@kmol
nu stiu ce a fost in mintea mea,dar am facut o mare boacana
am vrut sa scriu ca in general 40-50l la 4-5 pesti,foarte bine ca ai intervenit !
in legatura cu femelele,da ai dreptate,eu am avut femela care a batut recordul de 12 cm,avea 14.5 cm,dar a fost tinuta numai pe tubixef,inima de vita+alte minuntatii si tinuta in acvariu de 280l.
de pe alta parte in toata copilaria mea am avut femele xipho si moly care atingeau maxim 7-8 cm in bazine de 80-100l.
@Incepatorul
referitor la numar de femele raportate cu masculti,daca sunt puse 2 femele la 1 mascul sau 3 femele la 2 masculi nu ai probleme.ce ai tu acolo nu e bine,deci vezi cum faci si mergi pe 2-1 sau 3-2
@Andrei32,xipho sunt pesti usori claustrofobi,este indicat sa se acopere acvariul cu un capac deoarece poate sa sara afara,nu le place sa se ascunda daca sunt stresati sau urmariti de alti pesti
iar cu partea de ascuns,stai linistit ca sunt lipsiti de inhibitii si se iubesc in vazul lumii.
in final ca sa ma exprim corect: minim 10l/peste,iar optim in cazul in care pestele ajunge la dimensiunile maxime pentru specie, aplicand regula :
pesti de 9 - 13 cm = 3 litri de apa/cm de lungime
imi cer scuze pentru gresala facuta