[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Administrare ingrasamint plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Claudiavis
Junior member

IP:

Buna!

Am si eu niste nelamuriri legate de fertilizarea plantelor de acvariu. Fertilizantul afecteaza in vreun fel pestii si melcii? In al doilea rind, am citit pe-aici ca filtrul de carbune nu e bun pentru plante. Ati putea sa-mi explicati de ce? Si inca o intrebare: daca pun fertilizant in apa, trebuie sa scot filtrul de carbune? (ma rog, oricum o sa il scot si o sa-l inlocuiesc cu burete de filtrare sau siporax, dar eram curioasa de motivele pt care nu e indicat)

Va multumesc mult.
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Avand in vedere ca mai toata lumea de pe acest forum foloseste fertilizantii in acvariile cu pesti, melci, creveti etc. nu stiu ce rost are intrebarea ta. Normal ca nu ii afecteaza cu nimic. In privinta carbunelui activ... el este facut sa absoarba substante chimice din apa, deci inclusiv fertilizantii (mai exact doar unele parti din ei) ceea ce ar face ca fertilizarea sa nu fie eficienta, sau sa apara carenta anumitor elemente.

.
[Email] [Yahoo!]
Claudiavis
Junior member

IP:

Multumesc de raspuns. Nu stiu de ce, aveam impresia ca inainte de adaugarea de fertilizant, pestii trebuie mutati in temporar alt acvariu
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

fertilizantii nu dauneaza cu nimic,in schimb tratamentele medicamentoase da.
in privinta carbunelui activ,colegul are dreptate,dar nu strica sa ai la indemana,este foarte eficient dupa ce se folosesc medicamente.
Claudiavis
Junior member

IP:

Multam fain de raspunsuri! Acum mi s-a luminat mintea.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: