin, 2 plante naturale Anubias Laceolata si Anubias Barteri, nisip 10kg si o punga de pietris cu granulatia 5-8 de 5 kg-Hornbach Berceni.
Mentionez ca doresc ca in acvariu sa am 2 carasi aurii.
Cam atat despre ''dotarile'' initiale ale acvariului meu.
Sper ca nu am facut greseli prea multe si cu siguranta stiu ca daca am facut veti avea voi grija sa mi le spuneti...iar eu voi face tot ce pot sa le indrept.
Sigur ma veti mai vedea ''stresandu-va''cu intrebari pe forum pentru ca am o gramada.
O zi buna sa aveti cu totii.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum. Acvariul pe care ti-l doresti este cam mic pentru a tine 2 carasi. Vei avea nevoie de 100 de litri.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Subscriu la ceea ce spune colegul mai sus, acvariul e destul de mic pentru doi carasi. Insa sunt convins ca vei gasi usor alte specii care sa fie potrivite acvariului tau. In ceea ce priveste pietrisul cu granulatie mare nu te-as sfatui sa il pui in acvariu pentru ca iti va fi foarte greu sa faci curatenie, sa aspiri resturile etc.
Ape limpezi sa ai.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Valeria10
Junior member
[Avatar]

IP:

kmol wrote:Bine ai venit. Subscriu la ceea ce spune colegul mai sus, acvariul e destul de mic pentru doi carasi. Insa sunt convins ca vei gasi usor alte specii care sa fie potrivite acvariului tau. In ceea ce priveste pietrisul cu granulatie mare nu te-as sfatui sa il pui in acvariu pentru ca iti va fi foarte greu sa faci curatenie, sa aspiri resturile etc.
Ape limpezi sa ai.

Ok...voi vedea ce voi face cu pestii si de care voi lua pana la urma.
Pana voi cumpara pestii trebuie sa ciclez acvariul...drept pentru care de azi de dimineata tot oparesc si spal la nisip si pietre
Zici tu ca sunt prea mari pietricelele?... de care sa cumpar?
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca doresti plante, va trebui sa pui un substrat fertil sub pietris (recomand AquaBasis de la JBL ... ca e ieftin si bun). Deasupra lui, pietris de 2-3mm. Nu trebuie oparit, doar spalat bine, dar atentie sa nu fie calcaros. Pentru a verficia, poti face testul cu otet : se ia o mana mica de pietris, se pun cateva picaturi de otet si se duce la ureche... Daca sfaraie, e calcaros si nu e bun. Cel mai sigur, cauta pietris de quartz... ca e necalcaros sigur...

.
[Email] [Yahoo!]
Valeria10
Junior member
[Avatar]

IP:

djphazer wrote:Daca doresti plante, va trebui sa pui un substrat fertil sub pietris (recomand AquaBasis de la JBL ... ca e ieftin si bun). Deasupra lui, pietris de 2-3mm. Nu trebuie oparit, doar spalat bine, dar atentie sa nu fie calcaros. Pentru a verficia, poti face testul cu otet : se ia o mana mica de pietris, se pun cateva picaturi de otet si se duce la ureche... Daca sfaraie, e calcaros si nu e bun. Cel mai sigur, cauta pietris de quartz... ca e necalcaros sigur...

Pffiii...deci nisipul si pietricele pe care le am cumparat le pot arunca nu?
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu neaparat, dar daca vrei cu adevarat sa ti si plante, atunci cam trebuie inlocuit.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Despre noi
Go to: