[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inmultire pesti xipho sau moly  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare imi spuneti si mie cam cati litri le trebuie unor xipho/moly ca sa se imperecheze si sa faca pui? si cam cati litir caci stiu numai la guppy care o fost primi mei pest care stiu ca fatau 50 30 pui dar la astia chair nu situ Help
[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai spune exact cati xipho/moly ai
in general un acvariu de 40-50 litrii este cel mai recomandat pentru 4-5 perechi ca sa decurga totul bine.
dar nu uita ca sunt pesti vivipari si fiecare femela trebuie separata cand naste,deci ai nevoie de inca un acvariu maternitate de 20-30 litrii dotat cu incalzitor, filtru cu burete ``bolbositor`` ,inca o piatra de aer daca iti permita pompa,ceva moss,dar fara nisip in acest bazin.curatenia isi spune cuvantul pentru o crestere armonioasa si lipsita de probleme de sanatate,deci respecta sifonarea si schimburile partiale de apa si nu vei avea probleme.
nu uita sa pui o picatura de albastru de metilen la 10l apa in acvariul maternitate,fereste puii de multe pericole.
bineinteles ca ii poti lasa in acvariu cu parintii,dar daca este slab plantat puii nu au sanse in fata celorlalti.chiar si cand ai acvariul bine plantat tot sunt mancati o parte din ei.
nu uita de hrana,care este diferita de cea a adultilor.in primele 10 zile hranestei cu naupili de artemie daca poti,sau daca nu, cu gablenus de ou.dupa le poti da hrana preparata special pentru ei care se gaseste in comert.
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

am 5 xipho si 4 moly (3 masculi xipho & 2 femel) & (2 masculi moly & 2 femel)
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

@flyer sa ai 10 pesti in acel volum de apa nu prea se numeste acvaristica. O femela de xipho poate atinge dimensiuni destul de mari. Pe de alta parte intr-un volum de apa atat de mic o femela va fi mereu tinta masculilor gata de imperechere.
@Andrei32 la cat de pronuntat este apetitul lor poti fi convins ca se vor reproduce si intr-o sticla de 5 litri. Insa nu acestea sunt ideile pe care noi le sustinem si mai ales acesta nu este un tratament care sa fie aplicat unor fiinte vii. Cat priveste prezenta sau absenta unor ascunzatori acestea nu sunt folosite la imperechere. Crede-ma ca un mascul de xipho nu se va inhiba de prezenta cuiva pe langa sau in acvariu.
NU cerneala. Albastru de metil pe care il gasesti la petshop sau la farmacie.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/02/2011 10:46:53

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@kmol
nu stiu ce a fost in mintea mea,dar am facut o mare boacana
am vrut sa scriu ca in general 40-50l la 4-5 pesti,foarte bine ca ai intervenit !
in legatura cu femelele,da ai dreptate,eu am avut femela care a batut recordul de 12 cm,avea 14.5 cm,dar a fost tinuta numai pe tubixef,inima de vita+alte minuntatii si tinuta in acvariu de 280l.
de pe alta parte in toata copilaria mea am avut femele xipho si moly care atingeau maxim 7-8 cm in bazine de 80-100l.

@Incepatorul
referitor la numar de femele raportate cu masculti,daca sunt puse 2 femele la 1 mascul sau 3 femele la 2 masculi nu ai probleme.ce ai tu acolo nu e bine,deci vezi cum faci si mergi pe 2-1 sau 3-2

@Andrei32,xipho sunt pesti usori claustrofobi,este indicat sa se acopere acvariul cu un capac deoarece poate sa sara afara,nu le place sa se ascunda daca sunt stresati sau urmariti de alti pesti
iar cu partea de ascuns,stai linistit ca sunt lipsiti de inhibitii si se iubesc in vazul lumii.

in final ca sa ma exprim corect: minim 10l/peste,iar optim in cazul in care pestele ajunge la dimensiunile maxime pentru specie, aplicand regula :
pesti de 9 - 13 cm = 3 litri de apa/cm de lungime
imi cer scuze pentru gresala facuta
Incepatorul
Junior member
[Avatar]

IP:

Mda va multumesc

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: