[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pareri despre Sistemul CO2 prin electroliza  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
salapiat
Junior member
[Avatar]

Joined: 24/07/2010 23:21:44
Messages: 80
Location: Sebes- Alba
IP:
Offline

Stiti bine sistemele de fertilizare cu CO2: cele home made (clasica bomba de gelatina) si cele maai avansate (cele cu butelie de CO2). Recent am vazut intr- un Pet Shop un sistem de ferilizare cu CO2 prin electoliza. Ansamblul era foarte compact (cam cat un powerhead mic) si functiona la 220V . In acvariu er-au plante foarte frumos dezvoltate si cativa pesti care vizual nu pareau a fi afectati in nici un fel.
Sistemul functiona pe baza unor cartuse de carbon care prin procesul de electroliza se recombina formand CO2. Un cartus dureaza intre 2 si 4 luni si pretul unui cartusi este cuprins intre 15 si 20 ron. Aparatul regleaza debitul de co2 pt a mentine ph-ul constant.
In concluzie: aparatul costa 300 ron + cheltuielile cu consumabilel.Uite aici un astfel de aparat, cel vazut de mine arata altfel dar functiona pe acelasi principiu:http://pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/215-sisteme-co2-butelii-si-accesorii/6979-sistem-co2-sicce-co2-life-1.html.
Avantajele acestui sistem fata de butelie sunt costurile mici de achizitie si fata de bomba este confortul de functionare.

Eu unul as fi tentat sa incerc acest dispozitiv dar nu m-as baga asa ca berbecul cu capul inainte, voi ce pareri aveti?
scificuss
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/05/2009 18:40:21
Messages: 870
Location: Ploiesti
IP:
Offline

Veche povestea cu aparatul asta, si dupa cum observi nu s-a mai discutat nimic in ultima perioada.

Sfatul meu e sa te indrepti spre alte metode de a introduce co2 in acvariu. Si ca sa fii si mai convins vezi cat costa rezerva si daca o gasesti.

Daca te sfortezi nitel de aia 300 lei ai instalatie presurizata de co2 complet functionala.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/12/2010 19:27:02


Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/09/2010 03:03:20
Messages: 719
Location: Constanta
IP:
Offline

Iti poate confirma un coleg de pe forum (LeicaBogdan) ca aparatele astea nu fac 2 bani. L-a avut pe cel Sicce pe care il mentionezi tu, si care nu oferea efecte vizibile, si a mai testat si unul Resun bazat pe acelasi principiu, care a umplut pietrisul de "negreala" din cartus, din nou fara efecte vizibile. Un exercitiu simplu de logica ar fi : daca erau eficiente, se foloseau cu succes de catre multi acvaristi.

.
[Email] [Yahoo!]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

Joined: 06/09/2010 09:43:55
Messages: 164
Location: Constanta
IP:
Offline

curiozitatea m-a impins sa le incerc pe amun2. Parerea mea...toate fac mai mult rau decat bine...murdaresc substratul intr-un hal in care nu ti-l imaginezi. am scos sifonand substratul cam 4-5 galeti negre ca carbunele...iar la testul de co2 din apa...nu s-a vazut nici o diferenta...daca vrei o varianta mai ieftina mai bine folosesti o bomba...

microgeophagus ramirez maniac
[Yahoo!]
 
Forum Index » Plante de acvariu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com